Geplaatst op: 29-11-2023

De reden waarom de glamping zo populair is

De reden waarom de glamping zo populair is

Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden. Zo zijn er namelijk ontzettend veel mensen die het heerlijk vinden om te kunnen genieten van de natuur, maar kamperen net even een stapje te ver vinden gaan. 


Juist omdat de glamping het beste van deze twee werelden met elkaar combineert, is het de perfecte manier om je vakantie door te brengen. Aan de ene kant zit je heerlijk in de vrije natuur en aan de andere kant heb je alle faciliteiten die je normaal in een hotel ook hebt. Omdat er daarnaast nog tal van redenen zijn, hebben we een selectie gemaakt met de belangrijkste.


Vrijheid in luxe

Wat is er nu fijner dan te kunnen genieten van de luxe van een eigen badkamer, keuken en ook kunnen slapen in een boxspring zoals je dit ook in een hotel gewend bent? Klinkt goed, vind je niet? Hoe fijn is het dan dat je niet alleen kunt genieten van de luxe die je ook in een hotel ervaart, maar ook van de vrijheid van het kamperen? Zo staan de meeste tenten waarin je overnacht een eind uit elkaar en zo opgesteld dat je niet bang hoeft te zijn dat je ‘buren’ bij je naar binnen kunnen kijken. Juist dit maakt het dat mensen die kamperen net een stapje te ver vonden gaan, nu kiezen om te verblijven op een glamping.


Vanaf boomhut tot safaritent huren

De meeste glampings hebben allerlei verschillende accommodaties waarin je kunt overnachten. Zo kun je een prachtige luxe safaritent huren waar je met het hele gezin kunt slapen, maar kun je ook kiezen voor een spannende boomhut, waarbij je op een meter of twee van de grond verblijft. Net als in een hotel, kun je ook op de glamping helemaal zelf bepalen in welke mate je luxe wilt en van welke faciliteiten je gebruik wilt kunnen maken. Waar de een het belangrijk vindt dat ze uitgebreid kunnen koken, heeft de ander het liefst een sauna bij het verblijf. Kortom, voor ieder wat wils dus.


Mogelijk in binnen- en buitenland

Wie aan de camping denkt, denkt vaak aan het Gardameer, Kroatië of natuurlijk gewoon een vakantie in eigen land. Kies je voor een glamping, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. We zien namelijk steeds vaker dat klassieke campings omgebouwd worden tot glamping om zo een breder publiek te trekken. Lijkt het jou ook wel wat en wil je eens kijken wat de mogelijkheden allemaal zijn? Neem dan eens een kijkje bij Villatent voor het huren van een luxe tent, lodge of boomhut in binnen- en buitenland. Villatent is een reisorganisatie waarbij je in tal van landen heerlijk kunt genieten van de vrije natuur, maar dan uiteraard wel in alle luxe. Lijkt je dit wel wat? Begin dan gerust eens met een weekendje glamperen in eigen land. De kans dat je daarna meteen verkocht bent, is vrij groot, kunnen we verzekeren.

Trefwoorden: glamping, vakantiepark, villatent

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

28/02/24
Zonnig voorseizoen stuwt toerisme Zeeland
Zeeland telde in 2023 opnieuw een recordaantal toeristische overnachtingen. In totaal bleven toeristen 13,5 miljoen nachten in de provincie slapen. Dit is 5% meer dan in 2022. De groei is vooral zichtbaar in de maanden mei en juni. In vakantiemaand augustus was er juist sprake van een kleine daling.
28/02/24
Exclusief voor leden
Consumentenbond gaat reisbedrijven dagvaarden
Tweederde van de reisaanbiedingen klopt niet. Tijdens het boeken verandert de prijs, er komen nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek die reisbedrijven gaat nu dagvaarden. Ook de ACM zit er bovenop.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
22/02/24
Exclusief voor leden
Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos
Social platform Amigos heeft voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken. De populaire Amigos app, met ruim 800.000 gebruikers, maakt een grote stap voorwaarts en richt zich op wereldwijde groei.
20/02/24
Bezwaar tegen overname Landal door Roompot niet-ontvankelijk
De rechtbank heeft op 19 februari 2024 uitspraak gedaan inzake het ACM-besluit om een vergunning te verlenen voor de overname door Sandy HoldCo B.V. (Roompot) van Vacation Rental B.V. (Landal). Tegen dit besluit had een derde partij beroep aangetekend. De rechtbank oordeelt dat de derde partij niet-ontvankelijk is in haar beroep. Het besluit blijft daarom in stand.
16/02/24
Veel buitenlandse vakantieplannen voor deze zomer
Nederlanders willen de komende zomer meer op vakantie. Vooral buitenlandse vakanties zijn favoriet met populairste bestemmingen Spanje, Frankrijk en Italië. De toegenomen kans op extreem weer als gevolg van klimaatverandering beïnvloedt nog nauwelijks de bestemmingskeuze.
06/02/24
Ludieke zomercampagne Visit Zuid-Limburg: Don’t Vlaai Away
Don’t Vlaai Away is de ludieke aftrap van de zomercampagne van Visit Zuid-Limburg. De Limburgse DMO wil hiermee Nederlanders verleiden hun vakantie in eigen land te vieren en is een knipoog naar de Europese erkenning van de Limburgse vlaai als beschermd streekproduct.
06/02/24
Voor het eerst wintersporten met Eurocamp
Eurocamp kennen we vooral van zomervakanties in een volledig ingerichte bungalowtent. Deze winter biedt Eurocamp voor het eerst een wintercamping aan.

||| Agenda |||

26/02/24
26/02/24 t/m 02-03-24: Vakantiebeurs voor mensen met een beperking
Van 26 februari t/m 2 maart 2024 organiseert het Vakantieschip voor de tweede keer dé aangepa...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...