Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 10-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award

Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award
De zes genomineerde studenten. Foto: Hospitality Synergy Group.
Deze nieuwe prijs is dit jaar in het leven geroepen door de Hospitality Synergy Group om Vlasman nalatenschap te eren. Een derde- of vierdejaars hotelschoolstudent die zich tijdens zijn hotelschool carrière op een bijzondere manier heeft ontwikkeld, maakt kans op deze titel van F&B talent van het jaar.

Afgelopen vrijdag stond Hotel Management School Maastricht in het teken van de jury dag van de 1e editie van de Jan Vlasman Award. Jan Vlasman liet meer dan 60 jaar lang hotelschoolstudenten kennismaken met de smaak, de geur en vooral de passie voor eten en drinken, oftewel Food & Beverage (F&B). 

Studentenvereniging Amphitryon en Hotel Managementschool Maastricht nomineerden zes studenten die voldoen aan alle criteria van deze competitie. Anniek Meinema, Marieke Coumans, Maaike van Florestein, Niels Dirckx, Tim Dijkman en Xavier Maassen gaven in verschillende rondes alles, om de 16-koppige jury met professionals uit de F&B branche te overtuigen. In de ochtend stond de eerste pitch van de studenten gepland, waarna in de tweede ronde aan een case over ‘duurzaam- en winstgevendheid op de lange termijn’ gewerkt werd. 

Na een speeddate wandeling met de studenten, werd tijdens het diner de Top 3 bekend gemaakt: Anniek Meinema, Maaike van Florestein en Tim Dijkman nemen het tegen elkaar op tijdens de finaledag op dinsdag 24 september op Gastvrij Rotterdam. De uiteindelijke winnaar van de Jan Vlasman Award wordt bekend gemaakt tijdens BBB Maastricht op woensdag 9 oktober.

Jan Vlasman

De Jan Vlasman Award is in het leven gebracht ter ere van Jan Vlasman, een docent die veel heeft betekend voor de Hotel Management School Maastricht. Het is een aanmoedigings- en waarderingsprijs voor studenten, vernoemd naar een iconische man die gastvrijheid, geestdrift en gastvriendelijkheid op een onnavolgbare manier kon overbrengen en anderen meenam in zijn gevoel voor etiquette van hospitality. Als oud-student van de Hotelmanagementschool Maastricht, docent wijnkennis en -vaardigheden en gepassioneerd organisator van de wijnreizen, wijdde hij zijn leven aan het opleiden van hotelschoolstudenten waarbij ethiek, omgangsvormen en fatsoen de basis vormden waarop hij iedereen en alles om hem heen kon inspireren.

Juryleden Jan Vlasman Award 2024:

Voorzitter - Frank Donker
Postillion Hotels - Hans Wibbens
Mergel Wit by Stadsbrouwerij Maastricht - Bastiaan Bronkhorst
Het Nieuwe Oosten - Richard Tam
Huis ter Duin - Stephan Stokkermans
WineSTEP - Richard van Leest
Theater Hotel Venlo - Gijs Hendrikx
Van Oys - Maastricht Retreat- Kim Defaux
Verbunt Verlinden - Peter van Houtert
Walraven Sax - Bart Gijtenbeek
BBB Maastricht - Silvie Slachter
HotelloTOP - Charles van Goch
Food Inspiration - Maaike de Reuver
Pitch PR – Iris Jungerling
Smit&Dorlas - Max Brands
Hotel Derlon – Benoit Wesly
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, F&B, award, Maastricht, Gastvrij Rotterdam, BBB Maastricht

CELTH



||| Nieuws |||

19/06/25
Corendon gaat samenwerking aan voor culinaire excursies
Corendon werkt sinds mei samen met het internationale platform ResiRest. ResiRest biedt food-excursies in onder meer de Turkse regio Antalya aan. Een uitrol naar andere destinaties staat op de planning.
16/06/25
Exclusief voor leden
PMV neemt 39 procent belang in Brussels Airport
Op 13 juni heeft PMV, de Participatiemaatschappij Vlaanderen een overeenkomst bereikt met het Canadese pensioenfonds Ontario Teachers’ Pension Plan, OTPP, om haar onrechtstreeks belang in Brussels Airport Company te verwerven.
16/06/25
Exclusief voor leden
Rijden in het buitenland? Toch wel eng
34 procent van de Nederlandse vrouwen vindt autorijden in het buitenland spannend, terwijl 82 procent van de mannen gerust achter het stuur stapt.
13/06/25
Vliegtickets en prijzen overnachtingen vakantieparken drukken inflatie
De inflatie is gedaald van 4,1 in april naar 3,3 procent in mei van dit jaar, meldt CBS. Bijzonder i...
13/06/25
Corendon en Prijsvrij Vakanties/D-reizen hervatten samenwerking
Corendon en de reisplatformen Prijsvrij Vakanties en D-reizen slaan opnieuw de handen ineen. Vanaf nu is het volledige reisaanbod van Corendon – inclusief de labels By June, Stip Reizen en GOfun – weer beschikbaar via de websites van Prijsvrij en D-reizen, evenals in de fysieke winkels van D-reizen.
12/06/25
Regionale stakingen NS vrijdag 13 juni
Als gevolg van een regionale staking, rijden op vrijdag 13 juni geen NS-treinen in grote delen van Noord- en Zuid-Nederland. Deze staking heeft mogelijk ook impact op reizigers in de rest van Nederland.
11/06/25
Exclusief voor leden
Omzet reisbranche blijft sterk groeien
De omzet van de zakelijke dienstverlening groeide in het eerste kwartaal van 2025 met 3,0% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De reisbranche was met een groei van 8,8% de sterkste groeier.
10/06/25
Eurostar rijdt naar Frankfurt en Genève
Eurostar heeft voor het derde jaar op rij positieve eindejaarsresultaten en groeicijfers gemeld. Interessanter is het feit dat met de vernieuwing van de treinstellen ook nieuwe bestemmingen zijn aangekondigd in het hart van Europa.