Geplaatst op: 30-05-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Jonge piloten mogen echt vliegen tijdens Kindervliegdagen bij Aviodrome

Jonge piloten mogen echt vliegen tijdens Kindervliegdagen bij Aviodrome

Kinderen die zelf altijd al een vliegtuig hebben willen besturen, krijgen in de maand juni deze kans bij Aviodrome. Het luchtvaartmuseum biedt namelijk tijdens vier Kindervliegdagen jonge piloten van 8 tot en met 12 jaar de kans om mee te vliegen in een Cessna van de SAS (Special Air Services).

 

Zelf sturen

De jonge vliegeniers zitten ongeveer dertig minuten in de Cessna. Ze worden uiteraard bijgestaan door een ervaren piloot van de SAS. Op de vlucht mogen ook nog twee andere passagiers mee. Het kind kan meeluisteren hoe de piloot zijn klaringen opvraagt bij de toren. Na het opstijgen wordt er boven Lelystad en andere delen van Flevoland gevlogen op een hoogte van ongeveer 1.500 voet (ongeveer 500 meter) en vertelt de piloot over de omgeving en over zijn vliegtuig. Als klap op de vuurpijl mogen ze ook zelf even sturen. Na afloop van de vlucht krijgt de aspirant-piloot een een oorkonde mee als herinnering. 

 

De rondvlucht wordt gedaan in een Cessna 172, een éénmotorig propellervliegtuig met een bovenliggende vleugel. De eerste vlucht met dit toestel vond plaats in 1956. Sindsdien zijn er meer dan 44.000 geleverd, waardoor dit 's werelds meest geproduceerde vliegtuig is.

 

Vier zaterdagen

De Kindervliegdagen vinden plaats op de zaterdagen 1, 15, 22 en 29 juni en worden georganiseerd in samenwerking met Special Air Services (SAS). Kosten zijn 149 euro per kind, inclusief twee begeleiders die als passagier mee mogen vliegen - op voorwaarde dat het totale gewicht van deze drie personen mag niet meer dan 240 kg bedraagt. Personen boven de 110 kg kunnen helaas niet mee.

 

De tocht duurt een half uur en kan geboekt worden via de website. De vluchten zijn nog wel onder voorbehoud van weersomstandigheden. Een toegangsticket voor Aviodrome is niet ingegrepen. Houders van de Museumkaart of de vriendenloterij VIP-KAART hebben gratis toegang tot Luchtvaartmuseum Aviodrome.

Link: https://www.aviodrome.nl/attracties/rondvluchten/
Trefwoorden: Kinderen, piloot, Cessna

CELTH
 
||| Nieuws |||

19/07/24
Subsidie voor beter publieksbereik archeologie
De provincie Zuid-Holland wil dat archeologie meer publiek bereikt. De nu ingestelde subsidieregeling Publieksbereik Archeologie is bedoeld om het draagvlak voor archeologie onder de inwoners en bezoekers van de provincie te verbreden.
15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
01/07/24
95 jaar museumgeschiedenis met sluiting Beeld & Geluid Den Haag
Na een feestelijke slotmiddag en de onthulling van een bijzondere plaquette ter ere van de rijke ges...
28/06/24
Exclusief voor leden
Jeugd mag gratis naar Van Gogh Village Museum
Jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Dat is mogelijk dankzij steun van ASML die eerder Vincents Lichtlab in het museum sponsorde.
28/06/24
Exclusief voor leden
Topjaar voor Nederlandse dagattracties
In 2023 beleefden de meeste Nederlandse dagattracties een topjaar. Met een sterke groei ten opzichte van 2022 wisten de dagattracties uit de Top-50 voor het eerst het recordjaar 2019 weer te evenaren.
27/06/24
Exclusief voor leden
Hooikade Delft weer plek om van 'Zicht op Delft' te genieten
Aan de Hooikade in Delft schilderde de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’, het bekendste Hollandse stadsgezicht van de 17e eeuw. Met een reproductie aan de waterkant, een informatiepaneel, een innovatieve kijker en verhalenbanken brengen Delft Marketing en het Vermeer Centrum Delft de beroemde Delftenaar terug aan de Hooikade.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.