Geplaatst op: 06-06-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen

Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen

Natuurvakantiepark Buitenplaats Beekhuizen en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen tekenden vandaag een intentieverklaring voor samenwerking op het gebied van duurzame energieopwekking. De gezamenlijke ambitie is om in de toekomst all-electric te worden.


Alwin van Engelenburg, bestuursvoorzitter van Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen, is verheugd over de ondertekening: "Hiermee komt eigen, duurzame energieopwekking voor ons een stap dichterbij; de bedoeling is dat het onderzoek nog dit jaar wordt afgerond. Voor ons als vereniging betekent een dergelijke bezigheid normaal gesproken een forse tijdsopgave of investering, maar dit wordt nu volledig ter hand genomen door Judith en Irene van Buitenplaats Beekhuizen.”

Namens Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen tekenden Alwin van Engelenburg en Leander Nuij, en voor Buitenplaats Beekhuizen ondertekenden de zussen Judith en Irene Stoevelaar. De vier zijn blij dat hun voorgesprekken hebben geleid tot deze aftrap.


Lokale groene stroom

"We hadden natuurlijk al de ambitie om Buitenplaats Beekhuizen all-electric te maken”, aldus Judith Stoevelaar, en dat dit misschien kan door middel van een samenwerking met onze sportieve buren in de vorm van lokale en duurzame energieopwekking past helemaal bij ons.”

De insteek is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de tennishal om daarmee zowel de tennis- en padelvereniging als het natuurvakantiepark van lokaal opgewekte stroom te voorzien. De energieopbrengst is bedoeld voor verwarming, verlichting en warm water, en het koken bij de restauratieve voorzieningen. Ook de opties voor energieopslag worden meegenomen in het onderzoek, maar beide gebruikers kennen best wel verschillende piekmomenten gedurende de dag, waardoor opslag misschien niet eens nodig is.


Duurzaam Beekhuizen

Beide partijen willen de komende jaren verder verduurzamen en laten zien dat recreëren in de natuur hand in hand kan gaan met verantwoordelijkheid nemen voor het behoud ervan.

Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen was jaren geleden al initiatiefnemer van het project Duurzaam Beekhuizen, waarbij samen met andere partijen in het gebied, de gemeente Rheden en met buurtbewoners, werd ingezet op verduurzaming. Er werden toen al diverse verbeteringen doorgevoerd. Medio 2022 vroeg Buitenplaats Beekhuizen hen om samen Duurzaam Beekhuizen nieuw leven in te blazen, en zo ontstonden de huidige gezamenlijke ambities.

Het enthousiasme bij de partijen is groot en zij hopen met deze samenwerking en ambities ook andere lokale toeristische ondernemingen en sportverenigingen te inspireren. Het is dan ook de bedoeling de ervaringen achteraf te delen met anderen.

Trefwoorden: Samenwerking, duurzame energie

CELTH
 
||| Nieuws |||

19/07/24
80 jaar vrijheid herdacht op 330 kilometer vrijheidspad
Op 10 september 2024 start in Leopoldsburg, België, het Vrijheidspad, een 11-daagse wandelestafette die het begin van 80 jaar vrijheid markeert. De route loopt door de provincies Limburg (Nederland en België), Noord-Brabant en Gelderland, en volgt de Market Garden Liberation Route.
15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
15/07/24
Rode Kruis zet 850 vrijwilligers in bij Nijmeegse Vierdaagse
De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement in de wereld maar wat vraagt dat aan organisatie? Rode Kruis meldt dat het 850 vrijwilligers inzet tijdens de 106de Nijmeegse 4Daagse én bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen.
05/07/24
Dierenrijk klaar voor de toekomst met nieuwe naam: Eindhoven Zoo
De bekendmaking van de nieuwe naam van Dierenrijk is feestelijk onthuld tijdens de officiële opening van de vernieuwde verblijven van de tijgers en olifanten.
05/07/24
Nieuw: De Noordwijkse Keuken
Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen.
01/07/24
Olympische Spelen drukken vraag naar vliegverkeer op Parijs
Air France en Transavia France hebben momenteel te kampen met druk op de verwachte inkomsten voor het zomerseizoen. Oorzaak zijn de komende Olympische Spelen in Parijs, waarbij het verkeer van en naar de Franse hoofdstad achterblijft bij andere grote Europese steden.
28/06/24
Wat doet het EK Voetbal met de omzet in de Nederlandse horeca?
In de Nederlandse horeca is de impact van het Europees Kampioenschap voetbal duidelijk zichtbaar. Dat ziet ING in haar transactiedata. Maar niet alles is, evenals de wedstrijden, hausanna. Vooral restaurants zien op speeldagen fors minder omzet.
26/06/24
Exclusief voor leden
Onemeeting bundelt krachten met Ballast en Compass
Onemeeting, meeting & event management, kondigt haar strategisch partnerschap aan met Ballast Nedam Development en Compass Group voor het beheer van het meeting center in het iconische Rotterdam Building.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.