Geplaatst op: 19-04-2024
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Gewoon bij jou om de hoek’, dat is de boodschap die men twee weken lang door heel Drenthe in bushokjes ziet hangen. Doel van de campagne is om inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen. Want waar je ook woont, in het Drentse landschap is vlakbij altijd een plek waar je op ieder moment naartoe kunt om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag.

 

Een druk bestaan

We leven in een drukke maatschappij, met een groeiende behoefte aan rust en bezinning. "Uit onderzoek*, dat we samen met PanelWizard uitvoerden, blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlanders stress ervaart in het dagelijks leven. Werkdruk, lange to-do lijsten en zorgtaken zijn de grootste boosdoeners, maar ook zorgen over de eigen gezondheid spelen een rol”, aldus Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe. "Om te ontspannen gaan ook Drenten vaak ver weg, terwijl er in hun eigen omgeving zoveel plekken zijn om de wereld even op pauze te zetten”, laat Crum weten.

 

Onbekendere natuurgebieden om te ontdekken

Het Drentse landschap biedt ontelbaar veel plekken waar je als inwoner op ieder moment van de dag naartoe kunt om even bij te komen van de drukte van alledag. Verspreid over de provincie prijken dan ook afbeeldingen van dertien verschillende natuurgebieden. Daarbij is ervoor gekozen om wat onbekendere plekken in de directe omgeving te tonen. "Een inwoner van Ruinen of Dwingeloo is wel bekend met het Dwingelderveld, maar Landgoed Rheebruggen, daar komt men vaak niet. Door niet voor de geijkte natuurgebieden te kiezen, herontdekken Drenten niet alleen hun eigen provincie, we dragen ook bij aan een spreiding van de bezoekers.

Op deze wijze kunnen zowel mens als natuur ontstressen”, zegt Crum.

 

Hulp van inwoners bij realisatie

De foto’s die zichtbaar zijn op de posters zijn alle dertien door inwoners van of bezoekers aan Drenthe gemaakt. "Door afbeeldingen gemaakt door Drenten en bezoekers te gebruiken, wordt de boodschap nóg authentieker en geloofwaardiger. En hoe leuk is het, dat de foto die jij gemaakt hebt, nu zo groot en door iedereen te zien is”, zegt Crum. Op de poster staat ook een QR-code die passanten direct naar een wandelroute en wat meer achtergrondinformatie over het betreffende natuurgebied leidt. "We willen het ontdekken van het gebied zo laagdrempelig mogelijk maken”, geeft Crum aan.

 

Samenwerking natuurorganisaties en ROEG!

Bij de totstandkoming van de campagne is advies ingewonnen bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap en IVN. "Door inwoners te wijzen op onbekendere natuurgebieden, spreiden we bezoekers in gebied en kunnen we de doelstellingen van de natuurorganisaties ondersteunen. En zij kunnen ons het beste vertellen op welke plekken recreanten meer dan welkom zijn”, zegt Crum. Ook is er een doorvertaling naar het tv-programma ROEG! op RTV Drenthe. "De redactie was enthousiast over onze plannen en maakt in ieder geval vijf reportages. Samen met een inwoner wordt één van de dertien uitgelichte natuurgebieden bezocht, waarbij de bewoner deelt wat dit gebied zo bijzonder voor hem of haar maakt. De eerste reportage is op 23 april a.s. te zien”, aldus Crum.

 

Twee keer twee weken zichtbaar

De posters zijn twee weken lang zichtbaar in vijftig bushokjes verspreid over de provincie en worden ondersteund door een onlinecampagne op Instagram en Facebook. In september wordt de campagne herhaald. "We hopen dat mensen door deze campagne weer even met andere ogen naar hun eigen omgeving gaan kijken. Bij jou om de hoek vind je namelijk alle ingrediënten voor een moment van rust en ontspanning.

Het is met reden dat jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers voor Drenthe kiezen om weer even op te laden, dus kom mee naar buiten en ervaar het zelf”, laat Crum nog weten.

 

*Het onderzoek werd door PanelWizard uitgevoerd tussen 6 maart en 15 maart 2024 onder een representatieve steekproef van 1.078 Nederlanders.

Trefwoorden: Posters, bushokjes

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Exclusief voor leden
Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Veiliger en prettiger fietsen over een breed fietspad met zoveel mogelijk voorrang op kruisingen: dat is het idee achter het concept doorfietsroutes. De doorfietsroute F199 tussen Amersfoort en Bunschoten is de eerste in de provincie Utrecht die volledig gerealiseerd is.
16/05/24
Exclusief voor leden
Nominaties beste bed en breakfast vallen in Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland
De genomineerden zijn B&B De Engelhoeve in Roderwolde (Drenthe), Casa No.8 in Nunspeet (Gelderland) en Hoeve BuytenHout in Delfgauw (Zuid-Holland). De winnaar wordt onthuld op woensdag 5 juni.
16/05/24
Exclusief voor leden
easyJet noteert verlies maar verwacht sterke winstgroei in 2024.
Luchtvaartbedrijf easyJet meldt een gerapporteerd verlies van £347 miljoen voor belastingen. Dat klinkt veel maar het verlies daalt snel door de stijgende vraag naar vliegreizen. Dit zijn halfjaarcijfers van het gebroken boekjaar van easyJet.
16/05/24
Exclusief voor leden
Na succes Corendon op Curaçao ook vluchten naar Bonaire
Wat vinden mensen van werken in de reisbranche? Dat gaat Reiswerk grondig onderzoeken in de komende tijd. Het laatste imago onderzoek dateert van vóór de coronaperiode, hoog tijd om opnieuw te kijken naar hoe de reisbranche als werkgever wordt gezien.
15/05/24
Exclusief voor leden
47% heeft zomervakantie 2024 nog niet geboekt
#Loudbudgeting, de wereldwijde TikToktrend waarbij mensen openlijk praten over budgetteren en besparen, is ook populair onder vakantiegangers. Uit onderzoek van reisapp Skyscanner blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders (48%) aan loudbudgeting doet om geld te sparen voor de zomervakantie.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...