Geplaatst op: 02-04-2024
Auteur: Marc Gerlings

De workshops zijn compleet

Workshops Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Veel interactie - Thema transitie

De workshops zijn compleet
Veel ruimte voor netwerken en jouw opinie over transitie in toerisme. Foto: HZ
De workshops voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd zijn compleet. Naast de twee key-notes en een stevige opening van het congres kun je echt aan de slag.

Deze 6 workshops worden in 2 rondes gegeven. Bepaal je keuze uit dit sterke aanbod, en schrijf je vandaag nog in. Dit wil je niet missen. 

3ST Speeding up Sustainability Skills in Tourism

Hoe zorg je ervoor dat niet alleen de koplopers werken aan de verduurzaming van hun bedrijf, maar dat ook de rest van de sector meedoet? Met Simon Witt & Maarten Soeters (HZ). Dit duo inspireert met de aanpak van het internationale project 3ST, ‘Speeding up Sustainability Skills in Tourism’, met negen bestemmingen langs de Noordzeekust.

Hoe stuur je op bewonersprofijt?

In Nederland is de ambitie dat alle inwoners profiteren van toerisme. Hoe ga je van het meten van draagvlak naar het sturen op dit profijt? En wat betekent dat voor alle spelers in het veld, zoals bedrijven, overheid en DMO? Deze interactieve workshop is met Daniek Nijland (HZ). Zij deelt de ervaringen, met veel voorbeelden uit de praktijk.

Impact veranderingen DMO

Destinatie Nederland, Silvijn Van Pinxteren en Daniëlle van Eenennaam nemen je mee in de veranderende rol van de DMO en destinatiemanagement. Interactieve workshop; Hoe zie jij deze rol veranderen en wat voor impact heeft dit op jouw werkzaamheden?

Stappen maken in regenerative tourism

Regenerative tourism met Ellen Schulten (Saxion), zet de volgende stap in toerisme. Over het concept regenerative tourism en de toepassingen in Oost-Nederland.

Transitie en technologie

Werksessie Technologie en transitie in toerisme met Nicolette Bolté (Saxion).

Vakantieparken en resorts management en trends

De verblijfsrecreatie verandert sterk. Met Jos van der Sterren (BUas) en een Zeeuwse ondernemer over trends in toerisme, bedrijfsopvolging en schaal- en kwaliteitstransitie in vakantieparken.

Kom kennis halen, netwerken, discussieer mee waar het vakgebied naartoe gaat. En wat ons nog staat te wachten! We zijn benieuwd naar jouw mening. Doe mee aan deze workshops en schrijf je nu in voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
Link: https://toerismecongres.nl/
Trefwoorden: toerisme, transitie, workshop, HZ, Destinatie Nederland, Saxio, BUas, ondernemen, DMO, duurzaam toerisme, onderzoek

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Exclusief voor leden
50 Best practices voor duurzaam toerisme in 1 publicatie
Bent u op zoek naar best practices voor duurzaam toerisme? Dan is de publicatie ‘Duurzaamheid in Oostenrijk’ van het Oostentijks Nationaal Bureau voor Toerisme iets voor u.
29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...