Geplaatst op: 20-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

Bezoekerscentrum Binnenhof Renovatie open in november

Bezoekerscentrum Binnenhof Renovatie open in november
Van links naar rechts: Peter van Leeuwen (aankomend programmadirecteur Renovatie Binnenhof), Marco Esser (directeur The Hague & Partners), Monique van der Bijl (MT-lid programma Binnenhof Renovatie) en Sander Hanenberg (hoofd marketing The Hague & Partner

Viel het je gisteren ook op dat de Prinsjesdag  rijtoer niet op het Binnenhof kwam? Dat plein is veranderd in een grote bouwput. Voor bezoekers wordt die historische locatie in november veel duidelijker met de opening van het ‘Informatiecentrum Binnenhof Renovatie’. Een welkome aanvulling in de gastvrijheid van de Hofstad.

 

In november 2023 opent in hartje Den Haag, op Plaats 22, een nieuw bezoekerscentrum over het Binnenhof. In het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie kunnen bezoekers alles te weten komen over de voortgang van de renovatie van het Binnenhof, de archeologische vondsten op het Binnenhof en de 800-jarige geschiedenis van het complex.

 

Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie wordt gerealiseerd door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Eerste en Tweede Kamer, Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken. The Hague & Partners, de marketing & acquisitieorganisatie van Den Haag, gaat de bemensing in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie verzorgen.

 

The Hague & Partners heeft ruime ervaring met informatievoorziening aan bezoekers. Niet alleen online via denhaag.com, maar ook offline met The Hague Info Store (THIS) – de VVV-vestiging op het Centraal Station – en met de coördinatie van de Ambassade van Den Haag; de pool van vrijwilligers die bezoekers vriendelijk wegwijs maken in de stad. Daarnaast gaat The Hague & Partners zich richten op het creëren naamsbekendheid van het Informatiecentrum en het bevorderen van bezoeken aan het centrum.

 

Renovatie 90.000 vierkante meter

Het Binnenhof is al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek en één van de bekendste bezienswaardigheden van Den Haag. Haar ontstaan gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland, die er sinds de dertiende eeuw hun residentie hielden. Ook vandaag de dag heeft de minister-president, de hoogste politieke bestuurder van Nederland, zijn kantoor in het Torentje.

 

De renovatie van het Binnenhof is in september 2021 gestart. Het Binnenhofcomplex omvat zo’n 4000 vertrekken, ruimten, kamers, zalen, gangen, zolders en kelders. Het totale vloeroppervlak is bijna 90.000 vierkante meter. De gebouwen zijn voor het grootste deel monumentaal. De renovatie is dringend nodig om iedereen weer een veilige en gezonde werkplek te geven. Bovendien moet het Binnenhofcomplex goed toegankelijk zijn en blijven.

 

IBR is gratis toegankelijk

Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie opent op Plaats 22 en is gratis te bezoeken. In het bezoekerscentrum vindt men straks nieuws en actualiteiten rondom de renovatie, informatie over de historie van het Binnenhof, archeologische vondsten en andere wetenswaardigheden. Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie blijft open tot aan het einde van de renovatie, naar verwachting 2028.

 

Sander Hanenberg, hoofd marketing bij The Hague & Partners: "We zijn blij dat we van het Rijksvastgoedbedrijf de opdracht hebben gekregen om de bezoekers van het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie van informatie te voorzien. Zo kunnen we ondanks de renovatie van één van de grootste publiekstrekkers van Den Haag de bezoekers toch iets laten beleven van het Binnenhof.”

 

Peter van Leeuwen, aankomend programmadirecteur Renovatie Binnenhof, zegt: "In het Informatiecentrum kunnen de bezoekers ervaren hoe omvangrijk en bijzonder de renovatie is, meer leren over de geschiedenis van het Binnenhof en de archeologische vondsten uit de 800-jarige geschiedenis van het complex bekijken. Dankzij de samenwerking met The Hague & Partners kunnen we iedereen vijf dagen per week van harte uitnodigen om langs te komen.”

Trefwoorden: Den Haag, dmo, bezoekerscentrum, Binnenhof, erfgoed

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

01/12/23
Bruine vloot krijgt scherpe controle voor 1 april 2024
Alle zeilende passagiersschepen in de historische zeilvloot worden vóór 1 april 2024 aanvullend ...
01/12/23
Exclusief voor leden
Sterke omzetgroei vrijetijdsbranche in de zomer van 2023
De Nederlandse vrijetijdssector heeft qua omzet een prima derde kwartaal achter de rug. In zowel horeca, verblijfsrecreatie als reisbranche groeiden de omzetten ten opzichte van een jaar eerder.
01/12/23
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend
Drie leerbedrijven gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca in de finale op Horecava 2024.
30/11/23
Haalbaarheidsonderzoek dataportaal toerisme in Limburg
In opdracht van de gemeenten, Provincie Limburg en branchevertegenwoordigers in toerisme en recreatie, werken de Samenwerkende VVV’s in Limburg aan het inrichten van een dataportaal voor de vrijetijdsector in Limburg.
30/11/23
Exclusief voor leden
Sterrenbos landgoed Haverriet veiligheid voor recreanten verbeteren
Landschap Overijssel gaat het historische sterrenbos op landgoed Haverriet herstellen en klimaatbestendiger maken. In dit unieke twintigste-eeuwse landgoedbos tussen Hengelo en Enschede genieten veel recreanten van de natuur.
29/11/23
De reden waarom de glamping zo populair is
Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden.
29/11/23
'Glamorous camping’ boekingsplatform Glampings.com haalt groeigeld op bij angel investors.
Glamping.com heeft een belangrijke seed-investering opgehaald om met extra geld en extra kennis sneller het platform naar een hoger niveau te tillen.
29/11/23
Boris van der Ham nieuwe onafhankelijke voorzitter VVEM
VVEM gaat een nieuwe fase in door de nieuwe en onafhankelijke voorzitter Boris van der Ham.

||| Agenda |||

12/12/23
12/12/23 t/m 12-12-23: Openhuis Playdôme Roosendaal
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 december bij Playdôme in Roosendaal een Openhuis met een in...
10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
08/02/24
08/02/24 t/m 08-02-24: Event Summit
Op 8 februari is in de Jaarbeurs weer EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor ...