Geplaatst op: 28-02-2024
Auteur: Marc Gerlings

Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica

Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica
Kamperen met zicht op de achtbaan Silver Star van Europa-Park. Foto: Europa-Park.
Voor Europa-Park-bezoekers die graag overnachten in de eigen tent, caravan of camper beschikt de camping van het park over zo’n 300 staanplaatsen. Met het online reserveringssysteem is iedere gast vooraf verzekerd van een eigen gemarkeerde plek. Nieuw is de start van een busverbinding van de camping naar waterpark Rulantica.

Op de bonnefooi aankomen is niet meer mogelijk, waarschuwt Europa-Park. Op de site kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Sinds kort is een in- en uitchecktijd van toepassing. Eerder kon men op ieder moment van de dag het terrein oprijden, maar om meer rust te creëren op de camping is deze regeling ingevoerd. Voor aankomst en vertrek buiten deze tijden is een apart terrein ingericht.

Bij reservering van een staanplaats kunnen ook meteen de tickets voor het attractiepark of voor het naastgelegen waterpark Rulantica gereserveerd worden. Voor Europa-Park heeft de kampeerder als voordeel dat gegarandeerd een ticket beschikbaar is.

Volop nieuwigheden in het attractiepark

2024 wordt een bijzonder jaar voor dit park. In het attractiepark opent Europa-Park niet alleen het 17e themagebied, maar hierin krijgt ook de 14e achtbaan een plek. Binnenkort worden bezoekers in Voltron Nevera van het ene uiteinde van het Kroatische landschap naar het andere geschoten. In geliefde Oostenrijkse themagebied opent de Magische Diamantenkloof met een aantal spannende vernieuwingen. Naast de klassiekers, de Tiroler Wildwaterbaan en de Alpenexpress "Enzian", is de Yomi Adventure Trail een gloednieuwe toevoeging. Jong en oud kunnen hier klimmend en klauterend de magische wereld van de Yomi's ontdekken. Restaurant Don Quichotte in het Spaanse themagebied heeft een nieuw terras en in het Fjord-restaurant in het Scandinavische themagebied serveren we voortaan de originele Scandinavische gerechten van tv-kok Brian Bojsen. Shopliefhebbers kunnen nu ook leuke souvenirs ontdekken in de nieuwe PUMA-store direct naast de Silver Star of in de 'dm family & friends-store'.

De Rust-bus naar accommodaties en park

Het attractiepark ligt op wandelafstand, maar Waterwereld Rulantica bevindt zich 3 kilometer verder. Natuurlijk kan men met de eigen auto er naar toe en parkeer je gratis op het parkeerterrein, maar er is nu een nieuwe mogelijkheid: de Rust-bus. Deze rijdt dagelijks elke 30 minuten van 8.00 tot 20.00 uur door de gemeente Rust. De route met in totaal tien haltes verbindt het dorp, de themahotels en de camping met Rulantica en Europa-Park. Het stelt gasten en bezoekers in staat zich makkelijk door het dorp en het resort te bewegen. Het gebruik van de shuttle is gratis voor alle bezoekers van de Europa-Park-accommodaties en houders van de Rust-gastenkaart.

Uitgebreide faciliteiten

De Europa-Park-camping ligt op vijf wandelminuten van de ingang van Europa-Park. Het terrein beschikt over stroomaansluitingen (230V/5kWh), afwasruimtes en een waterinname- en loosstation. Evenals het warme water in de moderne sanitairgebouwen en wifi is het gebruik van deze faciliteiten helemaal gratis. Honden zijn toegestaan op de camping. Voor ontbijt is er een kiosk waar broodjes gekocht kunnen worden of men neemt deel aan het ontbijtbuffet in het campingrestaurant.
Trefwoorden: kamperen, camping, attractiepark, mobiliteit, vervoer, leisure

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/05/24
Exclusief voor leden
Airbnb en Fraudehelpdesk actie tegen vakantiefraude
Het vakantiegeld zit deze maand bij de salarissen. Fraudehelpdesk en Airbnb willen in een gezamenlijke actie daarom nu het bewustzijn vergroten voor scams of phishing door nepaanbieders van vakanties en accommodaties. Vakantiefraude is toegenomen afgelopen jaar.
23/05/24
Exclusief voor leden
Vakantiegeld gaat toch vooral naar reizen
Het vakantiegeld dat de meeste werkende Nederlanders eind deze maand krijgen, is interessant voor diverse bedrijven. Ondanks veel concurrentie gaat toch het leeuwendeel (57%) naar vakanties en reizen.
21/05/24
Texel tekent voor Wandelnetwerk Noord-Holland
Texel sluit zich aan bij het netwerk voor uitbreiding van Wandelnetwerk Noord-Holland met maar liefst 268 kilometer
17/05/24
Exclusief voor leden
Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Veiliger en prettiger fietsen over een breed fietspad met zoveel mogelijk voorrang op kruisingen: dat is het idee achter het concept doorfietsroutes. De doorfietsroute F199 tussen Amersfoort en Bunschoten is de eerste in de provincie Utrecht die volledig gerealiseerd is.
16/05/24
Exclusief voor leden
Nominaties beste bed en breakfast vallen in Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland
De genomineerden zijn B&B De Engelhoeve in Roderwolde (Drenthe), Casa No.8 in Nunspeet (Gelderland) en Hoeve BuytenHout in Delfgauw (Zuid-Holland). De winnaar wordt onthuld op woensdag 5 juni.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...