Geplaatst op: 01-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

Waddencafé over agrotoerisme

Waddencafé over agrotoerisme

Het Waddenfonds, de Waddenacademie en de Landschapstriënnale organiseren in september vier Waddencafés voor en door jongeren in Leeuwarden, Holwerd, Warffum en Den Helder. Het eerste Waddencafé over landbouw en agrotoerisme is op 7 september in Leeuwarden.

 

Agrotoerisme is hot en happening als je de berichten mag geloven, maar welke kansen biedt verbreding voor agrarische jongeren en het platteland eigenlijk? Zit hier wel een verdienmodel achter en zitten we in dit gebied wel te wachten op meer toeristen?


In Holwerd wordt op 14 september gesproken over de toekomst van de dijk. Hoe wonen we over 30 of 50 jaar en wat betekent die dijk dan nog. Is er dan nog een dijk, is de dijk bewoond of misschien wel weg, inclusief de dorpen er achter?

De avond in Warffum op 21 september heeft als thema Wonen aan het Wad of verhuizen naar de stad?  Wat heb je nodig om als jongere op de Waddenkust te blijven wonen of zelfs terug te keren? Hoe is het gesteld met de leefbaarheid voor jongeren?


Op 21 september wordt er in Den Helder gesproken over de haven. De haven verandert, de visserij neemt al een aantal jaren af en er is een toenemende focus op offshore wind, olie en gas. Wat betekent dit voor Den Helder als havenstad en de toekomst van jongeren in relatie tot de maritieme industrie?

De avonden worden geleid door Wilbert van de Kamp en zijn gericht op jongeren van 16 tot 27 jaar oud.

Trefwoorden: wadden, toerisme

CELTH
 


||| Nieuws |||

20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.
06/06/24
Hoeve BuytenHout verkozen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2024’
Bij deze luxe B&B is werkelijk alles tot in de puntjes verzorgd. Hoeve BuytenHout in Delfgauw had een topscore in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.
06/06/24
Karin Bloemen & Cor Bakker op grote hoogte
Panorama Hanze sluit af met een unieke muzikale ervaring tijdens een concert op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
03/06/24
Brede coalitie cultuur horeca en media in verzet tegen btw verhoging
Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca is tegen de aangekondigde btw-verhoging van 9 naar 21% van het nieuwe kabinet. "Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd."
01/06/24
Exclusief voor leden
Podcast groeit door naar Leisuretalk.nl
De podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd, gehost door Richard Otten en Merlijn Pietersma gaat vanaf 1 juni 2024 verder onder een nieuwe naam: Leisuretalk.nl.
31/05/24
Lustrum voor familiefestival Wortelpop van Beerze Bulten met Kinderen voor Kinderen
Vakantiepark De Beerze Bulten zet het familiefestival Wortelpop weer op het programma. Het festival is uniek omdat het zich richt op families met kinderen. Dit jaar treden Kinderen voor Kinderen op.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...