Geplaatst op: 06-11-2023

Wat zijn de meest gewilde Nederlandse campings voor Duitsers

Wat zijn de meest gewilde Nederlandse campings voor Duitsers
De winnaar Villaggio Turistico Internazionale

Duitse kampeerders zoeken en boeken steeds vaker online. Meest geboekt worden campings in eigen land, Kroatië en Italië. Dat blijkt uit onderzoek van PiNCAMP, het kampeerportal van de ADAC. Populairste Nederlandse camping op het platform is Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk.

Deze trend richting online boeken blijkt ook uit de boekingscijfers op PiNCAMP.de. Ze zijn ruim verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. "Dit jaar zien we een terugkeer naar normaliteit in het boekingsgedrag van Duitse kampeerders," meldt PiNCAMP Managing Director Uwe Frers. Na de onzekerheden tijdens de corona-fase zijn Duitsland, Kroatië en Italië de favoriete bestemmingen van Duitse kampeerders, net als in de jaren voor de pandemie.

Verwachting 2024

Voor het kampeerseizoen 2024 verwacht Frers een verdere toename van het aantal campings dat online kan worden geboekt op PiNCAMP.de en opnieuw een snelle stijging van de vraag: "De eerste campings voor de zomer van 2024 worden al gezocht en geboekt op PiNCAMP.de."

Top 10 Nederland

De top 10 van meest populaire Nederlandse campings wordt aangevoerd door Vakantiepark De Twee Bruggen (Winterswijk), gevolgd door Ardoer Camping & Beachresort Julianahoeve (Renesse) Papillion Country Resort (Denekamp).

De 10 populairste Nederlandse campings 2023

  1. Vakantiepark De Twee Bruggen (vorig jaar: 8)
  2. Ardoer Camping & Beachresort Julianahoeve (2)
  3. Papillon Country Resort (3)
  4. Camping Corfwatert (4)
  5. Ardoer Comfortcamping Scheldeoord (7)
  6. Ferienpark TerSpegelt (10)
  7. Siblu Camping Meerwijck (8)
  8. Camping De Leistert (12)
  9. Siblu Camping de Oase (124)
  10. Ferienpark Beerze Bulten: (13)

Villaggio Turistico Internazionale in Italie was overall de meest gewilde camping bij PiNCAMP.

Het onderzoek

De ranglijsten van meest populaire campings heeft PiNCAMP samengesteld op basis van paginaweergaves in de periode januari-september voor campings met ten minste vier gebruikersbeoordelingen en een gemiddelde beoordeling van ‘goed’.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, kampeerterreinen, campings,

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

21/11/23
Recreatie Vakbeurs groeit door naar 8.500 bezoekers
De afgelopen editie van Recreatie Vakbeurs op 14, 15 en 16 november 2023 in Evenementenhal Hardenberg is bezocht door in totaal 8.472 recreatieprofessionals. Nooit eerder kwamen zoveel bezoekers op deze driedaagse vakbeurs af.
16/11/23
Dagjournaal dag 2 Recreatie Vakbeurs 2023
Wat zijn de items in het Dagjournaal van dag twee van de Recreatie Vakbeurs op woensdag 25 november? Dat gaat van duurzame certificering Duurzaam Gastvrij tot en met een miljoeneninvestering in de samenwerking rondom boekingssite PiNCAMP.
14/11/23
Dagjournaal dag 1 Recreatie Vakbeurs 2023
Vandaag is de eerste dag van de Recreatie Vakbeurs 2023. NRIT maakt in samenwerking met de beursorganisatie een dagjournaal. In dit eerste journaal Geert Dijks (HISWA-RECRON), een mooie pod, wat licht en geluid betekent voor vakantieparken en waarom moet je kinderen uitdagende speelomgevingen bieden.
13/11/23
Exclusief voor leden
Indoor speelboerderij toegevoegd aan Landal Orveltermarke
Burgemeester Jan Zwiers van Gemeente Midden-Drenthe heeft woensdag 8 november De Boerderij op vakantiepark Landal Orveltermarke geopend. De Boerderij is een nieuwe, grote indoor speelboerderij, waar het gehele jaar door voor iedere leeftijd wat te beleven is. Het biedt meer leisurefuncties dan alleen spelen.
08/11/23
Drie Zeeuwse campings verminderden met succes hun waterverbruik
Drie Zeeuwse campings hebben fors op hun waterverbruik bespaard. Strandpark De Zeeuwse Kust (Noordwelle), Camping Weltevreden (Zoutelande) en Camping Olmenveld (Serooskerke) pasten diverse innovatieve technieken toe en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme onderzocht wat de gasten ervan vonden.
06/11/23
Wat zijn de meest gewilde Nederlandse campings voor Duitsers
Duitse kampeerders zoeken en boeken steeds vaker online. Meest geboekt worden campings in eigen land, Kroatië en Italië. Dat blijkt uit onderzoek van PiNCAMP, het kampeerportal van de ADAC. Populairste Nederlandse camping op het platform is Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk.
02/11/23
Exclusief voor leden
De Stand van de Leisure
Vandaag heeft ABN AMRO haar november-editie van de Stand van de Leisure gepubliceerd. In deze editie bijzondere aandacht voor het personeelstekort dat om creatieve oplossingen vraagt
30/10/23
Btw-verhoging logies van tafel
De Nederlandse logiessector kan opgelucht ademhalen. Het voorstel om de btw op logies te verhogen is van tafel. HISWA-RECRON en KHN hebben met succes fel tegen dit voorstel geprotesteerd.

||| Agenda |||

24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...