Geplaatst op: 19-02-2024
Auteur: Marc Gerlings

Tom van 't Hek wordt voorzitter Nederlandse Sportraad

Tom van 't Hek wordt voorzitter Nederlandse Sportraad
Tom van \'t Hek. Foto: Nederlandse Sportraad.
Voormalig bondscoach hockey en oud tophockeyer Tom van 't Hek wordt de nieuwe voorzitter van de voorzitter van de Nederlandse Sportraad. De raad adviseert de overheid met visie en kennis voor de ontwikkeling van sport in de maatschappij.

Tom van ’t Hek wordt per 1 augustus aanstaande de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Sportraad. Dat heeft de ministerraad op 16 februari besloten. Na een carrière als tophockeyer werkte Van ’t Hek een aantal jaar als huisarts. Daarna werd hij bondscoach van de Nederlandse vrouwenselectie hockey. Sinds 1993 is hij werkzaam als radiopresentator en commentator bij de NOS. Ook is hij actief als dagvoorzitter. In die laatste functie richt hij zich vooral op congressen op het gebied van de gezondheidszorg.

Tijdelijk voorzitter Marjolein Bolhuis-Eijsvogel: "De NLsportraad is ontzettend blij dat we na een zorgvuldig en gewogen proces Tom van ’t Hek als onze nieuwe voorzitter hebben kunnen voordragen bij de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tom is iemand die kennis en ervaring heeft met zowel topsport, als breedtesport maar ook met zorg en preventie. Hij neemt een groot netwerk in de medische wereld mee. Vanwege de inmiddels brede taak van de NLsportraad op zowel sport als bewegen is die achtergrond voor ons van groot belang. Wij verheugen ons op de samenwerking”.

Tom van ’t Hek: "Er is nog een wereld te winnen als we kijken naar de beperkte aandacht voor de positieve effecten van bewegen en sport op onze maatschappij. Kijk simpelweg naar de beweegarmoede in ons land, de beperkte mogelijkheden die onze publieke ruimte biedt om te bewegen of hoe slecht sportaanbieders, professionals en vrijwilligers er in deze sector voor staan. Ik kijk ernaar uit om me daarvoor in te zetten samen met de raadsleden en het secretariaat van de NLsportraad, maar ook met andere adviesraden en ministeries”.

Minister Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de benoeming van Tom van ‘t Hek voorgedragen aan de ministerraad. De nieuwe voorzitter wordt vervolgens benoemd bij Koninklijk Besluit. Van ‘t Hek volgt Michael van Praag op als voorzitter van de NLsportraad.

De NLsportraad is een onafhankelijk adviesorgaan van regering en parlement en richt zich op het versterken van de betekenis van topsport, breedtesport en bewegen voor de samenleving.
Topics:Beleid, Sport
Trefwoorden: Sportraad, voorzitter, beleid, sport

CELTH
 


||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...