Geplaatst op: 31-01-2024
Auteur: Marc Gerlings

Ryan Emmen nieuwe directeur Cultuurconnectie

Ryan Emmen nieuwe directeur Cultuurconnectie
Ryan Emmen. Foto: Cultuurconnectie.

De benoeming van Ryan Emmen als directeur van Cultuurconnectie per 1 februari 2024 volgt op het vertrek van Jan Brands-Leever, die per 1 december 2023 overstapte naar Kunstenhuis Idea.


Ryan brengt een waardevol en breed perspectief met zich mee dankzij zijn ervaring binnen en buiten de sector. Zijn combinatie van bedrijfsmatige expertise en inhoudelijke betrokkenheid stelt hem in staat om samen met ons de vereniging verder uit te bouwen in lijn met de meerjarenvisie die door de leden geaccordeerd is. Jantien Westerveld, voorzitter Cultuurconnectie: "In eerdere functies heeft Ryan laten zien altijd 'voor de zaak' te gaan, zonder eigenbelang voorop te stellen. Zijn toewijding aan het collectieve belang zal de samenwerking binnen Cultuurconnectie versterken.”


Door zijn ervaring als leidinggevende in complexe bestuurlijke omgevingen en verenigingsstructuren heeft hij een sterk ontwikkelde, politieke antenne. Na zijn studie Theater, Film, en Televisiewetenschappen is Ryan een tijd lang werkzaam geweest in de internationale culturele samenwerking en verschillende verengingen. Ryan: "Mijn liefde voor de culturele sector is nooit meer verdwenen. Als lid van de raad van toezicht bij de Vrijstaat, een kunstwerkplaats voor jongeren, ben ik de afgelopen jaren betrokken gebleven bij de ontwikkelingen in de sector.”

Topics:Cultuur
Trefwoorden: Cultuur, brancheorganisatie, directeur

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/06/24
Exclusief voor leden
Weinig ambitie voor nieuwe routes bij Eurostar
Een opmerkelijk interview in de Volkskrant met de topvrouw van Eurostar, Gwendoline Cazenave. Eurostar die succesvolle verbindingen tussen Amsterdam, Brussel en Londen exploiteert kijkt pas na 2030 naar nieuwe bestemmingen.
17/06/24
Exclusief voor leden
Emirates van 2 naar 3 wekelijkse vluchten Amsterdam - Dubai
Luchtvaartbedrijf Emirates vliegt vanaf 1 juli 2024 driemaal per dag tussen Amsterdam en Dubai. De extra vlucht brengt de activiteiten van Emirates naar 21 vluchten per week.
14/06/24
Run op last minutes vanwege slechte weer
Reisorganisatie TUI ziet door het aanhoudend slechte weer in Nederland een flinke boost aan last minute reizen. Boekingen voor Europese vakanties met vertrek op korte termijn stegen met 87% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.
12/06/24
Prijsvrij Vakanties D-reizen en TUI Nederland breiden samenwerking uit
Sinds begin juni worden TUI pakketreizen niet alleen aangeboden via de winkels van D-reizen en D-reizen.nl maar ook bij Prijsvrij Vakanties.
12/06/24
Exclusief voor leden
Riksja Travel maakt drastische keuze voor klimaat
Riksja Travel gaat korte verre vliegvakanties niet meer actief promoten. Dat doet de touroperator om minder impact op het klimaat te maken.
06/06/24
Vakantie in tentoonstelling designmuseum
Van routekaarten van de ANWB en de iconische Kip-caravan tot zwemmen bij Scheveningen en bikini’s aan de Costa del Sol: aan de hand van allerlei ontwerpen neemt De Grote Vakantietentoonstelling je mee in de designgeschiedenis van de Nederlandse vakantieganger.
05/06/24
Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij
Afgelopen week viel R&T magazine op de mat. Het is weer een tof nummer met veel 'best practices', kennis en onderzoek, backcasting en balans terugbrengen in toerisme.
04/06/24
Boekingen vallen wat terug, wel interessante verschuivingen
In april 2024 hebben consumenten 2% meer reizen geboekt dan in april 2023. In maart zaten de boekingen nog 8% in de plus.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...