Geplaatst op: 29-11-2023

De reden waarom de glamping zo populair is

De reden waarom de glamping zo populair is

Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden. Zo zijn er namelijk ontzettend veel mensen die het heerlijk vinden om te kunnen genieten van de natuur, maar kamperen net even een stapje te ver vinden gaan. 


Juist omdat de glamping het beste van deze twee werelden met elkaar combineert, is het de perfecte manier om je vakantie door te brengen. Aan de ene kant zit je heerlijk in de vrije natuur en aan de andere kant heb je alle faciliteiten die je normaal in een hotel ook hebt. Omdat er daarnaast nog tal van redenen zijn, hebben we een selectie gemaakt met de belangrijkste.


Vrijheid in luxe

Wat is er nu fijner dan te kunnen genieten van de luxe van een eigen badkamer, keuken en ook kunnen slapen in een boxspring zoals je dit ook in een hotel gewend bent? Klinkt goed, vind je niet? Hoe fijn is het dan dat je niet alleen kunt genieten van de luxe die je ook in een hotel ervaart, maar ook van de vrijheid van het kamperen? Zo staan de meeste tenten waarin je overnacht een eind uit elkaar en zo opgesteld dat je niet bang hoeft te zijn dat je ‘buren’ bij je naar binnen kunnen kijken. Juist dit maakt het dat mensen die kamperen net een stapje te ver vonden gaan, nu kiezen om te verblijven op een glamping.


Vanaf boomhut tot safaritent huren

De meeste glampings hebben allerlei verschillende accommodaties waarin je kunt overnachten. Zo kun je een prachtige luxe safaritent huren waar je met het hele gezin kunt slapen, maar kun je ook kiezen voor een spannende boomhut, waarbij je op een meter of twee van de grond verblijft. Net als in een hotel, kun je ook op de glamping helemaal zelf bepalen in welke mate je luxe wilt en van welke faciliteiten je gebruik wilt kunnen maken. Waar de een het belangrijk vindt dat ze uitgebreid kunnen koken, heeft de ander het liefst een sauna bij het verblijf. Kortom, voor ieder wat wils dus.


Mogelijk in binnen- en buitenland

Wie aan de camping denkt, denkt vaak aan het Gardameer, Kroatië of natuurlijk gewoon een vakantie in eigen land. Kies je voor een glamping, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. We zien namelijk steeds vaker dat klassieke campings omgebouwd worden tot glamping om zo een breder publiek te trekken. Lijkt het jou ook wel wat en wil je eens kijken wat de mogelijkheden allemaal zijn? Neem dan eens een kijkje bij Villatent voor het huren van een luxe tent, lodge of boomhut in binnen- en buitenland. Villatent is een reisorganisatie waarbij je in tal van landen heerlijk kunt genieten van de vrije natuur, maar dan uiteraard wel in alle luxe. Lijkt je dit wel wat? Begin dan gerust eens met een weekendje glamperen in eigen land. De kans dat je daarna meteen verkocht bent, is vrij groot, kunnen we verzekeren.

Trefwoorden: glamping, vakantiepark, villatent

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...