Geplaatst op: 30-12-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

UNWTO, ECM en MODUL gaan samen benchmark city tourism ontwikkelen

UNWTO, ECM en MODUL gaan samen benchmark city tourism ontwikkelen

UNWTO, ECM en MODUL University Vienna gaan samen een methode ontwikkelen om op wereldniveau stedelijke toerismedata te vergelijken. Dat moet resulteren in een Global City Tourism Benchmarking Report.


Het project maakt onderdeel uit van het UNWTO Cities Project en heeft als doel om de duurzame ontwikkeling van stedelijk toerisme te bevorderen en daarmee de economie van de steden te versterken. De drie partijen zullen elk hun eigen expertise inbrengen voor dit gezamenlijke doel.


Nieuwe benchmark

De nieuwe benchmark moet een belangrijke rol spelen in de keuzes die zowel private als publieke partijen maken bij de ontwikkeling van stedelijk toerisme. De benchmark gaat gebruik maken van reeds bestaand onderzoek van zowel European Cities Marketing en TourMIS.


European Cities Marketingen MODUL

European Cities Marketing is een platform voor congres-, leisure en citymarketing professionals. Het netwerk heeft 110 leden in meer dan 100 steden in 36 landen. MODUL Research is een onderdeel van de universiteit van Wenen en beheert TourMIS, een online systeem waar landen, steden en regio’s gegevens over overnachtingen, hotelcapaciteit en bezettingsgraden invoeren. UNWTO is de wereld toerisme organisatie en onderdeel van de Verenigde Naties.


Systematische dataverzameling

Taleb Rifai, secretaris-generaal van UNWTO is blij met het nieuwe partnerschap: "Stedelijk toerisme is een strategisch element geworden in stedelijke planning en management. Dankzij deze overeenkomst met ECM en MODUL University Vienna zijn we in staat om aan systematische dataverzameling te werken over stedelijk toerisme in de hele wereld.” Ook ECM-president Ignasi de Delàs is verheugd met UNWTO en MODUL samen te gaan werken en verwacht dat de expertise in benchmarking van stedelijk toerisme op wereldniveau zal worden verbeterd. Volgens Karl Wober, president van MODUL University Vienna leveren nu al 115 steden maandelijks informatie aan TourMIS: "Ik ben vereerd de TourMIS-database uit te breiden. Wij gaan steden die willen deelnemen aan het Global City Tourism Benchmarking Report ondersteunen zodat zij aan de vereiste standaard kunnen voldoen.”

Topics:Onderzoek
Trefwoorden: benchmark, stedelijk toerisme

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/10/22
Hollandse Waterlinies uitgelicht tijdens We Sluiten de Linies
Het evenement We Sluiten de Linies zet de Hollandse Waterlinies in de schijnwerpers. Forten, vesting...
03/10/22
Exclusief voor leden
Opening Kelrepad door Montferland
Op vrijdag 21 oktober 2022 is de feestelijke opening van het Klompenpad Kelrepad door het prachtige buitengebied van het dorp Kilder.
03/10/22
Beekse Bergen verbouwt savanne en verplaatst wandelroute
Na de aanleg van het nieuwe verblijf voor de zwarte neushoorns in 2021 wordt dit najaar ook de neushoornvlakte van de witte neushoorns vernieuwd in safaripark Beekse Bergen.
03/10/22
4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite
Er zijn tal van tools die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Eventueel kun je hiervoor een SEO bureau inzetten, maar het is ook mogelijk zelf de volgende tips toe te passen. Zo kun je je vakantiewoningwebsite verbeteren voor de zoekmachines!
03/10/22
Exclusief voor leden
Koffie en thee blijven geliefd ondanks stijgende prijs
Even een koffie en een appeltaart doen bij de horeca na een wandeltocht? We drinken met z’n allen elke dag een kleine 33,5 miljoen kopjes koffie en 16,2 miljoen koppen thee in Nederland. Ook de rol van de gastvrije horeca duikt op in dit onderzoek.
30/09/22
Boekingen verblijfsrecreatie: matige zomer, goed jaar
Voor de Nederlandse verblijfsrecreatie is het zomerseizoen 2022 licht teleurstellend verlopen. Omzet...
30/09/22
Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht
Maandag 10 oktober wordt de 68e editie van BBB Maastricht geopend door twee bijzondere genodigd...
30/09/22
Topdrukte bij ECC door vluchtannuleringen
Het Europees Consumenten Centrum (ECC) kijkt terug op recorddrukte in de zomerperiode. De consumentenorganisatie ontving in de zomermaanden van dit jaar 63 procent meer hulpvragen van Nederlandse vliegpassagiers dan in dezelfde periode vorig jaar.