Geplaatst op: 08-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

De Leistert stelt Goof Lukken aan als commissaris

De Leistert stelt Goof Lukken aan als commissaris

De Raad van Commissarissen (RvC) van Stichting Recreatiepark de Leistert maakt bekend dat Goof Lukken met ingang van 1 januari 2024 toetreedt als commissaris. Hij volgt hiermee Thijs Vossen op, die de maximale zittingstermijn van 12 jaar bereikt. 


De RvC van de Leistert zal daardoor vanaf aanvang 2024 bestaan uit Guul Smeets (voorzitter), Geert Quicken en Goof Lukken. Het park staat in de branche en bij gasten bekend als vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Daarnaast is het recreatiepark gegroeid van een seizoenbedrijf tot een succesvol jaarrond bedrijf. De Leistert behoort tot de Nederlandse top en is zeer belangrijk voor de regionale economie. Het park wil zich in de komende jaren verder ontwikkelen tot een duurzame en innovatieve vakantiebestemming. 


Voorzitter van de RvC Guul Smeets: "We staan opnieuw voor een belangrijke fase van doorontwikkeling van de Leistert. Gedegen kennis van de branche met betrekking tot trends en marktontwikkelingen binnen de RvC is van essentieel belang om samen met Directeur en Bestuurder Angelique Joosten ambitieuze, maar ook verantwoorde keuzes te maken." 


Thijs Vossen (61) heeft een grote bijdrage geleverd in de vitalisering van de Leistert, van een gemeentelijke camping tot het huidige toonaangevende recreatiebedrijf. In het dagelijks leven is hij partner bij het bureau Leisurebrains waarin hij overheden en ondernemers adviseert op het gebied van vrije tijd.

Goof Lukken (51) is senior lecturer in Toerisme, Leisure en Attractions & Theme Parks Management aan Breda University of Applied Sciences.
Daarnaast is hij oprichter van het platform Vrijetijdskennis en werkt hij als consultant. Hij beschikt over een groot (inter)nationaal netwerk in de ruime gastvrijheidsindustrie. In het begin van zijn carrière werkte hij onder andere als marketingmanager voor Beekse Bergen, de Libéma holding en campinglabel Ardoer.com. Goof: "Ik ben enorm vereerd om nu als commissaris, weer nauwer betrokken te zijn bij een topbedrijf in de branche. Gezien de grote veranderingen die recreatiepark De Leistert te wachten staan, verwacht ik vanuit een toezichthoudende rol de organisatie zeer zeker van waardevolle adviezen te kunnen voorzien.”


Trefwoorden: camping, revitalisering, commissaris, Goof Lukken, Thijs Vossen

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
Meer omzet maar minder boekingen voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe heeft de Nederlandse verblijfsrecreatie qua boekingen en omzet het deze zomer gedaan? Als eerste komt Stratech met resultaten uit haar boekingsmonitor. En die zijn door het matige en wisselvallige weer licht tegenvallend met minder boekingen maar gelukkig wel meer omzet.
03/10/23
Belangstelling voor failliet Vacansoleil
Het proces om te komen tot een doorstart van Vacansoleil na het faillissement is begonnen. Er hebben zich vele geïnteresseerde partijen gemeld bij de curatoren Ben Arends en Lodewijk Hox.
28/09/23
Slim bezoekersonderzoek gestart in Friesland
In Friesland start een uniek en vooral slim bezoekersonderzoek: Friesland Toerisme Survey Portal. Kern is dat bedrijven met een uniforme provincie brede systematiek hun gasten bevragen. Dat geeft per bedrijf en op provinciaal niveau waardevolle inzichten.
26/09/23
Vacansoleil vraagt surseance van betaling aan
De Nederlandse aanbieder van campingvakanties Vacansoleil heeft vandaag surseance van betaling aang...
20/09/23
Exclusief voor leden
Apollo breidt snel uit met winteraanbod naar de zon
Nu breidt de touroperator zijn aanbod uit en lanceert een breed winterprogramma met 11 verschillende bestemmingen in vier landen.
19/09/23
R&T magazine september 2023 – interview Rob van Gijzel
We moesten met het redactieteam van R&T magazine de hoogste vorm van flexibiliteit opzoeken voor een bijzonder interview. We kregen Rob van Gijzel voor de microfoon. Van Gijzel is de voorzitter van de Taskforce Gastvrijheidssector. We hebben nog meer grote dossiers tegen het licht gehouden. Dinsdag en woensdag ontvangen de R&T-abonnees hun magazine.
15/09/23
Peter Drenth bestuurslid stuurgroep Vitale Vakantieparken
Peter Drenth heeft als gedeputeerde van de provincie Gelderland het programma Vitale Vakantieparken in zijn portefeuille en is daarmee ook het nieuwe lid van de stuurgroep VVP. Op 7 september ondernam hij een werkbezoek om kennis te maken met het programma.
15/09/23
Exclusief voor leden
EuroParcs biedt verzorgde excursiereizen vanuit Limburg
EuroParcs introduceert een nieuw concept. De vakantieparkenaanbieder gaat volledig verzorgde excursiereizen aanbieden in samenwerking met Hop On Hop off Holland.

||| Agenda |||

23/10/23 t/m 24-10-23
23/10/23 t/m 24-10-23: Glamping 2-Daagse
Pleisureworld organiseert op 23 en 24 oktober een Glamping 2-Daagse. De reis trekt in twee dagen tij...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...