Geplaatst op: 21-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

Maastricht al klaar voor de wintermaanden van 2023

Maastricht al klaar voor de wintermaanden van 2023
Maastricht vraagt de gast om langer te genieten van de winterporgrammering. Foto: Maastricht Marketing | Hugo Thomassen

Maastricht Marketing heeft de programmering voor de wintermaand december 2023 rond. De visie; met veel lichtjes trek je een publiek aan dat houdt van stijl en winkelen. In november staat mode centraal. Nederland zit volop in de zomer maar de DMO heeft in grote lijnen de plannen al klaar voor de winter.


Magisch Maastricht Vrijthof

Het bekendste plein van de stad is het centrum in de wintermaanden tijdens het winterevent Magisch Maastricht Vrijthof. Van een grote schaatsbaan tot een reuzenrad met uitzicht over de stad, een authentieke Oostenrijkse Almhütte waar je op kunt warmen met een drankje tijdens de koude winterdagen en nog veel meer. Het zijn bekende succesnummers van de stad die weer worden ingezet.

 

Twinkelende lichtjes in alle stadsdelen

Niet alleen de binnenstad, maar ook de andere stadsdelen van het centrum van Maastricht zijn tijdens de wintermaanden gehuld in prachtige sfeerverlichting. Maak een wandeling in een romantisch decor met duizenden twinkelende lichtjes, monumentale gevels en klassieke kinderkopjes en laat je betoveren. Onderweg kun je stoppen bij winkels en boetieks om de mooiste kerstcadeaus te shoppen of ga naar een van de vele restaurants en cafés die Maastricht rijk is voor alles van een regionale lekkernij tot een gastronomische beleving.

De campagnevideo:


Past bij DNA van de stad, de Wereldlichtjesdag

Deze winter zorgen Cultura Mosae en Centrummanagement Maastricht voor een beetje extra sfeer in de stad. Onderdeel daarvan is de Wereldlichtjesdag op 10 december waarbij bezoekers een lichtje aan kunnen steken voor een dierbare en zo het moment kunnen koesteren. Op deze dag worden er ook optredens verzorgd door koren op verschillende locaties in de stad. Daarnaast mogen de sprookjesachtige winterconcerten van André Rieu op 15, 16 en 17 december natuurlijk niet ontbreken in de culturele agenda van deze winter. Het MECC Maastricht wordt voor deze concerten omgetoverd tot een winterwonderland.

 

November thema mode

Voorafgaand aan Magisch Maastricht vindt de 15e editie van FASHIONCLASH Festival plaats in Maastricht. Van 17 t/m 19 november tonen aanstormende ontwerpers en (podium)kunstenaars uit binnen- en buitenland hun kijk op de hedendaagse modecultuur aan het grote publiek. Maar Maastricht Marketing geeft een duidelijke boodschap mee aan het publiek, blijf langer.


Blijf een nachtje slapen

"Eén dag is veel te kort om winters Maastricht te ontdekken. Kies voor een meerdaags verblijf en neem eens echt de tijd om samen te genieten. Een wandeling door de prachtig verlichte straten, een smakelijk diner en een luxe hotelbed zorgen voor welverdiende rustmomenten in de drukke feestmaand. Zo wordt een bezoek aan Maastricht pas écht magisch,” meldt de woordvoerder en daar blijkt de positionering duidelijk uit.

 

Trefwoorden: winter, dmo, Maastricht, programmering, evenementen, hotel

CELTH
 

||| Nieuws |||

12/02/24
Zes nieuwe ambassadeurs voor Pride Amsterdam
De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. Samen met de bekendmaking van de zes nieuwe Pride Ambassadeurs vormt dit de start van de voorbereidingen voor Pride Amsterdam 2024.
09/02/24
Exclusief voor leden
Grote verschillen tussen favoriete vrijetijdsactiviteiten binnen Nederland
Een leuke invulling van de vrije tijd wordt voor Nederlanders steeds belangrijker. Goed nieuws voor de sector dat nog beter wordt door het feit dat Nederlanders dit jaar meer geld te besteden hebben. Er zijn qua vrijetijdsvoorkeuren wel verschillen tussen de landsdelen. Dat blijkt uit de nieuwste Stand van de Leisure van ABN AMRO.
06/02/24
WILDLANDS en ATLAS samen beste evenementenlocatie 2023
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en het ATLAS Theater zijn uitgeroepen tot Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2023 door Meetings Awards. Deze award is een publieksprijs voor evenementenlocaties en organisaties in Nederland.
05/02/24
Breda verwacht minstens 20.000 bezoekers voor haar nieuwe Explore Breda Store
Nieuwe VVV-winkel in Breda. Het vormt samen met het online platform explorebreda.com de off- een online-gids om de Bredase tradities en innovaties te ontdekken en te beleven.
25/01/24
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE bundelen krachten voor innovatieve onbemande park shops
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE tillen het gemak van de vakantiegangers naar een hoger niveau. Er worden vier nieuwe onbemande Shops met zelfscankassa's gerealiseerd.
25/01/24
Catharinakapel in Oud-Lemiers nu altijd ‘open’
Via een QR code op je smartphone kun je op ieder moment van de dag een kijkje nemen in de Sint-Catharinakapel in Oud-Lemiers in de Nederlandse en de Duitse taal.
25/01/24
Nieuwe artistiek leider voor Varend Corso
Op donderdag 25 januari vindt de jaarlijkse aftrap voor deelnemers van de 25e editie van het Varend Corso Westland plaats. In aanloop naar deze bijeenkomst maakt het Corsobestuur alvast haar nieuwe artistiek leider bekend, Juanita van Dooremaal.
17/01/24
Rode Kruis zoekt extra vrijwilligers voor evenementen
Het Rode Kruis zoekt 1.250 nieuwe vrijwilligers in heel Nederland, specifiek om eerste hulp te verlenen. De hulporganisatie zoekt hulpverleners voor evenementen zoals festivals Pinkpop en de Zwarte Cross, en sportevenementen als de marathon van Rotterdam en de Nijmeegse 4Daagse.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...