Geplaatst op: 04-03-2024
Auteur: Marc Gerlings

10% stijging pechhulp Nederlanders bij wintersport

10% stijging pechhulp Nederlanders bij wintersport
Oorzaak veel letsel, slechtere sneeuwomstandigheden.
De ANWB Alarmcentrale ontving tussen december 2023 en maart 2024 ruim 11.000 hulpvragen van Nederlandse wintersporters. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig seizoen. Het merendeel van de meldingen ging over autopech onderweg, ruim 1100 wintersporters meldden zich bij de alarmcentrale met letsel. 

Nederlanders zijn dit wintersportseizoen weer massaal vertrokken naar de populaire bestemmingen. De sneeuwcondities waren op veel favoriete wintersportgebieden niet optimaal. Het aantal wintersporters met letsel liep op tot 1100 Nederlanders. In totaal zijn 170 wintersporters met een ambulance of ligtaxi gerepatrieerd door de ANWB Alarmcentrale. De meeste meldingen van vakantiegangers met letsel kwamen uit Oostenrijk en Italië, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.  Veel voorkomende punten:
  • Armletsel 
  • Kneuzingen en verwondingen 
  • Knie- en beenletsel 
  • Zo’n 10.000 Nederlandse wintersporters schakelden de hulp in van de ANWB Alarmcentrale vanwege autopech. Uit Duitsland – wintersport en doorreisland – kwamen de meeste pechhulpverzoeken, daarna volgen Frankrijk en Oostenrijk. Er zijn dit jaar meer voertuigen gerepatrieerd (15%) dan vorig seizoen, deze auto's konden ter plekke niet worden gerepareerd.

De ANWB Alarmcentrale is sinds 1959 het aanspreekpunt voor Nederlanders die hulp in het buitenland nodig hebben. De Alarmcentrale heeft vestigingen in Den Haag en Assen. Er zijn steunpunten in München, Lyon en Barcelona.
Trefwoorden: wintersportvakantie, skiën, ANWB

CELTH
 








||| Nieuws |||

30/08/24
AirExplore krijgt goedkeuring voor VS
AirExplore, de luchtvaartmaatschappij van Slowakije, heeft goedkeuring gekregen van het Amerikaanse ministerie van Transport (US DOT) om commerciële vluchten te starten in het Amerikaanse luchtruim.
20/08/24
Exclusief voor leden
Euromonitor voorziet comeback van pakketreizen
Pakketreizen gaan in Europa een comeback maken. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Euromonitor waarover persbureau Reuters schrijft. Volgend jaar zullen Europeanen 125,9 miljard euro aan pakketreizen uitgeven. Die zullen wel duurder zijn dan dit jaar.
12/08/24
Zwemverbod plas bij camping De Betteld
Provincie Gelderland vaardigde op 9 augustus een zwemverbod uit voor de zwemlocatie van camping en recreatiepark De Betteld in Zelhem.
09/08/24
Hoge rekeningen auto opladen voor argeloze toeristen
Laden is in populaire Europese vakantielanden gemiddeld duurder dan in Nederland. Maar de ANWB ziet deze zomer steeds vaker excessen. Laadpalen die een veelvoud van de lokaal gangbare tarieven vragen en vakantiegangers opschepen met onverwachts hoge rekeningen, soms tot wel 480 euro voor een laadsessie.
09/08/24
Vlaamse Parken bundelen micro-avonturen voor actieve dichtbij vakanties
Micro-avonturen staan steeds meer in de belangstelling. In de komende editie van R&T Magazine een interview met micro-avonturier Brigitte Ars. Ook Vlaanderen ziet de potentie van micro-avonturen en gaat het aanbod nu bundelen.
07/08/24
Tweedaagse Campervan Days is geen standaard beurs maar een beleving
Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren de Campervan Days op 12 en 13 oktober 2024. Een nieuw evenement dat geen beurs maar een beleving moet zijn voor nieuwe camperaars.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
10/07/24
Advies: gebruik geen openbaar wifi netwerk
Recent is een Australische man gearresteerd nadat hij in een vliegtuig een nep wifinetwerk had opgezet om gegevens van medepassagiers te stelen. Dit bewijst dat mensen helaas zelfs tijdens hun vakantie moeten oppassen voor oplichters. Cindy Wubben van software maker Visma geeft advies aan reizigers.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...