Geplaatst op: 17-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum

Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum
Joop Bergevoet. Foto: Openluchtmuseum / Babel Hogervorst.
Vanwege persoonlijke omstandigheden legt Teus Eenkhoorn - in nauw overleg met de Raad van Toezicht- zijn functie als directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum per 1 juli 2024 neer. Eenkhoorn blijft wel betrokken bij het museum.

In samenspraak met de Raad van Toezicht wordt bekeken hoe Eenkhoorn zijn kennis en kunde de komende tijd nog voor het Openluchtmuseum inzet.

Teus Eenkhoorn: "Ruim zes jaar ben ik met hart en ziel betrokken geweest bij het Nederlands Openluchtmuseum. Graag wil ik iedereen bedanken voor de fantastische tijd die we met elkaar hadden en de prachtige activiteiten die we als museum hebben neergezet.”

Voorzitter van de Raad van Toezicht Thom de Graaf: "Namens de Raad van Toezicht dank ik Teus voor de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan het museum in lastige tijden. Teus zich enorm ingezet om het belang van het materieel en immaterieel erfgoed voor het voetlicht te brengen. Wij kijken daar met veel waardering op terug."

Directeur bedrijfsvoering Joop Bergevoet: "Wij danken Teus Eenkhoorn voor zijn enorme inzet als boegbeeld van het museum de afgelopen zes jaar. Teus is een vrije denker en heeft velen van ons geïnspireerd met zijn ideeën.” De Raad van Toezicht heeft Joop Bergevoet verzocht de functie van directeur-bestuurder voorlopig waar te nemen. 
Topics:Cultuur
Trefwoorden: museum, directeur, Arnhem, management

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
01/07/24
95 jaar museumgeschiedenis met sluiting Beeld & Geluid Den Haag
Na een feestelijke slotmiddag en de onthulling van een bijzondere plaquette ter ere van de rijke ges...
28/06/24
Exclusief voor leden
Jeugd mag gratis naar Van Gogh Village Museum
Jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Dat is mogelijk dankzij steun van ASML die eerder Vincents Lichtlab in het museum sponsorde.
28/06/24
Exclusief voor leden
Topjaar voor Nederlandse dagattracties
In 2023 beleefden de meeste Nederlandse dagattracties een topjaar. Met een sterke groei ten opzichte van 2022 wisten de dagattracties uit de Top-50 voor het eerst het recordjaar 2019 weer te evenaren.
27/06/24
Exclusief voor leden
Hooikade Delft weer plek om van 'Zicht op Delft' te genieten
Aan de Hooikade in Delft schilderde de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’, het bekendste Hollandse stadsgezicht van de 17e eeuw. Met een reproductie aan de waterkant, een informatiepaneel, een innovatieve kijker en verhalenbanken brengen Delft Marketing en het Vermeer Centrum Delft de beroemde Delftenaar terug aan de Hooikade.
17/06/24
Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum
Vanwege persoonlijke omstandigheden legt Teus Eenkhoorn - in nauw overleg met de Raad van Toezicht- zijn functie als directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum per 1 juli 2024 neer. Eenkhoorn blijft wel betrokken bij het museum.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.