Geplaatst op: 16-06-2023
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Rooi Pannen opent Hospitality Experience Centre

Rooi Pannen opent Hospitality Experience Centre

Wethouder Boaz Adank van de gemeente Breda heeft gisteren op MBO De Rooi Pannen het Hospitality Experience Centre geopend.

In het Hospitality Experience Centre (HEC) bundelt de opleiding Toerisme, Leisure en Marketing al haar praktijkfaciliteiten zoals het ToerismeLab, LeisureLab, MarketingLab en evenementenbureau. In het HEC gaan studenten aan de slag met echte opdrachten uit het werkveld. Het centrum sluit daarmee naadloos aan bij de slogan van De Rooi Pannen: ‘Zo echt kan leren zijn’.

Samen met de stad optrekken

Volgens wethouder Boaz Adank, die zelf MBO Hotelschool had gedaan, is het HEC een schot in de roos: "Ik weet hoe belangrijk praktijkonderwijs is. De Rooi Pannen helpt de stad met haar de ambities rond groen, grenzeloos en gastvrij.”

HECkathon

Voor de studenten was op de openingsdag een grote rol weggelegd. Zij gingen voor 7 veldwerkpartners in een HECkathon van 10 uur aan de slag met een grote diversiteit aan opdrachten. De veldwerkpartners waren zeer te spreken over de oplossingen die de studenten in de pitches hebben aangedragen. "Studenten gaan de komende periode zeker hun ideeën terug zien in ons productportfolio”, zei een van de opdrachtgevers.

RooiPannen


Wendwaar onderwijs

Volgens directeur Margreet Toonen maakt de brede inzet van het HEC in het onderwijs de opleiding heel erg wendbaar: "Dat heeft als grote voordeel dat je kunt inspelen op wat er in de sector en in de maatschappij gebeurt. Met activerende lesvormen en projecten met het werkveld krijgen onze studenten een grote voorsprong als ze in de sector aan de slag gaan.”

Trefwoorden: onderwijs, mbo, praktijkonderwijs, toerisme, leisure, horeca, marketing

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

12/02/24
Zes nieuwe ambassadeurs voor Pride Amsterdam
De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. Samen met de bekendmaking van de zes nieuwe Pride Ambassadeurs vormt dit de start van de voorbereidingen voor Pride Amsterdam 2024.
09/02/24
Exclusief voor leden
Grote verschillen tussen favoriete vrijetijdsactiviteiten binnen Nederland
Een leuke invulling van de vrije tijd wordt voor Nederlanders steeds belangrijker. Goed nieuws voor de sector dat nog beter wordt door het feit dat Nederlanders dit jaar meer geld te besteden hebben. Er zijn qua vrijetijdsvoorkeuren wel verschillen tussen de landsdelen. Dat blijkt uit de nieuwste Stand van de Leisure van ABN AMRO.
06/02/24
WILDLANDS en ATLAS samen beste evenementenlocatie 2023
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en het ATLAS Theater zijn uitgeroepen tot Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2023 door Meetings Awards. Deze award is een publieksprijs voor evenementenlocaties en organisaties in Nederland.
05/02/24
Breda verwacht minstens 20.000 bezoekers voor haar nieuwe Explore Breda Store
Nieuwe VVV-winkel in Breda. Het vormt samen met het online platform explorebreda.com de off- een online-gids om de Bredase tradities en innovaties te ontdekken en te beleven.
25/01/24
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE bundelen krachten voor innovatieve onbemande park shops
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE tillen het gemak van de vakantiegangers naar een hoger niveau. Er worden vier nieuwe onbemande Shops met zelfscankassa's gerealiseerd.
25/01/24
Catharinakapel in Oud-Lemiers nu altijd ‘open’
Via een QR code op je smartphone kun je op ieder moment van de dag een kijkje nemen in de Sint-Catharinakapel in Oud-Lemiers in de Nederlandse en de Duitse taal.
25/01/24
Nieuwe artistiek leider voor Varend Corso
Op donderdag 25 januari vindt de jaarlijkse aftrap voor deelnemers van de 25e editie van het Varend Corso Westland plaats. In aanloop naar deze bijeenkomst maakt het Corsobestuur alvast haar nieuwe artistiek leider bekend, Juanita van Dooremaal.
17/01/24
Rode Kruis zoekt extra vrijwilligers voor evenementen
Het Rode Kruis zoekt 1.250 nieuwe vrijwilligers in heel Nederland, specifiek om eerste hulp te verlenen. De hulporganisatie zoekt hulpverleners voor evenementen zoals festivals Pinkpop en de Zwarte Cross, en sportevenementen als de marathon van Rotterdam en de Nijmeegse 4Daagse.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...