Geplaatst op: 01-09-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Burgemeester Teunissen opent Archeo fietsroute Gennep

Burgemeester Teunissen opent Archeo fietsroute Gennep

Op 29 augustus heeft Burgemeester Hans Teunissen, samen met Anke Sonnemans (voorzitter van Museum Het Petershuis), de officiële opening verricht van een unieke archeologische fietsroute in Gennep. Deze 32 kilometer lange route, die op verschillende plaatsen ingekort kan worden, is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Museum Het Peterhuis, Joint Adventures en Limburg Marketing. De fietsroute leidt langs tien locaties in de gemeente Gennep die deel uitmaken van de Archeo Route Limburg.

 

Fietsers worden tijdens de route begeleid door de Archeo Route Limburg app. Deze app voorziet de geïnteresseerden van video's, 3D-beelden en Augmented Reality-ervaringen, waarin het verhaal achter de archeologische vondsten op de verschillende locaties wordt verteld. Ook geeft de app aanwijzingen over de te volgen route en biedt het informatie over ander belangrijk erfgoed in de gemeente.

 

Van binnen naar buiten en vice versa

De tien locaties die deel uitmaken van de fietsroute dragen bij aan het onthullen van het rijke verleden van Gennep. Museum Het Peterhuis fungeert als een centraal knooppunt in deze ervaring. Bezoekers kunnen in het museum diepgaandere informatie vinden over de verhalen die op de locaties worden gepresenteerd, en vaak zijn daar ook de gevonden artefacten te bewonderen. Het museum verwijst op zijn beurt bezoekers naar de Archeo Route Limburg, om de vindplaatsen van de in het museum tentoongestelde voorwerpen te ontdekken. Deze interactie creëert een boeiende synergie tussen de buitenlocaties en de aanvullende context die binnen wordt geboden.

 

Meer informatie

Voor geïnteresseerden is meer informatie over de fietsroute beschikbaar op www.archeoroutelimburg.nl/nl/locatie/archeologische-fietsroute-gemeente-gennep

De Archeo Route Limburg app is gratis te downloaden via de Apple of Android store. De fietsroute kan volledig met behulp van de app worden afgelegd. Voor degenen die de

voorkeur geven aan fysieke materialen, is in het museum een routekaart en een uitgebreid informatieboekje beschikbaar.

Trefwoorden: Archeologische, fietsroute, app

CELTH
 


||| Nieuws |||

06/06/24
Hoeve BuytenHout verkozen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2024’
Bij deze luxe B&B is werkelijk alles tot in de puntjes verzorgd. Hoeve BuytenHout in Delfgauw had een topscore in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.
06/06/24
Karin Bloemen & Cor Bakker op grote hoogte
Panorama Hanze sluit af met een unieke muzikale ervaring tijdens een concert op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
03/06/24
Brede coalitie cultuur horeca en media in verzet tegen btw verhoging
Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca is tegen de aangekondigde btw-verhoging van 9 naar 21% van het nieuwe kabinet. "Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd."
01/06/24
Exclusief voor leden
Podcast groeit door naar Leisuretalk.nl
De podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd, gehost door Richard Otten en Merlijn Pietersma gaat vanaf 1 juni 2024 verder onder een nieuwe naam: Leisuretalk.nl.
31/05/24
Lustrum voor familiefestival Wortelpop van Beerze Bulten met Kinderen voor Kinderen
Vakantiepark De Beerze Bulten zet het familiefestival Wortelpop weer op het programma. Het festival is uniek omdat het zich richt op families met kinderen. Dit jaar treden Kinderen voor Kinderen op.
30/05/24
Jonge piloten mogen echt vliegen tijdens Kindervliegdagen bij Aviodrome
Luchtvaartmuseum Aviodrome biedt kinderen van 8 tot en met 12 jaar de kans om in de maand juni mee te vliegen in een Cessna van de SAS.
29/05/24
Exclusief voor leden
Cor Hospes opent EventStreet 2024
Na een succesvolle editie in 2018 vindt op 8 juli 2024 de tweede editie van EventStreet plaats. Dit ...

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...