Geplaatst op: 02-05-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Aviodrome heeft de 200.000e bezoeker van de expositie 'Sneller dan het geluid' verrast met een speciale vlucht in een klassieke Fokker S.11.

Aviodrome heeft de 200.000e bezoeker van de expositie 'Sneller dan het geluid' verrast met een speciale vlucht in een klassieke Fokker S.11.

De Fokker S.11 is een eenmotorig lesvliegtuig. De eerste vlucht was op 18 december 1947. Dit toestel heeft twee stoelen, de instructeur en leerling zitten naast elkaar. Het vliegtuig werd ontworpen voor de luchtmacht en werd gebruikt door verschillende landen, waaronder Nederland, Italië en Brazilië.

 

Winnaar Huy mocht naast de piloot plaatsnemen voor een retourvlucht in de richting van Zeewolde. "Wat een superleuke ervaring! Nog veel gaver dan in een achtbaan. Ik heb zelfs nog het stuur mogen vasthouden en een klein stukje mogen vliegen!", vertelde hij nadien. 


Expositie éen jaar oud

De straaljagerexpositie werd vorig jaar in maart geopend. Deze permanente expositie, die gaat over de ontwikkeling van de straalmotor, is gevestigd in een speciaal gebouwde, grote hangar op het buitenterrein van het luchtvaartmuseum die doet denken aan een hangar (shelter) uit de koude oorlog. 

Er zijn zes straaljagers van dichtbij te zien, waarvan vier historische toestellen speciaal voor deze expositie volledig zijn gerestaureerd, zoals de Gloster Meteor, Lockheed F-104 Starfighter en de Fokker S.14.


Steeds ander verhaal

Bezoekers worden door verschillende ruimtes geleid, met steeds een nieuwe beleving. Zo 'vertelt' Frank Whittle, de ontdekker van de straalmotor, in zijn eigen kantoor over zijn ontwerp. Ook is er een interactieve testcabine waar ervaren kan worden hoe die techniek werkt en in weer een andere ruimte is de eerste straaljager van Nederland te zien.

Trefwoorden: 200.000ste bezoeker, Fokker, speciale vlucht

CELTH
 


||| Nieuws |||

20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.
06/06/24
Hoeve BuytenHout verkozen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2024’
Bij deze luxe B&B is werkelijk alles tot in de puntjes verzorgd. Hoeve BuytenHout in Delfgauw had een topscore in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.
06/06/24
Karin Bloemen & Cor Bakker op grote hoogte
Panorama Hanze sluit af met een unieke muzikale ervaring tijdens een concert op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
03/06/24
Brede coalitie cultuur horeca en media in verzet tegen btw verhoging
Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca is tegen de aangekondigde btw-verhoging van 9 naar 21% van het nieuwe kabinet. "Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd."
01/06/24
Exclusief voor leden
Podcast groeit door naar Leisuretalk.nl
De podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd, gehost door Richard Otten en Merlijn Pietersma gaat vanaf 1 juni 2024 verder onder een nieuwe naam: Leisuretalk.nl.
31/05/24
Lustrum voor familiefestival Wortelpop van Beerze Bulten met Kinderen voor Kinderen
Vakantiepark De Beerze Bulten zet het familiefestival Wortelpop weer op het programma. Het festival is uniek omdat het zich richt op families met kinderen. Dit jaar treden Kinderen voor Kinderen op.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...