Geplaatst op: 17-05-2024
Auteur: Marc Gerlings

Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers

Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Campagnebeeld voor de werving van de 10 influencers. Foto: TUI.
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met reclamebureau The Family uit Amsterdam.

Om in aanmerking te komen, hoeven kandidaten alleen maar een video of foto via Instagram te delen waarin ze aangeven dat ze deze zomer TUInfluencer willen worden en waarom. 

Roosmarijn Quartier, Director Marketing & Distribution Support bij TUI België en Nederland: "TUI wil droomvakanties voor iedereen bereikbaar maken. En aangezien mensen toch al heel veel delen vanaf hun vakantieadres, dachten we: waarom zouden ze geen influencer voor ons worden? Dan kunnen ze dezelfde content delen, alleen met de merknaam TUI erbij én krijgen ze de reis gratis.” 

Het bijzondere nieuws aan de opzet: iedereen komt in aanmerking. Kandidaten hoeven dus niet veel volgers of een groot bereik te hebben.

Uit alle inzendingen selecteert de reisorganisatie vervolgens de 10 beste posts; 5 uit Nederland en 5 uit België. De geselecteerde TUInfluencers winnen een geheel verzorgde reis van 7 nachten in één van de TUI BLUE of TUI MAGIC LIFE hotels. Verblijf is op basis van een tweepersoonskamer, dus een tweede persoon mag mee op reis.

Reclame maken

Als tegenprestatie wordt van de TUInfluencers verwacht dat ze zich ook echt als influencer gaan gedragen. Dat betekent dat ze voor hun vakantie en vanaf hun vakantieadres content delen om zo het last minute aanbod van TUI onder de aandacht te brengen. Daarnaast moeten ze reclame maken voor TUI door melding te maken van de Last Minutes in hun voicemailboodschap of hun out of office reply.

De actie start vandaag, vrijdag 17 mei. Aanmelden kan tot en met maandag 10 juni. In de daaropvolgende week worden de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie over de actie en alle voorwaarden is te vinden op tui.nl/tuinfluencers. De gekozen TUInfluencers krijgen vooraf een duidelijke briefing zodat de content die ze maken voldoet aan de geldende richtlijnen voor reclame op social media. 
Trefwoorden: touroperator, reclame, campagne, influencer, TUI

CELTH
 


||| Nieuws |||

16/07/24
Volop initiatieven om overtoerisme juist wél aan te pakken
Er wordt wél professioneel gewerkt aan overtoerisme in de toeristische sector, zegt Anneke van Mispelaar van adviesbureau Bureau BUITEN. Er zijn volop initiatieven, waarbij beleidsmakers de omgeving, de bezoekers én de bewoners weer met elkaar in balans brengen.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
10/07/24
Op Texel fiets je over water
In het gebied Schettersweid op het Waddeneiland Texel is een nieuw drie meter breed fietspad aangelegd dat deels over het water van het natuurgebied gaat.
10/07/24
Advies: gebruik geen openbaar wifi netwerk
Recent is een Australische man gearresteerd nadat hij in een vliegtuig een nep wifinetwerk had opgezet om gegevens van medepassagiers te stelen. Dit bewijst dat mensen helaas zelfs tijdens hun vakantie moeten oppassen voor oplichters. Cindy Wubben van software maker Visma geeft advies aan reizigers.
09/07/24
Exclusief voor leden
Nederlanders meer naar buitenland op vakantie, koele vakantielanden in trek
Nederlanders gingen in 2023 meer naar het buitenland op vakantie. Vooral meer koele vakantielanden konden op een toenemende belangstelling van Nederlanders rekenen. De vakantiebestedingen groeiden fors.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
04/07/24
Exclusief voor leden
Wat moet de toerist doen bij extreem weer?
Het Rode Kruis roept voor het eerst Nederlanders op om stil te staan bij mogelijke noodsituaties tijdens hun vakantie, zoals bijvoorbeeld de bosbranden die we begin deze week zagen op de Griekse eilanden Kos en Chios.