Geplaatst op: 08-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

De Leistert stelt Goof Lukken aan als commissaris

De Leistert stelt Goof Lukken aan als commissaris

De Raad van Commissarissen (RvC) van Stichting Recreatiepark de Leistert maakt bekend dat Goof Lukken met ingang van 1 januari 2024 toetreedt als commissaris. Hij volgt hiermee Thijs Vossen op, die de maximale zittingstermijn van 12 jaar bereikt. 


De RvC van de Leistert zal daardoor vanaf aanvang 2024 bestaan uit Guul Smeets (voorzitter), Geert Quicken en Goof Lukken. Het park staat in de branche en bij gasten bekend als vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Daarnaast is het recreatiepark gegroeid van een seizoenbedrijf tot een succesvol jaarrond bedrijf. De Leistert behoort tot de Nederlandse top en is zeer belangrijk voor de regionale economie. Het park wil zich in de komende jaren verder ontwikkelen tot een duurzame en innovatieve vakantiebestemming. 


Voorzitter van de RvC Guul Smeets: "We staan opnieuw voor een belangrijke fase van doorontwikkeling van de Leistert. Gedegen kennis van de branche met betrekking tot trends en marktontwikkelingen binnen de RvC is van essentieel belang om samen met Directeur en Bestuurder Angelique Joosten ambitieuze, maar ook verantwoorde keuzes te maken." 


Thijs Vossen (61) heeft een grote bijdrage geleverd in de vitalisering van de Leistert, van een gemeentelijke camping tot het huidige toonaangevende recreatiebedrijf. In het dagelijks leven is hij partner bij het bureau Leisurebrains waarin hij overheden en ondernemers adviseert op het gebied van vrije tijd.

Goof Lukken (51) is senior lecturer in Toerisme, Leisure en Attractions & Theme Parks Management aan Breda University of Applied Sciences.
Daarnaast is hij oprichter van het platform Vrijetijdskennis en werkt hij als consultant. Hij beschikt over een groot (inter)nationaal netwerk in de ruime gastvrijheidsindustrie. In het begin van zijn carrière werkte hij onder andere als marketingmanager voor Beekse Bergen, de Libéma holding en campinglabel Ardoer.com. Goof: "Ik ben enorm vereerd om nu als commissaris, weer nauwer betrokken te zijn bij een topbedrijf in de branche. Gezien de grote veranderingen die recreatiepark De Leistert te wachten staan, verwacht ik vanuit een toezichthoudende rol de organisatie zeer zeker van waardevolle adviezen te kunnen voorzien.”


Trefwoorden: camping, revitalisering, commissaris, Goof Lukken, Thijs Vossen

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
De 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux
Pleisureworld heeft de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux bekend gemaakt. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.
16/05/24
Exclusief voor leden
Nominaties beste bed en breakfast vallen in Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland
De genomineerden zijn B&B De Engelhoeve in Roderwolde (Drenthe), Casa No.8 in Nunspeet (Gelderland) en Hoeve BuytenHout in Delfgauw (Zuid-Holland). De winnaar wordt onthuld op woensdag 5 juni.
16/05/24
Minister benoemt bestuurlijk aanjager Vitale Vakantieparken
Vooralsnog komen zo’n 85 vakantieparken in aanmerking voor transformatie naar wonen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer die ook een bestuurlijk aanjager Vitale Vakantieparken benoemd.
07/05/24
Exclusief voor leden
Wat kost kamperen in Europa?
Kampeerders betalen voor een Europese camping deze zomer gemiddeld 24,68 euro. Dat is 4,5% meer dan een jaar eerder. Hoe doet Nederland het in deze Europese vergelijking?
07/05/24
Exclusief voor leden
Belvilla onder vuur van consumentenprogramma Radar
Vakantiehuizenverhuurder Belvilla ligt onder vuur van het consumentenprogramma Radar. Het gaat om door consumenten geboekte, betaalde en bevestigde reserveringen van vakantiehuizen die in die periode helemaal niet beschikbaar waren voor verhuur.
03/05/24
Nederlandse bezoekster 100.000ste passagier op ‘Voltron Nevera powered by Rimac’
Minder dan een week na de opening telde de 14de achtbaan in het nieuwe themagebied Kroatië van Europa-Park op 2 mei al zijn 100.000e passagier.
30/04/24
EuroParcs wijzigt koers
EuroParcs kondigt met Horizon 2028 een strategische koerswijziging aan. Het bedrijf verlegt de focus van de ontwikkeling en verkoop van vakantiewoningen en kavels naar de verbetering en verbreding van het toerismeaanbod van de bestaande vakantieparken. Die wijziging wordt ingegeven door een inzakkende mark. Nieuw is dat mensen ook een vakantiewoning kunnen leasen.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...