Geplaatst op: 28-06-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Noordwijk laat Beach Shuttle weer rijden

Noordwijk laat Beach Shuttle weer rijden

Op een van de eerste echte stranddagen heeft vandaag wethouder Theo Alkemade het officiële startsein gegeven voor de Beach Shuttle die tijdens de zomer van 2024 weer gaat rijden van en naar het strand in Noordwijk aan Zee. Het doel is de parkeerdruk in het dorp te verminderen.

Ook dit jaar maken Gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing samen de gratis Beach Shuttle mogelijk. Het vervoer wordt dit jaar verzorgd door Brouwer Tours, met een speciale bus voor iedereen toegankelijk met dubbele deur en lage instap.

De Beach Shuttle rijdt van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september tijdens de weekenden, doordeweeks bij mooi strandweer en bij grote evenementen. Bij grote drukte wordt een extra bus ingezet. Wethouder Theo Alkemade: "Ook deze zomer brengt de bus tijdens mooie dagen en tijdens leuke evenementen onze bezoekers onbezorgd, veilig en gratis van en naar het strand. Met elkaar zien we dat de Beach Shuttle steeds bekender wordt bij onze bezoekers. Als wethouder verkeer vind ik het mooi te zien dat de bus de parkeerdruk aan Noordwijk aan Zee daardoor echt beperkt en dat we de verkeersdrukte aan de kust en in het dorp er meer beheersbaar mee maken.”

De Beach Shuttle rijdt tussen 10.00 en 19.00 uur continu in een loop en doet elk uur driemaal alle haltes aan. Bezoekers die langer willen blijven, kunnen ook na 19.00 uur nog terug naar hun auto met Taxi Brouwer (telefoon 071 - 361 10 00). Actuele parkeerinformatie en inzet van de Beach Shuttle wordt ook weergegeven op de displays bij de toegangswegen en via social media @visitnoordwijkholland.

Trefwoorden: beleid, duurzaam toerisme, mobiliteit, kusttoerisme, busvervoer, Zuid-Holland

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/07/24
Hoe Strava voor beleidsmakers werkt
Nederlanders zijn fervente wandelaars, maar waar wandelen ze precies? Dankzij Strava Metro, een app die fiets-, hardloop- en wandelprestaties bijhoudt, is het nu mogelijk om dit te achterhalen. Wandelnet heeft samen met Track-landscapes en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de mogelijkheden van Strava’s wandel- en hardloopdata onderzocht.
15/07/24
Utrecht zet eigen adviesraad voor leefomgeving op
Nu Gedeputeerde Staten vijf leden hebben benoemd voor de adviesraad, kan deze van start gaan. Op 28 mei 2024 werd Klaas Verschuure al benoemd als voorzitter van de adviesraad. De overige leden zijn: Hugo Hegeman, Thessa Fonds, Els van Grol, Jan van Kuijk en Alexander van der Vooren.
12/07/24
Exclusief voor leden
7 ton voor extra brandveiligheid in Gelderse natuur
Provincie Gelderland stelt €700.000 extra beschikbaar om de aanpak van natuurbrandveiligheid sneller te verbeteren. Dat ia ook nodig om risicovolle locatie zoals vakantieparken te beschermen.
12/07/24
Spoorpark in Amsterdam officieel geopend
De Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de toepasselijke naam Spoorpark. Meer recreatiegroen was nodig door nieuwe woningbouw.
11/07/24
Exclusief voor leden
Robert Simons “Horeca is hét visitekaartje van Rotterdam
Met de vaststelling van de nieuwe horecagebiedsplannen zet Rotterdam een stap richting een nog bruisendere stad. Op 2 juli jl. heeft het college van B&W de nieuwe horecagebiedsplannen voor Centrum, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Noord en de Centraal Aangestuurde Gebieden vastgesteld.
11/07/24
HISWA-RECRON start petitie tegen BTW-verhoging
HISWA-RECON is een petitie gestart om het nieuwe kabinet te bewegen de aanstaande btw-verhoging op de verblijfsrecreatie terug te draaien. Die petitie is inmiddels al 1.200 keer ondertekend. Er staat voor ondernemers in de verblijfsrecreatie heel wat op het spel. Uit onderzoek blijkt dat een als gevolg van de btw-verhoging verwachtte prijsstijging kan leiden tot een 10% lagere bezetting.
09/07/24
Rli: Overheid stuur ook op kwaliteit leefomgeving
Burgers meten hun welvaart af aan meer dan hun materiële welzijn. Het gaat hen ook om factoren als gezondheid, veiligheid, de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving of de kwaliteit van het onderwijs, meldt adviesorgaan van de overheid Rli.
05/07/24
Ook na coronajaren blijven we wandelen
In 2023 liepen Nederlanders in totaal 6,9 miljard kilometer buitenshuis. Dat is 5 procent minder dan in 2022, maar bijna een derde meer dan in pre-coronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.