Geplaatst op: 02-05-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuw wijnevenement tussen de dieren voor goede doel in ZooParc Overloon

Nieuw wijnevenement tussen de dieren voor goede doel in ZooParc Overloon

ZooParc biedt wijnliefhebbers op 6 juli een heel bijzondere kans: namelijk een speciale tasting met uitzicht op de dieren. De opbrengst van dit nieuwe evenement, genaamd ZooVino, gaat naar Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van dieren en hun leefgebieden in binnen- en buitenland. 


Deelnemers kunnen tijdens ZooVino zes wijnen uitproberen op evenzoveel locaties in het park. ZooParc werkt voor dit evenement samen met Boompjes Restaurant uit Overloon. Dit restaurant verzorgt ook de hapjes die bij iedere gang horen. Alle soorten wijn zullen zijn afgestemd bij het gebied waar de deelnemer zich bevindt. 


Wijn-expeditie

General manager Roel Huibers: "In de expeditiegebieden in ZooParc staat steeds een bepaalde regio in de wereld centraal, zoals Zuid-Amerika, Australië en Afrika. De geserveerde wijnen zullen ook uit deze landen of gebieden komen. Wat dat betreft wordt het ook echt een wijnexpeditie." 

Het evenement wordt georganiseerd door de vrijwilligers van ZooParc, die ook verantwoordelijk zijn voor Dinner at the Zoo en de Schemertours. "Dit is volledig belangeloos: wij als dierentuin verdienen hier ook niets aan", legt Huibers uit. "Na aftrek van de kosten gaat de volledige opbrengst naar Stichting Wildlife." 


Stichting Wildlife

Met deze activiteiten wordt extra geld opgehaald voor de projecten die Stichting Wildlife ondersteunt, en dan met name voor het project van het jaar 2024: 'Save our Asian Wildlife', waar onder andere natuurprojecten rondom de rode panda en de nevelpanter onder vallen. 

ZooVino is alleen toegankelijk voor volwassenen. De toegangsprijs is 45 euro, waarvan 20 euro naar Stichting Wildlife gaat. Inbegrepen bij de prijs zijn onder andere toegang tot de dierentuin, zes proeverijdrankjes, zes hapjes, een parkeermunt en de mogelijkheid om drie diervoederingen bij te wonen. Deelnemers kunnen ook kiezen voor een alcoholvrij-wijn arrangement.

Link: https://www.zooparc.nl/evenement/zoovino/
Trefwoorden: Wijn evenenten, goede doel

CELTH
 


||| Nieuws |||

20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.
06/06/24
Hoeve BuytenHout verkozen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2024’
Bij deze luxe B&B is werkelijk alles tot in de puntjes verzorgd. Hoeve BuytenHout in Delfgauw had een topscore in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.
06/06/24
Karin Bloemen & Cor Bakker op grote hoogte
Panorama Hanze sluit af met een unieke muzikale ervaring tijdens een concert op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
03/06/24
Brede coalitie cultuur horeca en media in verzet tegen btw verhoging
Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca is tegen de aangekondigde btw-verhoging van 9 naar 21% van het nieuwe kabinet. "Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd."
01/06/24
Exclusief voor leden
Podcast groeit door naar Leisuretalk.nl
De podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd, gehost door Richard Otten en Merlijn Pietersma gaat vanaf 1 juni 2024 verder onder een nieuwe naam: Leisuretalk.nl.
31/05/24
Lustrum voor familiefestival Wortelpop van Beerze Bulten met Kinderen voor Kinderen
Vakantiepark De Beerze Bulten zet het familiefestival Wortelpop weer op het programma. Het festival is uniek omdat het zich richt op families met kinderen. Dit jaar treden Kinderen voor Kinderen op.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...