Geplaatst op: 21-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

WK zeilen activatie voor watersporten

WK zeilen activatie voor watersporten
Kaartenactie voor WK Zeilen.

Deze zomer staat de haven van Scheveningen volledig in het teken van het Allianz WK Zeilen. Daarbij strijkt van 10 t/m 20 augustus het Festival aan Zee neer op het strand. Je vindt er allerlei watersport gerelateerde activiteiten en clinics waar de bezoeker aan mee kan doen.


Op de medal race dagen zijn de wedstrijden te zien op het grote scherm op het podium en ook de prijsuitreikingen van het Allianz WK Zeilen zijn op het terrein van Festival aan Zee. Naast de activiteiten die het Watersportverbond verzorgt met Optimist on Tour en Clean up on Tour zijn er ook andere organisaties en watersportverenigingen die tijdens Festival aan Zee op het strand van Scheveningen gratis demo's, clinics en watersportactiviteiten verzorgen. Wij hebben een aantal activiteiten voor je uitgelicht!


Kaartje sturen

In de tent bij Optimist on Tour vind je ook de unieke Allianz WK Zeilen kaarten waarmee je jouw favoriete sporter succes kunt wensen voor het WK of waarmee je iemand uit kunt nodigen om samen naar Den Haag te gaan. Je kunt ook je eigen medal race watch party organiseren en de kaart als uitnodiging versturen om samen naar de live stream van de medal races te gaan kijken.

 

Seahiking nieuwe sport

Tijdens Festival aan Zee kun je een van de nieuwste watersporten van Nederland ervaren: Seahiking is veilig, laagdrempelig en kan je – golven of geen golven – bijna 365 dagen per jaar doen. Seahiking is functioneel spelen in zee voor volwassenen. Dankzij de dynamiek van het water bouw je met seahiking op alle fronten aan je fysieke én je mentale gezondheid. Als seahiker leer je de zee lezen en veelzijdig op haar te reageren. Sinds mei 2023 bieden meerdere locaties in Nederland de sport seahiking aan en tijdens Festival aan Zee kun je het op het strand van Scheveningen elke dag uitproberen.


De Nederlandse Kitesurf Vereniging verzorgt diverse clinics en demo's 

De Nederlandse Kitesurfvereniging organiseert voor belangstellenden diverse activiteiten op 18, 19 en 20 augustus. Geïnteresseerden in deze stoere, extreme sport zijn welkom om de kracht van een powerkite te ervaren tijdens een powerkiteclinic. Daarnaast kunnen degenen die al kunnen kitesurfen een interessante workshop voor gevorderden volgen: over kitesurfen op de soms zeer uitdagende, ruige Noordzee. 

Op zaterdag 19 augustus vanaf 17:00 geven gevorderde en professionele kitesurfers een demo in de grote waterbak. Met behulp van een lier op hun Foil-kiteboard door de waterbak 'racen'.


Meedoen met een beperking

Tijdens het Allianz WK Zeilen brengt Roeivereniging Rijnland het aangepast Roeien onder de aandacht. Ook voor mensen met een beperking biedt de watersport immers talrijke mogelijkheden. Op 11 augustus komen ze naar Scheveningen en op 16 augustus zijn ze aanwezig op het Braassemermeer met een aangepaste roeiboot. "Kun je zitten? Dan kun je roeien”, is het motto van de club uit Leidschendam-Voorburg. "Roeien is een fantastische sport voor mensen met een fysieke beperking, samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band. Met begeleiders die allemaal roeiers zijn, en aanpassingen en hulpmiddelen afhankelijk van de beperking, is het een feest om op het water te zijn”, aldus Ali Viets van Roeivereniging Rijnland, Leidschendam-Voorburg.


De vereniging heeft op dit moment 15 leden met een beperking die wekelijks komen roeien. Wat zij gemeen hebben is het enthousiasme waarmee geroeid wordt en hun plezier om op het water te zijn. Afhankelijk van de beperking zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om het roeien zo optimaal mogelijk te kunnen beoefenen. Denk aan extra hulpmiddelen zoals een zitje met rugleuning in de boot of de speciale tillift op de wal. Roeien is een sportieve en een sociale bezigheid. Samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band.


Ook bij Optimist on Tour op Scheveningen kunnen kinderen met een beperking gratis kennismaken met diverse watersporten en de verschillende aspecten van water. Midden op het strand wordt een waterbassin ingegraven voor allerlei watersport activiteiten.


Het Watersportverbond werkt hierbij samen met Sailwise en Sailability, experts op het gebied van aangepast zeilen en lokale watersportverenigingen. In de voorbereiding en tijdens het evenement houden we hier rekening mee, waardoor kinderen gebruik kunnen maken van het juiste materiaal en vervolgens kunnen doorstromen naar het aanbod bij lokale verenigingen of andere watersport aanbieders.


Trefwoorden: watersport, WK, Den Haag, Scheveningen

CELTH
 


||| Nieuws |||

12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
11/04/24
NIEUWE ROUTES AMSTEL GOLD RACE 365
Vanaf8 april een nieuwe vierde lus toegevoegd aan de bewegwijzerde routes van de Amstel Gold Race 365 dagen peer jaar te fietsen.
11/04/24
Tilburg, Big Rivers Dordrecht en Utrecht Pride winnaars Nationale Evenementenprijzen
Allereerste Event Impact Award gaat naar Utrecht Pride. Big Rivers ervan door met de hoofdprijs van de Nationale Evenementenprijzen 2024
09/04/24
Lakenhal bestaat op 1 mei 150 jaar
Op 1 mei 2024 bestaat Museum De Lakenhal in Leiden 150 jaar: in 1874 werd de oude Laecken-Halle omgedoopt tot stadsmuseum van Leiden en geopend voor het grote publiek.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Museale kastelen & historische buitenplaatsen ontvingen meer bezoekers in 2023 maar gaan geen zorgeloos 2024 in
Uit de jaarlijkse bezoekersenquête onder 82 KBL met een museale functie, heeft 69% vn de 36 respondenten in 2023 weer meer bezoekers ontvangen dan in 2022. Ze hebben geen gevolgen meer van de coronapandemie.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...