Geplaatst op: 05-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij

Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij
Deze keer in de serie Captains of Industry: Kees Rutten (Leisurelands).
Afgelopen week viel R&T magazine op de mat. Het is weer een tof nummer met veel 'best practices', kennis en onderzoek, backcasting en balans terugbrengen in toerisme.

De opening is voor de serie 'Captain of industry' met Kees Rutten van  Leisurelands. Liefst 4,5 miljoen mensen bezoeken zijn recreatiegebieden. De organisatie maakt een innovatieslag door. Absoluut het lezen waard.

Anya Niewierra (directeur Visit Zuid-Limburg) is openhartig over de drukte in haar regio. Het wringt en schuurt tussen dagrecreanten, verblijfsgasten en inwoners.

Hoe bereik je klimaatdoelen in de reisindustrie? Backcasting met expert Albert Postma.

Marieke Politiek en Evelien Visser-Jonk over de opvallende resultaten van het Nieuw Nederlands Vrijetijdsonderzoek. "Rustzoekers lijken wat vaker activeiten te ondernemen dan de andere leefstijlen." Een artikel vol met tips over vrijetijdsgedrag van Nederlanders.

Uiteraard een terugblik op het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Met topsprekers Peter de Wilde (Toerisme Vlaanderen en Frank Radstake (ANVR).

Storytelling, hoe word je daarin een expert? Achterhoek Toerisme zette het BUas kennisprogramma in met prachtige voorbeelden als resultaat.

Wil je het beste vakantiepark van Nederland zijn? Dan moet je het logistiek op orde hebben. Hof van Saksen bouwde een nieuw ongekend goed logistiek hart en R&T kreeg een rondleiding van eigenaar Gerro Vonk.

Nationaal en regionaal wordt gekozen voor de opzet van de altijd populaire themajaren. Maar hoe doe je dat goed. Elizabeth Stoit en Carolien Nederlof blikken terug op de door hen georganiseerde jaren. Om het je makkelijk te maken, je krijgt ook 10 gouden tips.

Rob Vrolijks en Jappe Eggink over jachthavens en watersport. Van parkeerplek naar verblijfsplek.

Keuzestress zit het geluksgevoel van reizigers dwars. Hoe zet je als touroperator of regio dan wel goed je reisproducten in de markt. Onderzoek onder leiding van Ondrej Mitas

Er zijn nog meer artikelen te lezen in deze R&T. En vergeet ook niet het korte nieuws, Het Project en productnieuws. Dit wil je toch niet missen! Neem een abonnement op magazine R&T.
Trefwoorden: R&T, mei, magazine, inhoud

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/07/24
Hoe Strava voor beleidsmakers werkt
Nederlanders zijn fervente wandelaars, maar waar wandelen ze precies? Dankzij Strava Metro, een app die fiets-, hardloop- en wandelprestaties bijhoudt, is het nu mogelijk om dit te achterhalen. Wandelnet heeft samen met Track-landscapes en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de mogelijkheden van Strava’s wandel- en hardloopdata onderzocht.
05/07/24
Ruim een derde van de Nederlanders houdt rekening met extreem weer bij vakantiekeuze
Uit de nieuwste editie van de Vakantie Sentiment Monitor die het NBTC vandaag uitbrengt blijkt o.a. dat 56% een vakantie heeft geboekt die de komende 12 maanden gaat plaatsvinden. Juli is het populairst.
26/06/24
Minder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025
ING Research stelt in het onlangs gepubliceerde Vooruitzicht Horeca dat de horecaprijzen dit jaar verder stijgen doordat de hogere personeelskosten deels gecompenseerd worden in de prijzen.
25/06/24
Stressgerelateerde ziektes zoals depressie, burn-out en eenzaamheid staan in de top 3 van Europese welvaartsziekten.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
20/06/24
Met het vliegtuig naar de zon blijft populair
Ondanks de grotere kans op extreem weer zoals een hittegolf wil het overgrote deel van de vlieg/zon-vakantiegangers zon/zee/strand vakanties blijven ondernemen.
14/06/24
Prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid bepalend bij keuze van vakantieboekingssites
Uit onderzoek blijkt dat prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid de belangrijkste factoren zijn voor Nederlandse vakantiegangers. Betrouwbare recensies en real-time beschikbaarheid volgen op de derde en vierde plaats.
14/06/24
Rondreizen zomervakantie 2024: Azië het populairst, Zuid-Amerika bloeit weer op
De sterkste stijging en de sterkste daling in het aantal boekingen zijn landen in Zuid-Amerika. Azië blijkt opnieuw de populairste vakantieregio voor deze zomer.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.