Geplaatst op: 20-03-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Camping Zeeburg verkocht aan stichting

Camping Zeeburg verkocht aan stichting
Foto: Camping Zeeburg

De Amsterdamse camping Zeeburg is verkocht. Niet aan een ontwikkelaar maar aan de nieuw opgerichte Stichting Beheer Camping Zeeburg. Zo blijft het open en duurzame karakter van de camping behouden en kan de camping structureel bijdragen aan goede doelen zoals kansengelijkheid en duurzaamheid.

Camping Zeeburg staat nationaal en internationaal bekend om zijn open, tolerante en sprankelende Amsterdamse sfeer en om de bijzondere combinatie van verblijven in de natuur vlakbij het centrum van de stad. De camping is in vele opzichten inclusief en legt de focus op natuurontwikkeling en klimaatbewust en sociaal ondernemen.

Internationale aanbiedingen afgeslagen

Na dertig jaar de camping te hebben opgebouwd, wil eigenaar Toon Weijenborg zich op andere activiteiten oriënteren. Tegelijkertijd wil hij deze unieke plek behouden voor de stad. Aangezien hij binnen de familie geen opvolger heeft, bood verkoop aan een stichting uitkomst. Hij draagt zijn camping met een gerust hart over. "Er was belangstelling van grote internationaal opererende commerciële ketens, maar die hebben in Amsterdam al genoeg toeristisch aanbod in handen. De camping levert structureel geld op, ik wil dat dat doorvloeit naar goede doelen. Op deze manier wordt Camping Zeeburg een motor voor maatschappelijke ontwikkeling en kun je structureel iets toevoegen aan de stad.”

Personele invulling

De nieuwe directeur wordt Pascal de Ghouy die al zes jaar algemeen bedrijfsleider is van de camping. Willemieke de Waal van de Kennemerduincampings en lid van het landelijk bestuur van HISWA-RECRON wordt voorzitter van de stichting. Weijenborg zelf wordt de secretaris.

Winst naar goede doelen

Stichting Beheer Camping Zeeburg heeft van Weijenborg alle aandelen van Camping Zeeburg Vastgoed BV, en daarmee ook die van Camping Zeeburg BV overgenomen. Weijenborg: "De stichting is nu eigenaar van de twee BV’s, en heeft doelstellingen die voorkomen dat aandeelhouders er met de winst vandoor kunnen gaan.” Het doel van Stichting Beheer Camping Zeeburg is alle activiteiten van Camping Zeeburg te behouden en het duurzame en sociale bedrijfsprofiel met culturele activiteiten te borgen. Ook is in de statuten vastgelegd dat het eventuele winstoverschot wordt besteed aan goede doelen met specifieke doelstellingen, zoals sociaal personeelsbeleid, het bevorderen van kansengelijkheid en het ondersteunen van activiteiten die een duurzaam klimaat bevorderen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, vakantieparken

CELTH
 








||| Nieuws |||

30/08/24
Exclusief voor leden
Architect Western Region verlaat touroperator TUI
In oktober en november nemen in attractiepark Toverland angstaanjagende griezels de macht over Toverland tijdens 13 Halloween Nights in 2024.
30/08/24
Toverland voorbereiding op 13 Halloween Nights
In oktober en november nemen in attractiepark Toverland angstaanjagende griezels de macht over Toverland tijdens 13 Halloween Nights in 2024.
30/08/24
AirExplore krijgt goedkeuring voor VS
AirExplore, de luchtvaartmaatschappij van Slowakije, heeft goedkeuring gekregen van het Amerikaanse ministerie van Transport (US DOT) om commerciële vluchten te starten in het Amerikaanse luchtruim.
30/08/24
Schiphol gaat 6 miljard in infrastructuur investeren
Schiphol kondigt het grootste investeringsplan aan in de geschiedenis van de luchthaven om de infrastructuur, arbeidsomstandigheden en dienstverlening aan passagiers en luchtvaartmaatschappijen te verbeteren. Schiphol gaat de komende vijf jaar 6 miljard euro investeren.
30/08/24
Sterk toeristisch halfjaar voor Tsjechië
Het toerisme in Tsjechië blijft in 2024 sterk groeien, volgens recente cijfers van het Czech Statistical Office. In de eerste helft van 2024 bezochten 4,7 miljoen buitenlandse toeristen het land, een stijging van 12,8% ten opzichte van vorig jaar.
29/08/24
Schoonmaakbedrijf CSU wil ICS overnemen
Uit een melding bij Autoriteit Consument en Markt blijkt dat CSU Groep de ICS Groep wil overnemen. De bedrijven hebben op 23 augustus 2024 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.
29/08/24
Exclusief voor leden
Interactieve beleving fort Nigtevecht
Hoe werkt een waterlinie? Hoe vuur je een kanon af? Hoe was het soldatenleven in de Eerste Wereldoorlog op het fort? De antwoorden op deze vragen krijg je in de multimediale en interactieve beleving ‘Bewapend met water’ van Natuurmonumenten op Fort bij Nigtevecht bij Abcoude.
29/08/24
Vakbond vraagt om wet recht op onbereikbaarheid
Kitty Jong, vicevoorzitter FNV, pleit voor het invoeren van een wetsvoorstel dat werknemers het ‘recht op onbereikbaarheid’ geeft: ‘Burn-out als gevolg van een te hoge werkdruk is beroepsziekte nummer één in Nederland’.

||| Agenda |||

28/08/24
28/08/24 t/m 01-09-24: HISWA te Water
Eind augustus is de Bataviahaven van Lelystad omgetoverd tot een waar watersport-paradijs. Dan ligge...
03/09/24
03/09/24 t/m 03-09-24: Online Kennissessie Landelijke database logiesaccommodaties
De Landelijke Data Alliantie organiseert op dinsdag 3 september 2024 tussen 11:00 en 12:00 de online...
10/09/24
10/09/24 t/m 10-09-24: Horwath HTL Hotel Event 2024
Op de Tweede Dinsdag van September (dat is 10 september) organiseert Horwath HTL het Hotel Even...
23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...