Geplaatst op: 04-12-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Industry Fair NHL Stenden druk bezocht

Industry Fair NHL Stenden druk bezocht

Op woensdag 29 november bezochten ruim 1.000 NHL Stenden-studenten het WestCord WTC hotel in Leeuwarden voor de Industry Fair. De fair is een stagebeurs, waar studenten van drie vrijetijdsopleidingen zich oriënteren op een stageplek, maar ook kunnen netwerken met de bijna 100 aanwezige bedrijven uit binnen- en buitenland.

De Industry Fair was voor studenten van de opleidingen Hotel Management School, Leisure & Events Management en Tourism Management.

Bedrijven verrast door vragen studenten

Ellen van der Spoel, werkveldcoördinator van Tourism Management, kijkt terug op een geslaagde dag: "Bedrijven waren verrast door wat de studenten vroegen. Ze waren recht door zee en wilden echt weten wat zij gaan leren bij hun bedrijf. Voor studenten is er geen betere manier om te oefenen in het netwerken met bedrijven als het op zo’n manier op hun pad wordt gebracht.” Er werden ook daadwerkelijk stageplekken bemachtigd: "Een van onze Associate degree studenten had een speeddate met het Hyatt hotel. Ze was bloednerveus, maar na het gesprek had ze een grote grijns. Hyatt had haar een stage in Abu Dhabi aangeboden!” Een succesvolle dag dus, voor zowel bedrijven als studenten. "Dit smaakt naar meer!”, aldus Van der Spoel.

Het moment om talent te ontmoeten

Ook Stephanie van Oorschot, Industry Relations Officer bij Hotel Management School Leeuwarden en mede-organisator van de beurs, was tevreden: "We hebben goede reacties gekregen op het feit dat we de drie opleidingen gecombineerd hebben. Dit is voor bedrijven hét moment om talent vanuit de hospitality-, leisure- en eventbranche te ontmoeten. Het was een geslaagde test om te kijken hoe we hier op de lange termijn meer mee kunnen.”

Duitse bedrijven

Een van de bedrijven op de Industry Fair is het Duitse Proske, een organisator van corporate events over de hele wereld: live, online en hybride evenementen in vooral de gezondheidszorg en techniek. Lisa Höckh, People Operations Generalist bij Proske: "Ik begin het gesprek vaak met de vraag: ‘Wat spreekt jou aan binnen ons bedrijf? Waar wil je meer van weten?’” Proske zet geen specifieke stageplekken uit richting studenten, want er is vaak plek binnen het bedrijf. "En is dit niet het geval, dan schakel in met collega’s en vinden we ergens een plek. De studenten die ik op de fair heb gesproken zijn heel open en weten wat ze willen. Daarbij komt nog dat het niveau van de studenten hoog is en dat zie je terug in hun motivatie en enthousiasme om aan de slag te gaan.”

Veel aanloop bij Landal GreenParcs

Landal GreenParks heeft op de beurs veel aanloop. Henri Meringa, General Manager bij Landal GreenParks: "Met 300 parken en kantoren verspreid over onder andere Nederland, Duitsland, Denemarken en Engeland kennen de meeste studenten Landal GreenParks. We hoeven dan ook weinig aan promotie te doen.” Landal GreenParks is vooral aanwezig om informatie te delen met studenten over de vele mogelijkheden die het bedrijf biedt. Met een toekomst gericht op AI, digitalisering en automatisering, die ook binnen Landal GreenParks een rol spelen, zijn ze een aantrekkelijke stageplek voor studenten. "Het is leuk werk, maar geen zwaar werk. Dat is een mooie combinatie.”

Trefwoorden: opleidingen, onderwijs, toerisme, leisure, horeca, evenementen, verblijfsrecreatie

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

12/02/24
Zes nieuwe ambassadeurs voor Pride Amsterdam
De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. Samen met de bekendmaking van de zes nieuwe Pride Ambassadeurs vormt dit de start van de voorbereidingen voor Pride Amsterdam 2024.
09/02/24
Exclusief voor leden
Grote verschillen tussen favoriete vrijetijdsactiviteiten binnen Nederland
Een leuke invulling van de vrije tijd wordt voor Nederlanders steeds belangrijker. Goed nieuws voor de sector dat nog beter wordt door het feit dat Nederlanders dit jaar meer geld te besteden hebben. Er zijn qua vrijetijdsvoorkeuren wel verschillen tussen de landsdelen. Dat blijkt uit de nieuwste Stand van de Leisure van ABN AMRO.
06/02/24
WILDLANDS en ATLAS samen beste evenementenlocatie 2023
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en het ATLAS Theater zijn uitgeroepen tot Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2023 door Meetings Awards. Deze award is een publieksprijs voor evenementenlocaties en organisaties in Nederland.
05/02/24
Breda verwacht minstens 20.000 bezoekers voor haar nieuwe Explore Breda Store
Nieuwe VVV-winkel in Breda. Het vormt samen met het online platform explorebreda.com de off- een online-gids om de Bredase tradities en innovaties te ontdekken en te beleven.
25/01/24
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE bundelen krachten voor innovatieve onbemande park shops
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE tillen het gemak van de vakantiegangers naar een hoger niveau. Er worden vier nieuwe onbemande Shops met zelfscankassa's gerealiseerd.
25/01/24
Catharinakapel in Oud-Lemiers nu altijd ‘open’
Via een QR code op je smartphone kun je op ieder moment van de dag een kijkje nemen in de Sint-Catharinakapel in Oud-Lemiers in de Nederlandse en de Duitse taal.
25/01/24
Nieuwe artistiek leider voor Varend Corso
Op donderdag 25 januari vindt de jaarlijkse aftrap voor deelnemers van de 25e editie van het Varend Corso Westland plaats. In aanloop naar deze bijeenkomst maakt het Corsobestuur alvast haar nieuwe artistiek leider bekend, Juanita van Dooremaal.
17/01/24
Rode Kruis zoekt extra vrijwilligers voor evenementen
Het Rode Kruis zoekt 1.250 nieuwe vrijwilligers in heel Nederland, specifiek om eerste hulp te verlenen. De hulporganisatie zoekt hulpverleners voor evenementen zoals festivals Pinkpop en de Zwarte Cross, en sportevenementen als de marathon van Rotterdam en de Nijmeegse 4Daagse.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...