Geplaatst op: 29-11-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

'Glamorous camping’ boekingsplatform Glampings.com haalt groeigeld op bij angel investors.

'Glamorous camping’ boekingsplatform Glampings.com haalt groeigeld op bij angel investors.

Er breekt een interessante fase aan voor Glampings.com, dé start-up die zich volledig richt op luxe kamperen (glamping) in Europa. Zij kondigen met trots aan dat ze een seed-investering hebben opgehaald, geleid door een groep angel investors. Onder de investeerders bevinden zich succesvolle ondernemers zoals Reinier Linthorst Homan van Eventtrips (bekend van o.a. VoetbalTravel), Thijs Terwiel, retail en e-commerce specialist en Jeroen Derwort, oprichter van Game Basics (bekend van o.a. Online Soccer Manager).


"Naast geld halen we heel veel kennis aan boord met deze groep investeerders, waardoor we sneller in staat zijn het platform naar een hoger niveau te tillen”, aldus mede-oprichter Sven Schuurmans.

"We zijn enorm blij met de betrokkenheid van Reinier Linthorst Homan bij deze investeringsronde. Reinier is enthousiast over het concept en het groeipotentieel van de glampingmarkt. Zijn kennis en ervaring op het gebied van development en internationalisering gaat ons enorm helpen met het verder uitbouwen van Glamping.com" 

Waar gaan jullie de investering voor gebruiken?

"We willen ons platform slimmer maken, meer directe koppelingen realiseren met aanbieders én een significant deel van de investering inzetten voor marketingdoeleinden”, aldus mede-oprichter Tom Groenen. "Daarnaast zijn we continu bezig om het onboarden voor glampingeigenaren eenvoudiger te maken. Dit is ook nodig omdat we dagelijks veel nieuwe aanmeldingen krijgen van vakantieparken en campings. Door de focus op het automatiseren te leggen zijn we in staat om snel ons aanbod van glamping accommodaties te vergroten en hét internationale startpunt te worden voor de glampingliefhebbers.”

Hoe weet Glampings.com zich te onderscheiden van de bestaande platforms?

In tegenstelling tot andere boekingssites, zoals Booking.com, selecteert Glampings.com alleen glampingaccommodaties. Sven Schuurmans: "We zien dat mooie glampingconcepten vaak verdwijnen in het enorme aanbod van accommodaties. De bezoeker heeft moeite om het juiste verblijf te vinden op basis van zijn gewenste glamping criteria. Dit kan een avontuurlijke boomhut zijn op de Veluwe of een luxe safaritent met privé sanitair aan het Gardameer. Door op de juiste manier vraag & aanbod samen te brengen ontvangt de glampingeigenaar de gewenste doelgroep op zijn park of camping en heeft de gast geen eindeloze zoektocht achter de rug om zijn favoriete accommodatie te kunnen vinden.” 

 

Hoe staat Glampings.com er nu voor?

"We zijn in juli live gegaan met een handjevol accommodaties en parken. Inmiddels hebben we ruim 1000 glamping accommodaties op onze website staan, en zijn we nu bezig om een aantal grote glampingaanbieders aan te sluiten. Ons doel is om zo snel mogelijk een uitgebreid aanbod te presenteren, in alle belangrijke vakantielanden in Europa”, zegt Groenen.

 
Is dit de enige investering die nodig is om Glampings.com te laten groeien?

"Nee, we zullen meerdere investeringsronden nodig hebben om onze groeiplannen waar te maken”, zegt Groenen. "Ons doel is om snel te schalen en een internationaal succes te worden, met een breed aanbod en boekingen door heel Europa en daarbuiten."

Trefwoorden: Investering, platform, groeiplannen

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst
In 75 jaar Beerze Bulten is er heel veel veranderd, maar het park blijft zich ontwikkelen. Van een huuske en een waterpomp op een kale zandvlakte, naar een 5-sterren Vakantiepark met luxe faciliteiten.
26/04/24
Kom naar Buuten in mei
Buuten, een nieuw merk voor het oostelijke natuur- en recreatiegebied in Leeuwarden. Het gebied biedt een scala aan buitenbelevenissen voor toeristen, dagjesmensen en inwoners van Leeuwarden en omgeving en is 365 dagen per jaar toegankelijk.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
11/04/24
NIEUWE ROUTES AMSTEL GOLD RACE 365
Vanaf8 april een nieuwe vierde lus toegevoegd aan de bewegwijzerde routes van de Amstel Gold Race 365 dagen peer jaar te fietsen.
11/04/24
Tilburg, Big Rivers Dordrecht en Utrecht Pride winnaars Nationale Evenementenprijzen
Allereerste Event Impact Award gaat naar Utrecht Pride. Big Rivers ervan door met de hoofdprijs van de Nationale Evenementenprijzen 2024

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...