Geplaatst op: 20-11-2023
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events

De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events

Scholengemeenschap De Rooi Pannen lanceert in augustus 2024 een nieuwe specialisatie van de opleiding leisure & events: e-leisure & events. Deze richt zich op de organisatie, begeleiding en promotie van events in de wereld van esports, gaming & events. De specialisatie wordt aangeboden aan mbo-studenten van de opleiding Leidinggevende leisure & events in Breda. Onze school speelt daarmee in op de vlucht die de e-leisure-industrie momenteel neemt. 


In Nederland zijn er inmiddels meer dan twee miljoen gamers en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien. De e-leisure-industrie biedt dan ook veel kansen voor jongeren die zich willen specialiseren in dit vakgebied.

De specialisatie bestaat uit een mix van theorie- en praktijklessen. Studenten leren onder andere hoe ze esports en gaming events kunnen plannen, organiseren en hoe ze deze op een gastgerichte manier kunnen begeleiden. Ook leren ze de digitale en technische aspecten van leisure, hoe ze de digitale marketing van een event kunnen verzorgen en AR en VR technologie aan de beleving van een bedrijf kunnen toevoegen. Daarnaast leren ze leiding te geven, inclusief zaken als: het maken van een werkrooster, het bijhouden van de financiële administratie, het begeleiden van marketingactiviteiten en het aansturen van medewerkers.

De specialisatie e-leisure wordt gelanceerd tijdens Breda Esports Conference, onderdeel van de Breda Game Week 2023, die op 20 november plaatsvindt in Breda.


Over Breda Game Week

Dit evenement vindt plaats in de week van 20 november 2023. Het evenement is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Breda, waaronder Playgrounds, Breda Game City, Dynasty Esports, BUAS, St. Joost School of Art & Design, de gemeente Breda en De Rooi Pannen. De Breda Game Week is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in games. Er zijn evenementen voor gamers van alle leeftijden en niveaus, van beginners tot professionals. De Breda Game Week is een unieke kans om alles te leren over de wereld van games.

Link: https://derooipannen.nl/breda/toerisme-leisure-marketing/leidinggevende-e-leisure-events https://derooipannen.nl/breda/toerisme-leisure-marketing/leidinggevende-e-leisure-events

CELTH
 

||| Nieuws |||

04/03/24
Exclusief voor leden
NS heeft problemen op de lijnen naar Schiphol
NS kampt met problemen op de aanvoerlijnen naar Schiphol. Op het HSL-traject moet langzamer gereden worden. Het spoorbedrijf moet ook langer wachten op nieuwe treinen. De verbinding tussen het Oosten van het land en Schiphol ligt er ook veel te lang uit.
01/03/24
Grote zorgen vanuit recreatie op Nationaal Programma Landelijk Gebied
HISWA-RECRON maakt zich ernstig zorgen over het ontbreken van een visie op recreatie in het (ontwerp) Nationaal Programma Landelijk Gebied. Daarin wordt het tekort aan recreatieruimte niet geadresseerd en kunnen recreatiebedrijven in de zogenaamde overgangsgebieden rond Natura 2000 gebieden ernstig in de problemen komen.
01/03/24
Exclusief voor leden
Europees Parlement stemt in met regels voor platforms
Europa gaat het toezicht op verhuurplatforms zoals Airbnb, Booking, Expedia en TripAdvisor harmoniseren. Er komt één wettelijk kader waar deze zogenaamde korte termijn verhuurdiensten (STR's) zich aan moeten houden. De regels zijn erop gericht dat lokale autoriteiten passend beleid kunnen ontwikkelen. Het Europese Parlement heeft met overweldigende meerderheid ingestemd met de nieuwe regels.
28/02/24
Toerisme Vlaanderen zoekt verbinding met andere beleidsterreinen
Toerisme Vlaanderen geeft een vervolg aan haar visie zoals die is verwoord in ‘Reizen naar Morgen’. Het agentschap nam daarin het voortouw in het zoeken naar een evenwicht tussen de meerwaarde van toerisme voor de bewoner, de bezoeker, de ondernemer en de plek.
26/02/24
Kunstraden aan de slag met Nationaal Slavernijmuseum
Staatssecretaris Fleur Gräper - van Koolwijk en Touria Meliani, wethouder van de gemeente Amsterdam, hebben de Raad voor Cultuur en de Amsterdamse Kunstraad gevraagd om advies te geven over 'Vertel het hele verhaal'.
23/02/24
Booking.com houdt rekening met miljoenenboete uit Spanje
Boekingsplatform voor reizen en accommodaties Booking.com krijgt mogelijk een boete van 490 miljoen euro van de Spaanse mededingingsautoriteit CNMC.
23/02/24
Recreatiesector in adviesorgaan Wijdemeren
Een convenant tussen de recreatiesector en gemeente Wijdemeren zal binnenkort getekend gaan worden. Daarin wordt het gezamenlijk streven van partijen -waaronder HISWA-RECRON- naar een kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig Wijdemeers Plassengebied.
19/02/24
Tom van 't Hek wordt voorzitter Nederlandse Sportraad
Voormalig bondscoach hockey en oud tophockeyer Tom van 't Hek wordt de nieuwe voorzitter van de voor...

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...