Geplaatst op: 01-09-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Burgemeester Teunissen opent Archeo fietsroute Gennep

Burgemeester Teunissen opent Archeo fietsroute Gennep

Op 29 augustus heeft Burgemeester Hans Teunissen, samen met Anke Sonnemans (voorzitter van Museum Het Petershuis), de officiële opening verricht van een unieke archeologische fietsroute in Gennep. Deze 32 kilometer lange route, die op verschillende plaatsen ingekort kan worden, is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Museum Het Peterhuis, Joint Adventures en Limburg Marketing. De fietsroute leidt langs tien locaties in de gemeente Gennep die deel uitmaken van de Archeo Route Limburg.

 

Fietsers worden tijdens de route begeleid door de Archeo Route Limburg app. Deze app voorziet de geïnteresseerden van video's, 3D-beelden en Augmented Reality-ervaringen, waarin het verhaal achter de archeologische vondsten op de verschillende locaties wordt verteld. Ook geeft de app aanwijzingen over de te volgen route en biedt het informatie over ander belangrijk erfgoed in de gemeente.

 

Van binnen naar buiten en vice versa

De tien locaties die deel uitmaken van de fietsroute dragen bij aan het onthullen van het rijke verleden van Gennep. Museum Het Peterhuis fungeert als een centraal knooppunt in deze ervaring. Bezoekers kunnen in het museum diepgaandere informatie vinden over de verhalen die op de locaties worden gepresenteerd, en vaak zijn daar ook de gevonden artefacten te bewonderen. Het museum verwijst op zijn beurt bezoekers naar de Archeo Route Limburg, om de vindplaatsen van de in het museum tentoongestelde voorwerpen te ontdekken. Deze interactie creëert een boeiende synergie tussen de buitenlocaties en de aanvullende context die binnen wordt geboden.

 

Meer informatie

Voor geïnteresseerden is meer informatie over de fietsroute beschikbaar op www.archeoroutelimburg.nl/nl/locatie/archeologische-fietsroute-gemeente-gennep

De Archeo Route Limburg app is gratis te downloaden via de Apple of Android store. De fietsroute kan volledig met behulp van de app worden afgelegd. Voor degenen die de

voorkeur geven aan fysieke materialen, is in het museum een routekaart en een uitgebreid informatieboekje beschikbaar.

Trefwoorden: Archeologische, fietsroute, app

CELTH
 


||| Nieuws |||

14/06/24
Run op last minutes vanwege slechte weer
Reisorganisatie TUI ziet door het aanhoudend slechte weer in Nederland een flinke boost aan last minute reizen. Boekingen voor Europese vakanties met vertrek op korte termijn stegen met 87% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.
12/06/24
Prijsvrij Vakanties D-reizen en TUI Nederland breiden samenwerking uit
Sinds begin juni worden TUI pakketreizen niet alleen aangeboden via de winkels van D-reizen en D-reizen.nl maar ook bij Prijsvrij Vakanties.
12/06/24
Exclusief voor leden
Riksja Travel maakt drastische keuze voor klimaat
Riksja Travel gaat korte verre vliegvakanties niet meer actief promoten. Dat doet de touroperator om minder impact op het klimaat te maken.
06/06/24
Vakantie in tentoonstelling designmuseum
Van routekaarten van de ANWB en de iconische Kip-caravan tot zwemmen bij Scheveningen en bikini’s aan de Costa del Sol: aan de hand van allerlei ontwerpen neemt De Grote Vakantietentoonstelling je mee in de designgeschiedenis van de Nederlandse vakantieganger.
05/06/24
Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij
Afgelopen week viel R&T magazine op de mat. Het is weer een tof nummer met veel 'best practices', kennis en onderzoek, backcasting en balans terugbrengen in toerisme.
04/06/24
Boekingen vallen wat terug, wel interessante verschuivingen
In april 2024 hebben consumenten 2% meer reizen geboekt dan in april 2023. In maart zaten de boekingen nog 8% in de plus.
31/05/24
Exclusief voor leden
Corendon houdt sales acties voor 1 jarig By June
By June, het reismerk van touroperator Corendon viert op 21 juni haar eerste verjaardag. Ter ere van deze gelegenheid wordt de hele maand juni gevierd met diverse winacties van merkambassadeurs op de socialmediakanalen en met verrassingen.
31/05/24
Riksja Travel investeert 725.000 euro in elektrisch vliegen en rijden
Om de overgang naar duurzaam reizen te versnellen, investeert Riksja Travel 725.000 euro in elektrische vliegtuigen en elektrische campers. Oprichter Appelman gelooft dat elektrisch vliegen voor korte afstanden binnen enkele jaren een realiteit is.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...