Geplaatst op: 02-04-2024
Auteur: Marc Gerlings

De workshops zijn compleet

Workshops Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Veel interactie - Thema transitie

De workshops zijn compleet
Veel ruimte voor netwerken en jouw opinie over transitie in toerisme. Foto: HZ
De workshops voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd zijn compleet. Naast de twee key-notes en een stevige opening van het congres kun je echt aan de slag.

Deze 6 workshops worden in 2 rondes gegeven. Bepaal je keuze uit dit sterke aanbod, en schrijf je vandaag nog in. Dit wil je niet missen. 

3ST Speeding up Sustainability Skills in Tourism

Hoe zorg je ervoor dat niet alleen de koplopers werken aan de verduurzaming van hun bedrijf, maar dat ook de rest van de sector meedoet? Met Simon Witt & Maarten Soeters (HZ). Dit duo inspireert met de aanpak van het internationale project 3ST, ‘Speeding up Sustainability Skills in Tourism’, met negen bestemmingen langs de Noordzeekust.

Hoe stuur je op bewonersprofijt?

In Nederland is de ambitie dat alle inwoners profiteren van toerisme. Hoe ga je van het meten van draagvlak naar het sturen op dit profijt? En wat betekent dat voor alle spelers in het veld, zoals bedrijven, overheid en DMO? Deze interactieve workshop is met Daniek Nijland (HZ). Zij deelt de ervaringen, met veel voorbeelden uit de praktijk.

Impact veranderingen DMO

Destinatie Nederland, Silvijn Van Pinxteren en Daniëlle van Eenennaam nemen je mee in de veranderende rol van de DMO en destinatiemanagement. Interactieve workshop; Hoe zie jij deze rol veranderen en wat voor impact heeft dit op jouw werkzaamheden?

Stappen maken in regenerative tourism

Regenerative tourism met Ellen Schulten (Saxion), zet de volgende stap in toerisme. Over het concept regenerative tourism en de toepassingen in Oost-Nederland.

Transitie en technologie

Werksessie Technologie en transitie in toerisme met Nicolette Bolté (Saxion).

Vakantieparken en resorts management en trends

De verblijfsrecreatie verandert sterk. Met Jos van der Sterren (BUas) en een Zeeuwse ondernemer over trends in toerisme, bedrijfsopvolging en schaal- en kwaliteitstransitie in vakantieparken.

Kom kennis halen, netwerken, discussieer mee waar het vakgebied naartoe gaat. En wat ons nog staat te wachten! We zijn benieuwd naar jouw mening. Doe mee aan deze workshops en schrijf je nu in voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
Link: https://toerismecongres.nl/
Trefwoorden: toerisme, transitie, workshop, HZ, Destinatie Nederland, Saxio, BUas, ondernemen, DMO, duurzaam toerisme, onderzoek

CELTH
 








||| Nieuws |||

28/06/24
Noordwijk laat Beach Shuttle weer rijden
Op een van de eerste echte stranddagen heeft vandaag wethouder Theo Alkemade het officiële startsein gegeven voor de Beach Shuttle die tijdens de zomer van 2024 weer gaat rijden van en naar het strand in Noordwijk aan Zee. Het doel is de parkeerdruk in het dorp te verminderen.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
10/06/24
Exclusief voor leden
Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
06/06/24
Camperaars mijden hete vakantielanden
Nederlandse camperaars gaan de hitte in vakantielanden vermijden. Ze kiezen daarom in de toekomst voor andere landen en vinden dat campings te weinig doen.
29/05/24
Exclusief voor leden
Hoe duurzaam willen we reizen en wat is het tipping point?
Bijna driekwart van de reizigers is bereid om extra te betalen voor een ticket als dat geld wordt gebruikt om vliegen duurzamer te maken. Tegelijkertijd zegt 43% van de ondervraagden pas voor een treinreis te kiezen als dat goedkoper is dan vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Better Places.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen