Geplaatst op: 03-10-2023
Auteur: Marc Gerlings

Belangstelling voor failliet Vacansoleil

Belangstelling voor failliet Vacansoleil

Het proces om te komen tot een doorstart van Vacansoleil na het faillissement is begonnen. Er hebben zich vele geïnteresseerde partijen gemeld bij de curatoren Ben Arends en Lodewijk Hox.

Met de gasten die op vakantie zijn of op korte termijn vertrekken is inmiddels contact geweest. Ook is er met de verschillende campinghouders in Europa gesproken. Vacansoleil ervaart veel steun van klanten en de campinghouders. In het afgelopen weekend en in de komende dagen werken de curatoren in nauwe samenwerking met de medewerkers van Vacansoleil aan een nieuwe toekomst voor de reisorganisatie. Het proces om geïnteresseerden inzicht te geven in de onderneming is van start gegaan.

"De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is”, zegt curator Lodewijk Hox. "Vacansoleil is een erg sterk merk en ook internationaal wordt dat onderkend. Campinghouders willen ook graag dat Vacansoleil een doorstart kan maken, want ze weten dat ze jaarlijks veel campinggasten via Vacansoleil kunnen ontvangen.”

"Hier ervaren we de wens van campinghouders om de samenwerking met Vacansoleil voort te zetten. In dit contact merken we dat Vacansoleil echt marktleider is in Europa op het vlak van campingvakanties. Voor ons is dat een belangrijke boodschap voor de partijen die met deze onderneming door willen gaan”, aldus Hox.

Medewerkers van Vacansoleil zijn verrast door de vele steunbetuigingen van klanten. Curator Arends: "Ontzettend bemoedigend voor de Vacansoleil medewerkers die ook in deze lastige tijden keihard werken om waar mogelijk de campinggasten te ondersteunen”.

Trefwoorden: Vacansoleil, failliet, management

CELTH
 


||| Nieuws |||

11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
10/07/24
Advies: gebruik geen openbaar wifi netwerk
Recent is een Australische man gearresteerd nadat hij in een vliegtuig een nep wifinetwerk had opgezet om gegevens van medepassagiers te stelen. Dit bewijst dat mensen helaas zelfs tijdens hun vakantie moeten oppassen voor oplichters. Cindy Wubben van software maker Visma geeft advies aan reizigers.
09/07/24
Exclusief voor leden
Nederlanders meer naar buitenland op vakantie, koele vakantielanden in trek
Nederlanders gingen in 2023 meer naar het buitenland op vakantie. Vooral meer koele vakantielanden konden op een toenemende belangstelling van Nederlanders rekenen. De vakantiebestedingen groeiden fors.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
05/07/24
Ruim een derde van de Nederlanders houdt rekening met extreem weer bij vakantiekeuze
Uit de nieuwste editie van de Vakantie Sentiment Monitor die het NBTC vandaag uitbrengt blijkt o.a. dat 56% een vakantie heeft geboekt die de komende 12 maanden gaat plaatsvinden. Juli is het populairst.
04/07/24
Exclusief voor leden
Wat moet de toerist doen bij extreem weer?
Het Rode Kruis roept voor het eerst Nederlanders op om stil te staan bij mogelijke noodsituaties tijdens hun vakantie, zoals bijvoorbeeld de bosbranden die we begin deze week zagen op de Griekse eilanden Kos en Chios.
02/07/24
Zesde verbinding TUI met Marokko
Luchtvaartmaatschappij TUI België verbindt Eindhoven sinds vrijdag 28 juni met Al Hoceima in Marokko. Hiermee voegt Eindhoven Airport een nieuwe bestemming toe aan haar bestemmingennetwerk. Het is de zesde bestemming vanaf Eindhoven naar Marokko.
01/07/24
Exclusief voor leden
Biertour reisconcept voor busbedrijven wint BAAV wedstrijd
Jaarlijks nemen tweedejaarsstudenten toerisme en recreatiemanagement van de Vlaamse hogescholen deel aan de BAAV-wedstrijd om de autocarsector te ondersteunen met nieuwe reisideeën. Hogeschool VIVES won met een Hop&Roll bustour.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...