Geplaatst op: 06-06-2024

Verhuizen naar het buitenland: waar moet je rekening mee houden

Verhuizen naar het buitenland: waar moet je rekening mee houden
Een prachtig avontuur! Je hebt besloten om naar het buitenland te verhuizen. Of het nu gaat om een nieuwe baan, een studie, of gewoon om een nieuwe start te maken, er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden voordat je je koffers pakt. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven om je verhuizing soepel te laten verlopen. En vergeet niet: laat je altijd helpen door een verhuisbedrijf. Zij kunnen de juiste verzenddozen bestellen om spullen op te sturen en alles netjes en gereedmaken voor vertrek. Dit maakt het allemaal een stuk makkelijker. Lees verder!

Papierwerk en documenten: het begin van het avontuur

Voordat je de grote stap naar het buitenland zet, moet je je papierwerk op orde hebben. Controleer of je paspoort nog geldig is en vraag indien nodig een nieuw exemplaar aan. Vergeet ook niet om je visum- of verblijfsvergunning aan te vragen, afhankelijk van het land waar je naartoe gaat. Dit kan een tijdrovend proces zijn, dus wees op tijd! Daarnaast is het ook verstandig om belangrijke documenten zoals geboorteaktes, huwelijksaktes en diploma's te verzamelen en te vertalen indien nodig.

Financiën: zorg voor een solide basis

Geldzaken zijn altijd belangrijk, maar nog meer wanneer je naar het buitenland verhuist. Je moet voldoende spaargeld hebben om de eerste maanden door te komen, aangezien het misschien even kan duren voordat je een baan vindt of je financiën op orde hebt. Maak een budget en houd rekening met kosten zoals huur, boodschappen, ziektekostenverzekering en transport. Regel ook je bankzaken geod. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe bankrekening openen en internationale betalingen regelen. Weet ook dat de verhuizing zelf best wel wat gaat kosten, vooral als je meubels vanuit eigen land mee wilt nemen. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van inpakdozen van Superdoos, vervoer, externe hulp en meer. Maak dus een mooi budget!

Taal en cultuur: maak jezelf verstaanbaar

Als je naar een land verhuist waar een andere taal wordt gesproken, is het de moeite waard om de taal alvast een beetje te leren voordat je vertrekt. Op deze manier kun je jezelf verstaanbaar maken en gemakkelijker integreren in de nieuwe cultuur. Neem een taalcursus, gebruik apps of zoek online naar bronnen die je kunnen helpen. Daarnaast is het ook interessant om meer te leren over de lokale gebruiken en tradities, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gezondheidszorg: wees voorbereid op veranderingen

Elk land heeft zijn eigen gezondheidszorgsysteem en je moet weten hoe dit werkt voordat je verhuist. Informeer jezelf over de ziektekostenverzekeringen en hoe je medische zorg kunt krijgen in je nieuwe land. Zorg ervoor dat je belangrijke medische documenten, zoals vaccinatiebewijzen en medische dossiers, meeneemt. Als je afhankelijk bent van specifieke medicijnen, zorg er dan voor dat je voldoende voorraad hebt voor de eerste tijd en ontdek hoe je ze kunt verkrijgen in je nieuwe land. Veel plezier!

Trefwoorden: verhuizen

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • CELTH
   


  ||| Nieuws |||

  12/06/24
  Prijsvrij Vakanties D-reizen en TUI Nederland breiden samenwerking uit
  Sinds begin juni worden TUI pakketreizen niet alleen aangeboden via de winkels van D-reizen en D-reizen.nl maar ook bij Prijsvrij Vakanties.
  12/06/24
  Exclusief voor leden
  Riksja Travel maakt drastische keuze voor klimaat
  Riksja Travel gaat korte verre vliegvakanties niet meer actief promoten. Dat doet de touroperator om minder impact op het klimaat te maken.
  11/06/24
  Exclusief voor leden
  Amsterdam aantrekkelijk voor hotelinvesteringen maar Utrecht maakt inhaalslag
  Amsterdam is in 2024 de meest aantrekkelijke stad voor hotelinvesteringen. Dit blijkt uit de Dutch Hotel City Index, die tijdens de PROVADA 2024 wordt gepresenteerd door Horwath HTL en ABN AMRO. Amsterdam blijft op plaats één maar let op Utrecht en Rotterdam.
  10/06/24
  Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award
  Deze nieuwe prijs is dit jaar in het leven geroepen door de Hospitality Synergy Group om Vlasman nalatenschap te eren. Een derde- of vierdejaars hotelschoolstudent die zich tijdens zijn hotelschool carrière op een bijzondere manier heeft ontwikkeld, maakt kans op deze titel van F&B talent van het jaar.
  10/06/24
  Nationaal Fietscongres 2025 in Utrecht
  Samen met de Fietsersbond verwelkomt gastheer provincie Utrecht in 2025 fietsprofessionals uit Nederland en België in de regio Utrecht. Dit werd tijdens het Nationaal Fietscongres op 5 en 6 juni bekendgemaakt.
  10/06/24
  Exclusief voor leden
  Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
  Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
  10/06/24
  Exclusief voor leden
  Eerste energy hub geplaatst
  Tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 bleek dat bij ondernemers grote zorgen zijn over de krapte op het elektriciteitsnet. Het kan plannen voor extra faciliteiten naar gasten in de weg zitten. In Tholen is vandaag een extra energy hub geplaatst om het net te ontlasten.
  07/06/24
  Hoe tevreden zijn Nederlanders met hoeveelheid vrije tijd?
  Binnen de Europese Unie scoort Nederland hoog als het gaat om de zogenaamde Brede Welvaart in het hier en nu. Dan staan we na Zweden op de tweede plek. Als we kijken naar de tevredenheid met de hoeveelheid vrije tijd, dan doen we het niet zo sterk.

  ||| Agenda |||

  24/06/24 t/m 26-06-24
  24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
  Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
  25/06/24 t/m 28-06-24
  25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
  Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
  24/09/24 t/m 26-09-24
  24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
  The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
  12/11/24 t/m 14-11-24
  12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
  Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...