Geplaatst op: 23-11-2023
Auteur: Marc Gerlings

Reddingsplan SAS 20% aandeel naar Air France KLM

Reddingsplan SAS 20% aandeel naar Air France KLM
Redding SAS is dichtbij.

Het reddingsplan van Air France-KLM voor luchtvaartbedrijf SAS bestaat uit een investering van 50 miljoen euro in ruil voor een belang van net geen 20% in de Scandinavische maatschappij.

SAS verkeert in financiële problemen door de coronacrisis en heeft een herstructureringsplan opgesteld om te overleven. Het bedrijf vroeg in 2022 uitstel van betaling aan. Het reddingsplan is groot, ruim 1,1 miljard euro. Onder meer is investeringsbedrijf Castlelake betrokken. Ook de Deense staat investeert en krijgt een aandeel. Air France KLM ziet de investering als een strategische zet om de samenwerking met SAS te versterken en de positie in Noord-Europa te verbeteren.

Een rechtbank in New York keurde het reddingsplan goed. Daarmee lijkt de weg vrij voor de herstructurering van SAS.

Trefwoorden: luchtvaart, management

CELTH
 








||| Nieuws |||

30/08/24
Exclusief voor leden
Architect Western Region verlaat touroperator TUI
In oktober en november nemen in attractiepark Toverland angstaanjagende griezels de macht over Toverland tijdens 13 Halloween Nights in 2024.
30/08/24
AirExplore krijgt goedkeuring voor VS
AirExplore, de luchtvaartmaatschappij van Slowakije, heeft goedkeuring gekregen van het Amerikaanse ministerie van Transport (US DOT) om commerciële vluchten te starten in het Amerikaanse luchtruim.
30/08/24
Schiphol gaat 6 miljard in infrastructuur investeren
Schiphol kondigt het grootste investeringsplan aan in de geschiedenis van de luchthaven om de infrastructuur, arbeidsomstandigheden en dienstverlening aan passagiers en luchtvaartmaatschappijen te verbeteren. Schiphol gaat de komende vijf jaar 6 miljard euro investeren.
28/08/24
Eindhoven airport geen vliegverkeer mogelijk
Een grote storing in het netwerk zorgt er sinds vanmorgen zeven uur voor dat er geen vliegverkeer mo...
27/08/24
Exclusief voor leden
Eerste Airbus A321neo bij KLM
Vandaag ontvangt KLM het eerste Airbus toestel. Het is de Airbus A321neo en die zal in de komende jaren de oudere Boeing 737 van de Nederlandse vliegmaatschappij vervangen.
20/08/24
Exclusief voor leden
Euromonitor voorziet comeback van pakketreizen
Pakketreizen gaan in Europa een comeback maken. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Euromonitor waarover persbureau Reuters schrijft. Volgend jaar zullen Europeanen 125,9 miljard euro aan pakketreizen uitgeven. Die zullen wel duurder zijn dan dit jaar.
16/08/24
Nederlandse luchtvaart weer bijna op niveau van voor corona
In het tweede kwartaal van 2024 reisden 20,1 miljoen passagiers van en naar een van de vijf Nederlandse luchthavens van nationaal belang. Dat is 5,9% meer dan in hetzelfde kwartaal van 2023. Het aantal passagiers ligt daarmee nog maar 7,8% achter op 2019.
16/08/24
All-you-can-fly abonnement
In een tijdperk dat we juist minder willen vliegen komt Wizz Air met een tegengestelde beweging. Een all-you-can-fly abonnement voor slechts 599 euro per jaar.