Geplaatst op: 30-01-2024
Auteur: Marc Gerlings

Frank Radstake volgt Frank Oostdam op als directeur ANVR

Frank Radstake volgt Frank Oostdam op als directeur ANVR
Frank Radstake volgt per 1 juli Frank Oostdam op.

Frank Oostdam heeft besloten per 1 juli van dit jaar te stoppen als directeur bij de ANVR. Het bestuur van de ANVR heeft per die datum Frank Radstake, op dit moment nog adjunct-directeur, benoemd tot nieuwe directeur van de brancheorganisatie. Walter Schut blijft aan als adjunct-directeur.

 

"Het bestuur van de ANVR heeft alle begrip voor het besluit van Frank Oostdam, maar vindt het uitermate jammer dat hij besloten heeft te stoppen als directeur van de brancheorganisatie", aldus Arjan Kers, voorzitter van de ANVR. "Met het vertrek van Frank komt een einde aan een imposant tijdperk". Oostdam heeft in de afgelopen jaren als geen ander bijgedragen aan de professionalisering van de reisbranche in het algemeen en de branchevereniging in het bijzonder. 

 

Transformatie naar moderne vereniging

Na de eerdere overgang van een federatief verbond naar een algemene vereniging heeft Oostdam de voorbije 17 jaar hard gewerkt aan de transformatie van de ANVR naar de moderne vereniging die ANVR nu is. Frank Oostdam was, als voorman van de reissector het gezicht naar buiten. Met name tijdens de, voor de reissector ongelooflijk moeilijke Corona-periode. "Onvermoeibaar was hij 24/7 in de weer als een echte diplomaat om voor de belangen van de reisbedrijven op te komen. Zowel in Den Haag bij politiek en ambtenaren, als op radio en tv", benadrukt Kers. "Daarmee heeft hij voor veel goodwill en resultaat gezorgd voor reizen en de reissector. En laten we vooral ook niet vergeten dat hij ruim 8 jaar op meer dan uitstekende wijze de dubbelrol heeft vervuld van directeur en voorzitter”.

 

Rustiger aan doen

Frank Oostdam: "Na lang wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen als directeur van de ANVR. Hoewel ik mij gelukkig weer helemaal fit voel, merk ik toch dat ik meer behoefte heb gekregen aan een betere balans tussen privé en werk". Aangezien voor Oostdam 'een beetje rustiger aan doen' niet helemaal in zijn systeem zit, en de ANVR natuurlijk een directeur verdient die zich voor de volle 100% inzet. Zeker nu de sector weer helemaal terug is op het oude niveau en dit overstijgt, vindt hij het een mooi moment om andere dingen te gaan doen. "Ik stel mij in juni overigens wel herkiesbaar voor een tweede termijn als voorzitter van onze Europese koepel ECTAA en blijf op die manier hopelijk toch nog verbonden aan de reissector en de ANVR en dat vind ik hartstikke leuk”, zegt Oostdam. 

 

Opvolger met stabiele koers

Arjan Kers: "We zijn blij dat het bestuur van de ANVR inmiddels Frank Radstake heeft kunnen benoemen als opvolger van Frank Oostdam, per 1 juli aanstaande". De afgelopen jaren heeft hij al samen met Oostdam, het team, en het bestuur van de ANVR gewerkt aan de voor de reissector belangrijke onderwerpen als duurzaamheid, innovatie, juridische zaken en arbeidsmarkt. Het bestuur heeft de volle overtuiging dat ze met de nieuwe directeur een stabiele koers kunnen blijven varen in een voor de reisbranche uitdagende periode. Het is duidelijk dat in 2024 de Nederlander reislustiger is dan ooit tevoren. Daarom wil de ANVR ervoor zorgen als sector, dat ook in de toekomst de reizigers de mooiste en beste reiservaringen krijgen. Zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. 

