Geplaatst op: 26-06-2023
Auteur: Marc Gerlings

51 miljoen euro voor wijken Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort

Sport en recreatie vast onderdeel ontwikkeling woonwijken

51 miljoen euro voor wijken Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort
\'Recreatie is onmisbaar,\' meldt provincie Utrecht.

Een stevig deel van die 51 miljoen euro van het Rijk om de woonwijken te ontwikkelen gaat naar sport en recreatie. "Voldoende ruimte voor sport-, recreatie- en groenvoorzieningen is onmisbaar,” stelt de provincie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken investeert 51 miljoen euro in de ontwikkeling van de nieuwe woningbouwgebieden Merwede in Utrecht en Nieuwegein en Spoorzone in Amersfoort. Voldoende ruimte voor sport-, recreatie- en groenvoorzieningen is onmisbaar voor de gezonde ontwikkeling van Utrecht. De beschikbare gelden zijn onder meer bedoeld voor de uitbreiding van Sportpark Nieuw-Welgelegen met extra sportvelden, de uitbreiding van recreatie- en groenvoorzieningen in Park Transwijk en de herinrichting van de openbare ruimte van Kanaleneiland om het gebied te groener te maken.

Waar gaat het geld naar toe?

Van de 36 miljoen euro gaat 30,5 miljoen naar de gemeente Utrecht en 5,5 miljoen naar de gemeente Nieuwegein. Nieuwegein zal het geld investeren in de ontwikkeling van Rijnhuizen, onder meer in groen en watervoorzieningen. Wethouder Eelco Eerenberg (gemeente Utrecht): "Als Metropoolregio hebben we te maken met belangrijke opgaven – opgaven die ook van betekenis zijn voor Nederland als geheel. Met de ontwikkeling van het Merwedegebied dragen we stevig bij aan de nationale woonopgave. Daarbij gaat het om méér dan alleen woningbouw. Naast woningen zijn ook investeringen in de openbare ruimte noodzakelijk, om de stad op een verantwoorde en gezonde manier te laten groeien. Goed dat het Rijk hieraan bijdraagt; het onderschrijft dat de versterking van de Metropoolregio Utrecht – het nationale knooppunt voor wonen, werken en reizen – een gezamenlijke opgave is.”

Trefwoorden: wonen, recreatie, sport, beleid

CELTH

Trendrapport

||| Nieuws |||

05/12/23
Samenwerking grootste golfclub en golfbedrijf
Nederlandse grootste golfclub BurgGolf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Europa’s grootste golfbedrijf UGolf. Hierdoor kan BurgGolf zijn opleidingen en exploitatie verbeteren en professionaliseren, innovaties doorvoeren, internationale golfreizen aanbieden en op termijn het aantal banen uitbreiden.
13/11/23
Exclusief voor leden
Gravelcode voor Brabantse landschap
Het uitgestrekte Brabantse landschap bij Goirle en Hilvarenbeek is populair onder mountainbikers en gravelbikers. Maar de natuur is kwetsbaar en daarom is een code voor duurzaam gebruik opgesteld. Gravelbikers nemen snel in aantal toe.
30/10/23
Waterrecreatie Nederland peilt duurzame waterrecreatie
Duurzame waterrecreatie wordt een steeds relevanter thema. Daarom zet Waterrecreatie Nederland een ...
05/10/23
ADO steunt jaar Escher
Eredivisie voetbalclub ADO Den Haag presenteert ter ere van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher een exclusief en artistiek shirt. De club helpt de stad Den Haag met het themajaar Escher. Het betekent ook extra activatie voor bezoek aan Escher in het Paleis.
21/09/23
Exclusief voor leden
Zorgen om lager sportgedrag tijdens Nationale Sportweek
Meestal is de Nationale Sportweek het feest voor gemeenten om de sportinitiatieven te vieren maar nu zijn er zorgen over de terugval in het sportgedrag van de Nederlanders. Het lijkt een lastig te keren trend.
20/09/23
Nieuwe entree en bewegwijzering voor Park Vliegbasis Soesterberg
De wandelroutes en fietspaden op Park Vliegbasis Soesterberg hebben deze week een duidelijke bewegwijzering gekregen. Bovendien heeft het park aan de noordzijde een nieuwe toegang.
26/06/23
51 miljoen euro voor wijken Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort
Een stevig deel van die 51 miljoen euro van het Rijk om de woonwijken te ontwikkelen gaat naar sport en recreatie. “Voldoende ruimte voor sport-, recreatie- en groenvoorzieningen is onmisbaar,” stelt de provincie.
12/04/23
Verkeersgedrag wielrenners onderzocht
Ellen Kemler, Senior onderzoeker en projectleider bij VeiligheidNL gaat in op het verkeersgedrag van wielrenners. Diverse regio’s en DMO’s zien graag wielrenners komen maar er zijn ook problemen in de wisselwerking met andere verkeersdeelnemers.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.