Geplaatst op: 24-11-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven

Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven

Een duurzame mijlpaal in de recreatiesector: Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750e bedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat Green Key!


Strandpaviljoen Dok 14 in Cadzand heeft hun Green Key certificaat ontvangen uit handen van Erik van Dijk, de National Operator van Green Key Nederland. Van Dijk was speciaal aanwezig in Zeeland omdat dit het 750e Green Key duurzaamheidscertificaat betreft dat in Nederland wordt uitgereikt. Een geweldige mijlpaal voor de recreatiesector, die laat zien dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze sector hoog in het vaandel staan.  


Dok 14 eigenaar Bert Jos Ooijen is dan ook erg content met hun Green Key certificaat: "Met ons bedrijf streven we naar duurzaamheid en verantwoord ondernemen. We willen niet alleen roepen dat we duurzaam zijn; we willen dit ook gecontroleerd hebben omdat greenwashing om de hoek loert. Dankzij Green Key hebben we niet alleen onze verduurzamingsmaatregelen laten keuren; de certificering met Green Key biedt ons ook hulp en waardevolle inzichten in hoe we ons bedrijf kunnen verduurzamen. Van de keuken en afval, tot aan energie- en waterbesparing en maatschappelijke betrokkenheid. We bevinden ons midden in de natuur aan de Zeeuws-Vlaamse Kust, een regio waarop we trots zijn en waarvoor we verantwoordelijkheid voelen om het te beschermen en te behouden. De Green Key certificering fungeert hierin als onze leidraad die ons helpt concrete stappen te zetten naar een duurzame en verantwoordelijke bedrijfsvoering.’’

 

CELTH
 

||| Nieuws |||

27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars
07/02/24
Exclusief voor leden
Kritiek op volgende hub en loket voor duurzaam mkb
Het is pleisters plakken op een gebroken arm. Zeker als je kijkt naar de uitdaging die deze bedrijven hebben, meent Wouter Scheepens, directeur van MVO Nederland.
22/12/23
82% aangesloten waterrecreanten enigszins actief met duurzaamheid
Dit jaar heeft Waterrecreatie Nederland, net als in 2022, een enquête over duurzame waterrecreatie gehouden onder waterrecreanten en watersporters. De enquête is door 858 actieve watersporters ingevuld.
13/12/23
Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd
Door de toenemende vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.
12/12/23
Exclusief voor leden
 Klimaatneutraal toerisme is goed mogelijk met groei
Maandag is een eerste rapport uitgebracht door het Toerisme Panel over Klimaatverandering (TPCC) als bijdrage aan de Klimaatconferentie in Dubai. De belangrijkste bevindingen helpen beleidsmakers en de toerisme-industrie bij het versnellen van de planning en investeringen voor wereldwijd klimaatbestendig en nul-uitstoot toerisme.
06/12/23
Exclusief voor leden
Rotterdam The Hague Airport behaalt hoogste Carbon certificaat
Vandaag heeft Rotterdam The Hague Airport (RTHA) het hoogste certificaat ontvangen binnen het Airport Carbon Accreditation (ACA)-programma.
28/11/23
Vandaag eerste vlucht Londen – New York op SAF
Virgin Atlantic heeft de primeur met de eerste vlucht met volledig duurzame brandstof SAF, van Londen naar New York JFK. Zonder passagiers maar met eigenaar Sir Richard Branson en Mark Harper (UK staatssecretaris vervoer).

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...