 

"Gedurende de afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier samengewerkt met Frank Oostdam", aldus Frank Radstake. "Ook op persoonlijk gebied vind ik het daarom echt jammer dat hij heeft besloten te stoppen. Tegelijkertijd ben ik ook heel trots en dankbaar dat zowel hij als de rest van het bestuur mij het vertrouwen heeft gegeven om als zijn opvolger aan de slag te gaan. Gelukkig hebben we bij de ANVR een heel ervaren en uitstekend functionerend team - zowel op het bureau als in het bestuur - waarmee we verder aan de slag gaan". 

 

De komende maanden worden benut om nieuwe collega’s te zoeken zodat het team op 1 juli 2024 weer op volle sterkte is. Tot dan blijft Frank Oostdam gewoon als directeur betrokken en bereikbaar bij de ANVR. Het zou goed zijn voor de ANVR, de Nederlandse reisbranche en ECTAA als hij nog een tweede termijn van tweede jaar voorzitter van de Europese koepel zou kunnen blijven. Daar wil de ANVR de komende maanden dan ook vol op inzetten.

Trefwoorden: ANVR, directeur, Frank Oostdam, Frank Radstake, Arjan Kers

CELTH
 








||| Nieuws |||

17/07/24
Exclusief voor leden
Hoe Strava voor beleidsmakers werkt
Nederlanders zijn fervente wandelaars, maar waar wandelen ze precies? Dankzij Strava Metro, een app die fiets-, hardloop- en wandelprestaties bijhoudt, is het nu mogelijk om dit te achterhalen. Wandelnet heeft samen met Track-landscapes en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de mogelijkheden van Strava’s wandel- en hardloopdata onderzocht.
15/07/24
Utrecht zet eigen adviesraad voor leefomgeving op
Nu Gedeputeerde Staten vijf leden hebben benoemd voor de adviesraad, kan deze van start gaan. Op 28 mei 2024 werd Klaas Verschuure al benoemd als voorzitter van de adviesraad. De overige leden zijn: Hugo Hegeman, Thessa Fonds, Els van Grol, Jan van Kuijk en Alexander van der Vooren.
12/07/24
Exclusief voor leden
7 ton voor extra brandveiligheid in Gelderse natuur
Provincie Gelderland stelt €700.000 extra beschikbaar om de aanpak van natuurbrandveiligheid sneller te verbeteren. Dat ia ook nodig om risicovolle locatie zoals vakantieparken te beschermen.
12/07/24
Spoorpark in Amsterdam officieel geopend
De Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de toepasselijke naam Spoorpark. Meer recreatiegroen was nodig door nieuwe woningbouw.
11/07/24
Exclusief voor leden
Robert Simons “Horeca is hét visitekaartje van Rotterdam
Met de vaststelling van de nieuwe horecagebiedsplannen zet Rotterdam een stap richting een nog bruisendere stad. Op 2 juli jl. heeft het college van B&W de nieuwe horecagebiedsplannen voor Centrum, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Noord en de Centraal Aangestuurde Gebieden vastgesteld.
11/07/24
HISWA-RECRON start petitie tegen BTW-verhoging
HISWA-RECON is een petitie gestart om het nieuwe kabinet te bewegen de aanstaande btw-verhoging op de verblijfsrecreatie terug te draaien. Die petitie is inmiddels al 1.200 keer ondertekend. Er staat voor ondernemers in de verblijfsrecreatie heel wat op het spel. Uit onderzoek blijkt dat een als gevolg van de btw-verhoging verwachtte prijsstijging kan leiden tot een 10% lagere bezetting.
09/07/24
Rli: Overheid stuur ook op kwaliteit leefomgeving
Burgers meten hun welvaart af aan meer dan hun materiële welzijn. Het gaat hen ook om factoren als gezondheid, veiligheid, de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving of de kwaliteit van het onderwijs, meldt adviesorgaan van de overheid Rli.
05/07/24
Ook na coronajaren blijven we wandelen
In 2023 liepen Nederlanders in totaal 6,9 miljard kilometer buitenshuis. Dat is 5 procent minder dan in 2022, maar bijna een derde meer dan in pre-coronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.