Geplaatst op: 02-05-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuw wijnevenement tussen de dieren voor goede doel in ZooParc Overloon

Nieuw wijnevenement tussen de dieren voor goede doel in ZooParc Overloon

ZooParc biedt wijnliefhebbers op 6 juli een heel bijzondere kans: namelijk een speciale tasting met uitzicht op de dieren. De opbrengst van dit nieuwe evenement, genaamd ZooVino, gaat naar Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van dieren en hun leefgebieden in binnen- en buitenland. 


Deelnemers kunnen tijdens ZooVino zes wijnen uitproberen op evenzoveel locaties in het park. ZooParc werkt voor dit evenement samen met Boompjes Restaurant uit Overloon. Dit restaurant verzorgt ook de hapjes die bij iedere gang horen. Alle soorten wijn zullen zijn afgestemd bij het gebied waar de deelnemer zich bevindt. 


Wijn-expeditie

General manager Roel Huibers: "In de expeditiegebieden in ZooParc staat steeds een bepaalde regio in de wereld centraal, zoals Zuid-Amerika, Australië en Afrika. De geserveerde wijnen zullen ook uit deze landen of gebieden komen. Wat dat betreft wordt het ook echt een wijnexpeditie." 

Het evenement wordt georganiseerd door de vrijwilligers van ZooParc, die ook verantwoordelijk zijn voor Dinner at the Zoo en de Schemertours. "Dit is volledig belangeloos: wij als dierentuin verdienen hier ook niets aan", legt Huibers uit. "Na aftrek van de kosten gaat de volledige opbrengst naar Stichting Wildlife." 


Stichting Wildlife

Met deze activiteiten wordt extra geld opgehaald voor de projecten die Stichting Wildlife ondersteunt, en dan met name voor het project van het jaar 2024: 'Save our Asian Wildlife', waar onder andere natuurprojecten rondom de rode panda en de nevelpanter onder vallen. 

ZooVino is alleen toegankelijk voor volwassenen. De toegangsprijs is 45 euro, waarvan 20 euro naar Stichting Wildlife gaat. Inbegrepen bij de prijs zijn onder andere toegang tot de dierentuin, zes proeverijdrankjes, zes hapjes, een parkeermunt en de mogelijkheid om drie diervoederingen bij te wonen. Deelnemers kunnen ook kiezen voor een alcoholvrij-wijn arrangement.

Link: https://www.zooparc.nl/evenement/zoovino/
Trefwoorden: Wijn evenenten, goede doel

CELTH
 


||| Nieuws |||

04/06/24
Exclusief voor leden
Eerste Stryker achtbaan staat op Belgisch staal
Onlangs werd in Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, de achtbaan ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ in bedrijf genomen. Mack Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze baanbrekende achtbaan. Deze zogenoemde ‘Stryker-coaster’ is nog nergens anders te beleven.
30/05/24
Exclusief voor leden
Efteling klantvriendelijste bedrijf van Nederland, hoe scoort de rest van de leisure?
De Efteling is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot ‘Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland’. In de Top 75 staan 11 bedrijven in de categorie leisure waaronder veel dierentuinen.
22/05/24
Exclusief voor leden
Formatiestukken geven meer duidelijkheid over btw-verhoging
Rond de aanstaande btw-verhoging van het nieuwe voor diverse vrijetijdsdiensten was vooral veel onduidelijkheid. Na het vrijgeven van de onderliggende stukken is er iets meer duidelijkheid in afbakening van de getroffen sectoren en activiteiten. Vooral bij logies is toch nog veel onduidelijkheid, mede vanwege de grote diversiteit aan logiesaanbod.
16/05/24
Efteling mag toch groeien
Omwonenden van pret- en verblijfspark de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de stijgende bezoekersaantallen van het attractiepark, krijgen ongelijk van de Raad van State. De Efteling mag daardoor groeien in het aantal bezoekers.
03/05/24
Nederlandse bezoekster 100.000ste passagier op ‘Voltron Nevera powered by Rimac’
Minder dan een week na de opening telde de 14de achtbaan in het nieuwe themagebied Kroatië van Europa-Park op 2 mei al zijn 100.000e passagier.
02/05/24
Nieuw wijnevenement tussen de dieren voor goede doel in ZooParc Overloon
Wijnliefhebbers kunnen op 6 juli een speciale wijnproeverij beleven met uitzicht op de dieren. De opbrengst gaat naar Stichting Wildlife.
26/04/24
SEA LIFE Scheveningen opent interactieve tentoonstelling ‘Kracht van de Natuur’
SEA LIFE opent een nieuwe interactieve tentoonstelling over het windpark Hollandse Kust Zuid dat voor de kust van het Scheveningse aquarium ligt. Kinderen leren van de karakters Milly en Windston meer over het onderwaterleven in de Noordzee, de bouw van een windpark en over onderzoek om ecologie te versterken.
26/04/24
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale
De laatste kans om Panorama Hanze te bezoeken. Het hoogtepunt van het Zwolse Hanzejaar sluit op 30 juni de deuren.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...