Geplaatst op: 30-05-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Jonge piloten mogen echt vliegen tijdens Kindervliegdagen bij Aviodrome

Jonge piloten mogen echt vliegen tijdens Kindervliegdagen bij Aviodrome

Kinderen die zelf altijd al een vliegtuig hebben willen besturen, krijgen in de maand juni deze kans bij Aviodrome. Het luchtvaartmuseum biedt namelijk tijdens vier Kindervliegdagen jonge piloten van 8 tot en met 12 jaar de kans om mee te vliegen in een Cessna van de SAS (Special Air Services).

 

Zelf sturen

De jonge vliegeniers zitten ongeveer dertig minuten in de Cessna. Ze worden uiteraard bijgestaan door een ervaren piloot van de SAS. Op de vlucht mogen ook nog twee andere passagiers mee. Het kind kan meeluisteren hoe de piloot zijn klaringen opvraagt bij de toren. Na het opstijgen wordt er boven Lelystad en andere delen van Flevoland gevlogen op een hoogte van ongeveer 1.500 voet (ongeveer 500 meter) en vertelt de piloot over de omgeving en over zijn vliegtuig. Als klap op de vuurpijl mogen ze ook zelf even sturen. Na afloop van de vlucht krijgt de aspirant-piloot een een oorkonde mee als herinnering. 

 

De rondvlucht wordt gedaan in een Cessna 172, een éénmotorig propellervliegtuig met een bovenliggende vleugel. De eerste vlucht met dit toestel vond plaats in 1956. Sindsdien zijn er meer dan 44.000 geleverd, waardoor dit 's werelds meest geproduceerde vliegtuig is.

 

Vier zaterdagen

De Kindervliegdagen vinden plaats op de zaterdagen 1, 15, 22 en 29 juni en worden georganiseerd in samenwerking met Special Air Services (SAS). Kosten zijn 149 euro per kind, inclusief twee begeleiders die als passagier mee mogen vliegen - op voorwaarde dat het totale gewicht van deze drie personen mag niet meer dan 240 kg bedraagt. Personen boven de 110 kg kunnen helaas niet mee.

 

De tocht duurt een half uur en kan geboekt worden via de website. De vluchten zijn nog wel onder voorbehoud van weersomstandigheden. Een toegangsticket voor Aviodrome is niet ingegrepen. Houders van de Museumkaart of de vriendenloterij VIP-KAART hebben gratis toegang tot Luchtvaartmuseum Aviodrome.

Link: https://www.aviodrome.nl/attracties/rondvluchten/
Trefwoorden: Kinderen, piloot, Cessna

CELTH
 
||| Nieuws |||

19/07/24
Recreatiegebied afgesloten vanwege incidenten met wolf
De wolf rukt op in Nederland en dat heeft gevolgen voor recreatie in gebieden waar de wolf voorkomt. Na recente incidenten met een wolf heeft de gemeente Leusden besloten om een kerngebied van Landgoed Den Treek per direct af te sluiten voor recreanten en bezoekers.
19/07/24
80 jaar vrijheid herdacht op 330 kilometer vrijheidspad
Op 10 september 2024 start in Leopoldsburg, België, het Vrijheidspad, een 11-daagse wandelestafette die het begin van 80 jaar vrijheid markeert. De route loopt door de provincies Limburg (Nederland en België), Noord-Brabant en Gelderland, en volgt de Market Garden Liberation Route.
17/07/24
Exclusief voor leden
Hoe Strava voor beleidsmakers werkt
Nederlanders zijn fervente wandelaars, maar waar wandelen ze precies? Dankzij Strava Metro, een app die fiets-, hardloop- en wandelprestaties bijhoudt, is het nu mogelijk om dit te achterhalen. Wandelnet heeft samen met Track-landscapes en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de mogelijkheden van Strava’s wandel- en hardloopdata onderzocht.
17/07/24
VVV en Ondernemersvereniging ontwikkelen spannende kinderspeurtocht
VVV Waterland van Friesland en de ondernemersvereniging van Heeg (OVH2000) hebben een spannende kinderspeurtocht ontwikkeld die kinderen op een avontuurlijke manier kennis laat maken met het historische watersportdorp Heeg.
15/07/24
Utrecht zet eigen adviesraad voor leefomgeving op
Nu Gedeputeerde Staten vijf leden hebben benoemd voor de adviesraad, kan deze van start gaan. Op 28 mei 2024 werd Klaas Verschuure al benoemd als voorzitter van de adviesraad. De overige leden zijn: Hugo Hegeman, Thessa Fonds, Els van Grol, Jan van Kuijk en Alexander van der Vooren.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
12/07/24
Spoorpark in Amsterdam officieel geopend
De Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de toepasselijke naam Spoorpark. Meer recreatiegroen was nodig door nieuwe woningbouw.
10/07/24
Op Texel fiets je over water
In het gebied Schettersweid op het Waddeneiland Texel is een nieuw drie meter breed fietspad aangelegd dat deels over het water van het natuurgebied gaat.