Geplaatst op: 27-01-2016

Wie wordt het Europese Theme Park Talent?

Wie wordt het Europese Theme Park Talent?

NHTV gaat op zoek naar nieuw jong talent voor themaparken, attracties en dierentuinen. Om dit talent te vinden organiseert de opleiding de wedstrijd: "The European Theme Park Talent of 2016”. De internationale wedstrijd zal zich voor een groot deel online afspelen en is bestemd voor MBO-ers of scholieren van de middelbare school.


In "The European Theme Park Talent of 2016” wordt per Europees land één kandidaat verkozen in de voorrondes, op basis van een innovatief idee voor een Europees pretpark, attractie of dierentuin. Deze kandidaat neemt voor zijn of haar land deel aan de finale op 3 maart 2016. In deze finale moeten alle kandidaten een aantal vragen over de industrie beantwoorden en hun innovatieve idee nogmaals pitchen. Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar.


Grote ambities van NHTV

NHTV Breda University of Applied Sciences, is de eerste hogeschool die toekomstige managers van themaparken, attracties en dierentuinen opleidt in een speciale track genaamd: Attractions & Theme Parks Management (ATPM). De Bredase school heeft nog hogere ambities. Ze wil hét kennis- en expertisecentrum voor de Europese themaparkindustrie worden.


"We willen de kweekvijver zijn van het talent. Veel mensen dromen van werken bij een pretpark maar slechts een paar zijn echt geschikt. Het European Theme Park Talent moet een commerciële, gastvriendelijke en creatieve manager zijn. Wij zijn één van de top toeristische universiteiten in de wereld en we willen ook alleen de beste studenten toelaten in onze tracks."


Goof Lukken, docent NHTV


In een live streamingprogramma wordt op 3 maart bekend wie het eerste European Theme Park Talent is. Hij of zij zal vervolgens op 12 maart naar Breda reizen en daar naast een bezoek aan de open dag van NHTV een ontmoeting hebben met de CEO’s van de Efteling en Safaripark Beekse Bergen.


Deelnemer worden?

Deelname aan de wedstrijd kan alleen door middelbare scholieren of scholieren die studeren aan een MBO in de richting toerisme en leisure. De eerste ronde is een nationale ronde. Per EU-land word een kandidaat geselecteerd. Deze eerste ronde is geopend tot zondag 22 februari. Om deel te nemen aan deze eerste ronde dienen deelnemers een innovatief idee voor een pretpark, attractie of dierentuin te presenteren. Dit kan een tekening, een verhaal, een video of zelfs een duidelijk stukje tekst zijn. Goof Lukken: ‘We willen dat deelnemers hun visie op de industrie laten zien. Het belangrijkste is dat ze komen met nieuwe, innovatieve ideeën.’


De finale

Ieder EU-land heeft uiteindelijk één plaats in de finale. De finalisten per land worden bekend gemaakt op 25 februari. De finale vindt plaats op woensdag 3 maart via een live stream vanuit Breda. In de finaleshow zijn alle kandidaten aanwezig via Skype en bovendien ook nog een aantal huidige studenten, alumni en mensen uit de industrie. Samen vormen zij de jury van The European Theme Park Talent. Aan het eind van het programma maken zij de winnaar bekend.


Link: http://discoverattractionsthemeparks.co/
Trefwoorden: attractieparken, opleidingen, toerisme

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
MagSafe accessoires voor Samsung
Er zijn tegenwoordig nog weinig mensen die zonder hun smartphone de deur uitgaan, laat staan dat ze op vakantie gaan zonder smartphone. Waarbij eerder de trend rondom iPhone en MagSafe accessoires zeer groot was, is deze trend nu ook te zien bij Samsung gebruikers.
26/04/24
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst
In 75 jaar Beerze Bulten is er heel veel veranderd, maar het park blijft zich ontwikkelen. Van een huuske en een waterpomp op een kale zandvlakte, naar een 5-sterren Vakantiepark met luxe faciliteiten.
26/04/24
SEA LIFE Scheveningen opent interactieve tentoonstelling ‘Kracht van de Natuur’
SEA LIFE opent een nieuwe interactieve tentoonstelling over het windpark Hollandse Kust Zuid dat voor de kust van het Scheveningse aquarium ligt. Kinderen leren van de karakters Milly en Windston meer over het onderwaterleven in de Noordzee, de bouw van een windpark en over onderzoek om ecologie te versterken.
26/04/24
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies
De informatieborden bij de forten en andere water- en verdedigingswerken zijn vernieuwd om de bijzondere status van UNESCO Werelderfgoed Hollandse waterlinies onder de aandacht te brengen.
26/04/24
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda feestelijk in gebruik genomen
Vanaf nu kan jong en oud de stad Gouda te voet ontdekken met Explore Gouda, een webapplicatie met gesproken routeaanwijzingen die informatie geeft over interessante punten onderweg.
26/04/24
Kom naar Buuten in mei
Buuten, een nieuw merk voor het oostelijke natuur- en recreatiegebied in Leeuwarden. Het gebied biedt een scala aan buitenbelevenissen voor toeristen, dagjesmensen en inwoners van Leeuwarden en omgeving en is 365 dagen per jaar toegankelijk.
26/04/24
Provincie Groningen investeert in veilig en aantrekkelijk lopen
In de loopagenda 2024-2027 staat hoe de provincie de komende vier jaar met onderzoek, samenwerking en subsidies gaat bijdragen aan een veilige en aantrekkelijke provincie voor de voetganger.
26/04/24
Recreatie Vakbeurs 2024: eerste twee segmenten volgeboekt
De eerste twee segmenten Recreatietechniek en Digitalisering en Marketing in hal 3 en 4 zijn volledig volgeboekt tijden de jaarlijkse recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. De belangstelling is groot.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...