Geplaatst op: 10-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award

Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award
De zes genomineerde studenten. Foto: Hospitality Synergy Group.
Deze nieuwe prijs is dit jaar in het leven geroepen door de Hospitality Synergy Group om Vlasman nalatenschap te eren. Een derde- of vierdejaars hotelschoolstudent die zich tijdens zijn hotelschool carrière op een bijzondere manier heeft ontwikkeld, maakt kans op deze titel van F&B talent van het jaar.

Afgelopen vrijdag stond Hotel Management School Maastricht in het teken van de jury dag van de 1e editie van de Jan Vlasman Award. Jan Vlasman liet meer dan 60 jaar lang hotelschoolstudenten kennismaken met de smaak, de geur en vooral de passie voor eten en drinken, oftewel Food & Beverage (F&B). 

Studentenvereniging Amphitryon en Hotel Managementschool Maastricht nomineerden zes studenten die voldoen aan alle criteria van deze competitie. Anniek Meinema, Marieke Coumans, Maaike van Florestein, Niels Dirckx, Tim Dijkman en Xavier Maassen gaven in verschillende rondes alles, om de 16-koppige jury met professionals uit de F&B branche te overtuigen. In de ochtend stond de eerste pitch van de studenten gepland, waarna in de tweede ronde aan een case over ‘duurzaam- en winstgevendheid op de lange termijn’ gewerkt werd. 

Na een speeddate wandeling met de studenten, werd tijdens het diner de Top 3 bekend gemaakt: Anniek Meinema, Maaike van Florestein en Tim Dijkman nemen het tegen elkaar op tijdens de finaledag op dinsdag 24 september op Gastvrij Rotterdam. De uiteindelijke winnaar van de Jan Vlasman Award wordt bekend gemaakt tijdens BBB Maastricht op woensdag 9 oktober.

Jan Vlasman

De Jan Vlasman Award is in het leven gebracht ter ere van Jan Vlasman, een docent die veel heeft betekend voor de Hotel Management School Maastricht. Het is een aanmoedigings- en waarderingsprijs voor studenten, vernoemd naar een iconische man die gastvrijheid, geestdrift en gastvriendelijkheid op een onnavolgbare manier kon overbrengen en anderen meenam in zijn gevoel voor etiquette van hospitality. Als oud-student van de Hotelmanagementschool Maastricht, docent wijnkennis en -vaardigheden en gepassioneerd organisator van de wijnreizen, wijdde hij zijn leven aan het opleiden van hotelschoolstudenten waarbij ethiek, omgangsvormen en fatsoen de basis vormden waarop hij iedereen en alles om hem heen kon inspireren.

Juryleden Jan Vlasman Award 2024:

Voorzitter - Frank Donker
Postillion Hotels - Hans Wibbens
Mergel Wit by Stadsbrouwerij Maastricht - Bastiaan Bronkhorst
Het Nieuwe Oosten - Richard Tam
Huis ter Duin - Stephan Stokkermans
WineSTEP - Richard van Leest
Theater Hotel Venlo - Gijs Hendrikx
Van Oys - Maastricht Retreat- Kim Defaux
Verbunt Verlinden - Peter van Houtert
Walraven Sax - Bart Gijtenbeek
BBB Maastricht - Silvie Slachter
HotelloTOP - Charles van Goch
Food Inspiration - Maaike de Reuver
Pitch PR – Iris Jungerling
Smit&Dorlas - Max Brands
Hotel Derlon – Benoit Wesly
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, F&B, award, Maastricht, Gastvrij Rotterdam, BBB Maastricht

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

05/09/24
Overheid rekent zichzelf te rijk met btw-verhoging op logies
De voorgenomen btw-verhoging voor de logiessector levert bij lange na niet de verwachte belastingopbrengst op, heeft een negatief effect op andere belastingopbrengsten en raakt de hele vrijetijdssector sterk.
04/09/24
Symposium voor duurzame vis op Horecava 2025
Een symposium dat zich richt op chefs die willen ontdekken hoe ze op een verantwoorde manier met vis om kunnen gaan.
04/09/24
Veel Italiaanse restaurants in Nederland
Nederland telt minder Italiaanse, Griekse en Turkse restaurants dan vijf jaar geleden. Het aantal Spaanse en Portugese restaurants is juist toegenomen. Van de Zuid-Europese keuken is de Italiaanse veruit het populairst. Opvallend is de opmars van de fast casual concepten.
02/09/24
Exclusief voor leden
Gasten ergeren zich aan Engelssprekend hotelpersoneel
Nederlandse hotels nemen, mede vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, steeds vaker buitenlands personeel aan dat Engels met de gasten spreekt. Onderzoek wijst uit dat niet alle gasten dat fijn vinden.
02/09/24
Omzet horeca groeit in tweede kwartaal maar niet in de verblijfsrecreatie
De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2024 met 2,7% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023. De omzetgroei was sterker bij eet- en drinkgelegenheden dan in de logiesverstrekking. Bij campings en vakantieparken daalde de omzet
29/08/24
Schoonmaakbedrijf CSU wil ICS overnemen
Uit een melding bij Autoriteit Consument en Markt blijkt dat CSU Groep de ICS Groep wil overnemen. De bedrijven hebben op 23 augustus 2024 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.
28/08/24
Horecava Awards 2025: Innovatie en duurzaamheid Centraal
De Horecava Awards keren in 2025 terug met een vernieuwd format. De inschrijving is geopend voor drie nieuwe prijzen: de Horecava Innovation Award, de Horecava Sustainability Award en de Horecava Public Award.
27/08/24
Exclusief voor leden
Oplopende arbeidskosten en verliezen in gastvrijheidssector
Bedrijven in de gastvrijheidssector zijn minder positief over de bedrijfsresultaten van het afgelopen halfjaar dan de gemiddelde Nederlandse ondernemer. Ze zijn wel positiever over de arbeidsmarkt en ervaren als gevolg van het tekort aan personeel minder vaak een hoge werkdruk.

||| Agenda |||

10/09/24
10/09/24 t/m 10-09-24: Horwath HTL Hotel Event 2024
Op de Tweede Dinsdag van September (dat is 10 september) organiseert Horwath HTL het Hotel Even...
10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...