Geplaatst op: 03-10-2023
Auteur: Marc Gerlings

Belangstelling voor failliet Vacansoleil

Belangstelling voor failliet Vacansoleil

Het proces om te komen tot een doorstart van Vacansoleil na het faillissement is begonnen. Er hebben zich vele geïnteresseerde partijen gemeld bij de curatoren Ben Arends en Lodewijk Hox.

Met de gasten die op vakantie zijn of op korte termijn vertrekken is inmiddels contact geweest. Ook is er met de verschillende campinghouders in Europa gesproken. Vacansoleil ervaart veel steun van klanten en de campinghouders. In het afgelopen weekend en in de komende dagen werken de curatoren in nauwe samenwerking met de medewerkers van Vacansoleil aan een nieuwe toekomst voor de reisorganisatie. Het proces om geïnteresseerden inzicht te geven in de onderneming is van start gegaan.

"De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is”, zegt curator Lodewijk Hox. "Vacansoleil is een erg sterk merk en ook internationaal wordt dat onderkend. Campinghouders willen ook graag dat Vacansoleil een doorstart kan maken, want ze weten dat ze jaarlijks veel campinggasten via Vacansoleil kunnen ontvangen.”

"Hier ervaren we de wens van campinghouders om de samenwerking met Vacansoleil voort te zetten. In dit contact merken we dat Vacansoleil echt marktleider is in Europa op het vlak van campingvakanties. Voor ons is dat een belangrijke boodschap voor de partijen die met deze onderneming door willen gaan”, aldus Hox.

Medewerkers van Vacansoleil zijn verrast door de vele steunbetuigingen van klanten. Curator Arends: "Ontzettend bemoedigend voor de Vacansoleil medewerkers die ook in deze lastige tijden keihard werken om waar mogelijk de campinggasten te ondersteunen”.

Trefwoorden: Vacansoleil, failliet, management

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

30/11/23
Haalbaarheidsonderzoek dataportaal toerisme in Limburg
In opdracht van de gemeenten, Provincie Limburg en branchevertegenwoordigers in toerisme en recreatie, werken de Samenwerkende VVV’s in Limburg aan het inrichten van een dataportaal voor de vrijetijdsector in Limburg.
29/11/23
De reden waarom de glamping zo populair is
Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden.
29/11/23
'Glamorous camping’ boekingsplatform Glampings.com haalt groeigeld op bij angel investors.
Glamping.com heeft een belangrijke seed-investering opgehaald om met extra geld en extra kennis sneller het platform naar een hoger niveau te tillen.
28/11/23
Exclusief voor leden
3x reistrend winter 2023
Geen verregende kerst, maar zon, zee en strand willen we en daarvoor vliegen we naar verre bestemmingen. Van Barcelona tot Dubai en Kaapstad: uit data van wereldwijde reiswebsite Skyscanner blijkt dat de meeste Nederlanders toe zijn aan zachte temperaturen.
28/11/23
Kwart Nederlanders heeft interesse in wintersportvakantie
Een kwart van de Nederlanders overweegt om de komende drie jaar op wintersport te gaan. De meeste potentiële wintersporters willen gaan skiën. Oostenrijk is met afstand de meest populaire bestemming.
24/11/23
Exclusief voor leden
Internationaal sterke groei van reismarkt
Expedia ziet bij reizigers wereldwijd een sterke reisbehoefte bij de consument. Op het noordelijk halfrond wordt volop gezicht naar vakanties in de lente en de zomer van 2024. Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) lieten opnieuw de sterkste groei in zoekvolume zien.
22/11/23
Iconisch reismerk verre bestemmingen Fox weer terug
Kon ANWB toch niet zonder de sterke uitstraling van een echt sterk merk voor de reiswereld? ANWB Reizen herintroduceert het reismerk Fox. Het is een iconisch merk dat zijn waarde bewees voor de verre reizen.
20/11/23
In 2024 wederom vernieuwingen op het vakantiepark van Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Feestelijke ondertekening van contract voor de bouw van 60 nieuwe moderne lodges tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg

||| Agenda |||

10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...