Geplaatst op: 18-05-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Amsterdam krijgt nieuw revolutionair hotelconcept

Amsterdam krijgt nieuw revolutionair hotelconcept
Amsterdam krijgt dit najaar de primeur voor een nieuw hotelconcept dat volgens de initiatiefnemers het eind van de hotelkamer zoals we dat nu kennen, zal markeren. De eerste Zoku, zoals het initiatief heet, komt in een oud kantoor aan de Weesperstraat met 133 Zoku Lofts en meer dan 500 m2 social space voor de gasten. De initiatiefnemers, waaronder Hans Meyer van Hotel Ahead, willen snel groeien naar vijf Zoku's in andere Europese steden met in totaal 750 eenheden. Lees hier de achtergronden van het nieuwe concept. 


Meyer is in de branche vooral bekend van zijn revolutionaire hotelconcept CitizinM. De Zoku is een ecosysteem voor internationale kenniswerkers en moet een ‘thriving neighbourhood' worden waar het comfortabel wonen en efficiënt werken is. Volgens Meyer zijn deze global nomads vooral op zoek een lokaal sociaal leven en dat wil hij met Zoku faciliteren.


Minihuisje op 25m2

De uitdaging was op 25m2 een minihuisje te bouwen met een woon- en werkplek inclusief een goed tweepersoonsbed, een douche en een keuken. Door functies te stapelen en een aanpasbaar interieur is dat gelukt en kunnen de bewoners gasten ontvangen zonder zicht op het bed en de persoonlijke leefruimte. Centraal in de ruimte staat een grote vierpersoonstafel die gebruikt kan worden voor werken, eten of ontspanning. Het appartement bevat verder een volledige keuken, opslagcapaciteit en een nis met kantoorbenodigheden. Het bed is omhooggebracht en kan via een trapje worden bereikt. Het slaapgedeelte is met schermen van de leefruimte te scheiden.


Concept met complete community

Door de slimme inrichting van de appartementen en het geringe ruimtegebruik outperformt dit concept volgens Meyer elk ander longstay concept. Zoku voegt ook waarde toe door het creëren van een sociale structuur. In de 500m2 social space kunnen de Zokubewoners elkaar makkelijk ontmoeten en is interactie met Amsterdammers en de Zoku Community Managers eenvoudig. De social space is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Zoku Community Managers zullen altijd in de social space aanwezig zijn en bewoners helpen met vragen op prefessioneel en sociaal gebied door het inzetten van hun brede netwerk in zowel het hotel als Amsterdam.




Duurzaam concept

Door wonen en werken te combineren is dit concept per definitie al duurzamer dan veel andere hotels. Daarnaast is het dak getransformeerd tot een groene verblijfsruimte, gebruikt de keuken vooral lokale producten, wordt regenwater opgevangen en koelt een sedumdak het gebouw.


Zoku Amsterdam gaat in het najaar van 2015 open. Vanaf juli worden boekingen aangenomen. De prijs per nacht daalt naar mate langer wordt verbleven.

Link: http://livezoku.com/
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, hotels

CELTH
 






||| Nieuws |||

07/05/24
Wandelnet en ANWB willen meer mogelijkheden voor wandelen langs boerenland
ANWB en Wandelnet komen met een slimme aanpak voor het tekort aan recreatieruimte in Nederland: Wandelen door het boerenland, langs de randen van akkers, weilanden en polders. Beide organisaties zetten zich in voor een Nationale Boerenlandpadenregeling. Die gaat boeren financieel ook ondersteunen.
07/05/24
Exclusief voor leden
Wat kost kamperen in Europa?
Kampeerders betalen voor een Europese camping deze zomer gemiddeld 24,68 euro. Dat is 4,5% meer dan een jaar eerder. Hoe doet Nederland het in deze Europese vergelijking?
07/05/24
Exclusief voor leden
Hoe scoren Nederlandse touroperators op loyaliteit?
Nederlandse touroperators hebben een positieve Net Promoter Score (NPS). De verschillen tussen touroperators zijn evenwel groot. Vooral kleinere touroperators hebben een hoge NPS.
07/05/24
Exclusief voor leden
Belvilla onder vuur van consumentenprogramma Radar
Vakantiehuizenverhuurder Belvilla ligt onder vuur van het consumentenprogramma Radar. Het gaat om door consumenten geboekte, betaalde en bevestigde reserveringen van vakantiehuizen die in die periode helemaal niet beschikbaar waren voor verhuur.
07/05/24
De impact van autoverkeer op de natuur van parken: ecosystemen beschermen en de toegang voor auto's beperken
Voor ons zijn natuurparken plekken van ontspanning waar de drukte van het stadsleven verdwijnt en de...
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen
03/05/24
Nederlandse camperaars gaan het liefst naar Zeeland, Noord-Brabant en Utrecht
Uit onderzoek naar campergedrag door Campercontact, een platform voor camperaars, blijkt dat Nederlandse camperaars het meest kiezen voor de schoonheid en diversiteit van eigen land.
03/05/24
Exclusief voor leden
Minder natuur- en bos in Nederland
Slecht nieuws vandaag van het CBS voor de recreatie. Tussen 2013 en 2022 is de is de oppervlakte van natuur- en bosgebieden met bijna 2,5% afgenomen. en slechte zaak in een tijd dat de behoefte aan recreatieruimte, vanuit veranderd gedrag, gezondheidsaspecten en bevolkingsgroei, hard nodig is.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...