Geplaatst op: 29-11-2023

De reden waarom de glamping zo populair is

De reden waarom de glamping zo populair is

Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden. Zo zijn er namelijk ontzettend veel mensen die het heerlijk vinden om te kunnen genieten van de natuur, maar kamperen net even een stapje te ver vinden gaan. 


Juist omdat de glamping het beste van deze twee werelden met elkaar combineert, is het de perfecte manier om je vakantie door te brengen. Aan de ene kant zit je heerlijk in de vrije natuur en aan de andere kant heb je alle faciliteiten die je normaal in een hotel ook hebt. Omdat er daarnaast nog tal van redenen zijn, hebben we een selectie gemaakt met de belangrijkste.


Vrijheid in luxe

Wat is er nu fijner dan te kunnen genieten van de luxe van een eigen badkamer, keuken en ook kunnen slapen in een boxspring zoals je dit ook in een hotel gewend bent? Klinkt goed, vind je niet? Hoe fijn is het dan dat je niet alleen kunt genieten van de luxe die je ook in een hotel ervaart, maar ook van de vrijheid van het kamperen? Zo staan de meeste tenten waarin je overnacht een eind uit elkaar en zo opgesteld dat je niet bang hoeft te zijn dat je ‘buren’ bij je naar binnen kunnen kijken. Juist dit maakt het dat mensen die kamperen net een stapje te ver vonden gaan, nu kiezen om te verblijven op een glamping.


Vanaf boomhut tot safaritent huren

De meeste glampings hebben allerlei verschillende accommodaties waarin je kunt overnachten. Zo kun je een prachtige luxe safaritent huren waar je met het hele gezin kunt slapen, maar kun je ook kiezen voor een spannende boomhut, waarbij je op een meter of twee van de grond verblijft. Net als in een hotel, kun je ook op de glamping helemaal zelf bepalen in welke mate je luxe wilt en van welke faciliteiten je gebruik wilt kunnen maken. Waar de een het belangrijk vindt dat ze uitgebreid kunnen koken, heeft de ander het liefst een sauna bij het verblijf. Kortom, voor ieder wat wils dus.


Mogelijk in binnen- en buitenland

Wie aan de camping denkt, denkt vaak aan het Gardameer, Kroatië of natuurlijk gewoon een vakantie in eigen land. Kies je voor een glamping, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. We zien namelijk steeds vaker dat klassieke campings omgebouwd worden tot glamping om zo een breder publiek te trekken. Lijkt het jou ook wel wat en wil je eens kijken wat de mogelijkheden allemaal zijn? Neem dan eens een kijkje bij Villatent voor het huren van een luxe tent, lodge of boomhut in binnen- en buitenland. Villatent is een reisorganisatie waarbij je in tal van landen heerlijk kunt genieten van de vrije natuur, maar dan uiteraard wel in alle luxe. Lijkt je dit wel wat? Begin dan gerust eens met een weekendje glamperen in eigen land. De kans dat je daarna meteen verkocht bent, is vrij groot, kunnen we verzekeren.

Trefwoorden: glamping, vakantiepark, villatent

CELTH
 








||| Nieuws |||

11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
10/07/24
Advies: gebruik geen openbaar wifi netwerk
Recent is een Australische man gearresteerd nadat hij in een vliegtuig een nep wifinetwerk had opgezet om gegevens van medepassagiers te stelen. Dit bewijst dat mensen helaas zelfs tijdens hun vakantie moeten oppassen voor oplichters. Cindy Wubben van software maker Visma geeft advies aan reizigers.
09/07/24
Exclusief voor leden
Nederlanders meer naar buitenland op vakantie, koele vakantielanden in trek
Nederlanders gingen in 2023 meer naar het buitenland op vakantie. Vooral meer koele vakantielanden konden op een toenemende belangstelling van Nederlanders rekenen. De vakantiebestedingen groeiden fors.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
05/07/24
Ruim een derde van de Nederlanders houdt rekening met extreem weer bij vakantiekeuze
Uit de nieuwste editie van de Vakantie Sentiment Monitor die het NBTC vandaag uitbrengt blijkt o.a. dat 56% een vakantie heeft geboekt die de komende 12 maanden gaat plaatsvinden. Juli is het populairst.
04/07/24
Exclusief voor leden
Wat moet de toerist doen bij extreem weer?
Het Rode Kruis roept voor het eerst Nederlanders op om stil te staan bij mogelijke noodsituaties tijdens hun vakantie, zoals bijvoorbeeld de bosbranden die we begin deze week zagen op de Griekse eilanden Kos en Chios.
02/07/24
Zesde verbinding TUI met Marokko
Luchtvaartmaatschappij TUI België verbindt Eindhoven sinds vrijdag 28 juni met Al Hoceima in Marokko. Hiermee voegt Eindhoven Airport een nieuwe bestemming toe aan haar bestemmingennetwerk. Het is de zesde bestemming vanaf Eindhoven naar Marokko.
01/07/24
Exclusief voor leden
Biertour reisconcept voor busbedrijven wint BAAV wedstrijd
Jaarlijks nemen tweedejaarsstudenten toerisme en recreatiemanagement van de Vlaamse hogescholen deel aan de BAAV-wedstrijd om de autocarsector te ondersteunen met nieuwe reisideeën. Hogeschool VIVES won met een Hop&Roll bustour.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...