Geplaatst op: 30-01-2024
Auteur: Marc Gerlings

Frank Radstake volgt Frank Oostdam op als directeur ANVR

Frank Radstake volgt Frank Oostdam op als directeur ANVR
Frank Radstake volgt per 1 juli Frank Oostdam op.

Frank Oostdam heeft besloten per 1 juli van dit jaar te stoppen als directeur bij de ANVR. Het bestuur van de ANVR heeft per die datum Frank Radstake, op dit moment nog adjunct-directeur, benoemd tot nieuwe directeur van de brancheorganisatie. Walter Schut blijft aan als adjunct-directeur.

 

"Het bestuur van de ANVR heeft alle begrip voor het besluit van Frank Oostdam, maar vindt het uitermate jammer dat hij besloten heeft te stoppen als directeur van de brancheorganisatie", aldus Arjan Kers, voorzitter van de ANVR. "Met het vertrek van Frank komt een einde aan een imposant tijdperk". Oostdam heeft in de afgelopen jaren als geen ander bijgedragen aan de professionalisering van de reisbranche in het algemeen en de branchevereniging in het bijzonder. 

 

Transformatie naar moderne vereniging

Na de eerdere overgang van een federatief verbond naar een algemene vereniging heeft Oostdam de voorbije 17 jaar hard gewerkt aan de transformatie van de ANVR naar de moderne vereniging die ANVR nu is. Frank Oostdam was, als voorman van de reissector het gezicht naar buiten. Met name tijdens de, voor de reissector ongelooflijk moeilijke Corona-periode. "Onvermoeibaar was hij 24/7 in de weer als een echte diplomaat om voor de belangen van de reisbedrijven op te komen. Zowel in Den Haag bij politiek en ambtenaren, als op radio en tv", benadrukt Kers. "Daarmee heeft hij voor veel goodwill en resultaat gezorgd voor reizen en de reissector. En laten we vooral ook niet vergeten dat hij ruim 8 jaar op meer dan uitstekende wijze de dubbelrol heeft vervuld van directeur en voorzitter”.

 

Rustiger aan doen

Frank Oostdam: "Na lang wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen als directeur van de ANVR. Hoewel ik mij gelukkig weer helemaal fit voel, merk ik toch dat ik meer behoefte heb gekregen aan een betere balans tussen privé en werk". Aangezien voor Oostdam 'een beetje rustiger aan doen' niet helemaal in zijn systeem zit, en de ANVR natuurlijk een directeur verdient die zich voor de volle 100% inzet. Zeker nu de sector weer helemaal terug is op het oude niveau en dit overstijgt, vindt hij het een mooi moment om andere dingen te gaan doen. "Ik stel mij in juni overigens wel herkiesbaar voor een tweede termijn als voorzitter van onze Europese koepel ECTAA en blijf op die manier hopelijk toch nog verbonden aan de reissector en de ANVR en dat vind ik hartstikke leuk”, zegt Oostdam. 

 

Opvolger met stabiele koers

Arjan Kers: "We zijn blij dat het bestuur van de ANVR inmiddels Frank Radstake heeft kunnen benoemen als opvolger van Frank Oostdam, per 1 juli aanstaande". De afgelopen jaren heeft hij al samen met Oostdam, het team, en het bestuur van de ANVR gewerkt aan de voor de reissector belangrijke onderwerpen als duurzaamheid, innovatie, juridische zaken en arbeidsmarkt. Het bestuur heeft de volle overtuiging dat ze met de nieuwe directeur een stabiele koers kunnen blijven varen in een voor de reisbranche uitdagende periode. Het is duidelijk dat in 2024 de Nederlander reislustiger is dan ooit tevoren. Daarom wil de ANVR ervoor zorgen als sector, dat ook in de toekomst de reizigers de mooiste en beste reiservaringen krijgen. Zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. 

 

"Gedurende de afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier samengewerkt met Frank Oostdam", aldus Frank Radstake. "Ook op persoonlijk gebied vind ik het daarom echt jammer dat hij heeft besloten te stoppen. Tegelijkertijd ben ik ook heel trots en dankbaar dat zowel hij als de rest van het bestuur mij het vertrouwen heeft gegeven om als zijn opvolger aan de slag te gaan. Gelukkig hebben we bij de ANVR een heel ervaren en uitstekend functionerend team - zowel op het bureau als in het bestuur - waarmee we verder aan de slag gaan". 

 

De komende maanden worden benut om nieuwe collega’s te zoeken zodat het team op 1 juli 2024 weer op volle sterkte is. Tot dan blijft Frank Oostdam gewoon als directeur betrokken en bereikbaar bij de ANVR. Het zou goed zijn voor de ANVR, de Nederlandse reisbranche en ECTAA als hij nog een tweede termijn van tweede jaar voorzitter van de Europese koepel zou kunnen blijven. Daar wil de ANVR de komende maanden dan ook vol op inzetten.

Trefwoorden: ANVR, directeur, Frank Oostdam, Frank Radstake, Arjan Kers

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

19/02/24
Tom van 't Hek wordt voorzitter Nederlandse Sportraad
Voormalig bondscoach hockey en oud tophockeyer Tom van 't Hek wordt de nieuwe voorzitter van de voor...
15/02/24
Exclusief voor leden
Fel debat in Amsterdam over welke toeristen je wilt ontvangen
De Amsterdamse gemeenteraad neemt vandaag een beslissing over de exacte plaats van een groot Erotisch centrum aan de Zuidas. De beoogde locatie ligt in het gebied waar de Mariale bedevaart kathedraal voor de Vrouwe van alle Volkeren zou moeten komen volgens vele gelovigen. Die organisatie richt zich tot de gemeente met de vraag welk type toerist de hoofdstad wil ontvangen.
15/02/24
Exclusief voor leden
WTTC presenteert Call to Action aan Europa
De World Travel & Tourism Council (WTTC) roept de Europese Unie in haar Call to Action for the next Europan Political Cycle’ op om het potentieel van de toeristische sector voor werkgelegenheid en economie te bevorderen. In de aanloop naar de verkiezingen in 2024 richt de WTTC zich op een meer duurzame toekomst, het faciliteren van naadloos reizen en de digitalisering van de sector.
14/02/24
Exclusief voor leden
Voetganger in ontwerp meer ruimte geven met loopstromenmodel
Waar mensen lopen, waarom en hoe dit te beïnvloeden, is een cruciale vraag voor beleidsmakers. Het Nederlands Loopstromenmodel geeft antwoord op deze hoofdbrekens.
12/02/24
386 miljoen euro naar 22 Regiodeals
22 Regio’s ontvangen in totaal 386,4 miljoen euro extra van het Rijk. Ze kunnen dat geld gebruiken voor plannen die leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers verbeteren.
08/02/24
Wat doen met een Gelders Museum?
Provincie Gelderland maakt plannen voor een Gelders Museum waarin de provincie onderzoekt hoe een Gelders museum eruit kan zien. Daarvoor kijkt de provincie naar 4 verschillende mogelijke scenario’s.
07/02/24
Exclusief voor leden
Kritiek op volgende hub en loket voor duurzaam mkb
Het is pleisters plakken op een gebroken arm. Zeker als je kijkt naar de uitdaging die deze bedrijven hebben, meent Wouter Scheepens, directeur van MVO Nederland.
07/02/24
Start herstel natuur in Haagse duinen
Om achteruitgang van de natuur in de duinen te stoppen, is gemeente Den Haag begin dit jaar begonnen met herstelwerk in het Westduinpark. Ook recreanten worden gevraagd rekening te houden met het landschap.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...