Geplaatst op: 20-11-2023
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events

De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events

Scholengemeenschap De Rooi Pannen lanceert in augustus 2024 een nieuwe specialisatie van de opleiding leisure & events: e-leisure & events. Deze richt zich op de organisatie, begeleiding en promotie van events in de wereld van esports, gaming & events. De specialisatie wordt aangeboden aan mbo-studenten van de opleiding Leidinggevende leisure & events in Breda. Onze school speelt daarmee in op de vlucht die de e-leisure-industrie momenteel neemt. 


In Nederland zijn er inmiddels meer dan twee miljoen gamers en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien. De e-leisure-industrie biedt dan ook veel kansen voor jongeren die zich willen specialiseren in dit vakgebied.

De specialisatie bestaat uit een mix van theorie- en praktijklessen. Studenten leren onder andere hoe ze esports en gaming events kunnen plannen, organiseren en hoe ze deze op een gastgerichte manier kunnen begeleiden. Ook leren ze de digitale en technische aspecten van leisure, hoe ze de digitale marketing van een event kunnen verzorgen en AR en VR technologie aan de beleving van een bedrijf kunnen toevoegen. Daarnaast leren ze leiding te geven, inclusief zaken als: het maken van een werkrooster, het bijhouden van de financiële administratie, het begeleiden van marketingactiviteiten en het aansturen van medewerkers.

De specialisatie e-leisure wordt gelanceerd tijdens Breda Esports Conference, onderdeel van de Breda Game Week 2023, die op 20 november plaatsvindt in Breda.


Over Breda Game Week

Dit evenement vindt plaats in de week van 20 november 2023. Het evenement is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Breda, waaronder Playgrounds, Breda Game City, Dynasty Esports, BUAS, St. Joost School of Art & Design, de gemeente Breda en De Rooi Pannen. De Breda Game Week is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in games. Er zijn evenementen voor gamers van alle leeftijden en niveaus, van beginners tot professionals. De Breda Game Week is een unieke kans om alles te leren over de wereld van games.

Link: https://derooipannen.nl/breda/toerisme-leisure-marketing/leidinggevende-e-leisure-events https://derooipannen.nl/breda/toerisme-leisure-marketing/leidinggevende-e-leisure-events

CELTH
 


||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...