Geplaatst op: 15-06-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

EuroParcs verlengt opnieuw reiskostenregeling schoonmakers

Voortzetting regeling bekendgemaakt op Dag van de Schoonmaker

EuroParcs verlengt opnieuw reiskostenregeling schoonmakers

EuroParcs gaat de verbeterde reiskostenregeling voor medewerkers van schoonmaakbedrijven opnieuw verlengen voor al zijn vakantieparken in Nederland. De regeling werd in juli vorig jaar ingevoerd om schoonmakers te compenseren voor de hoge brandstofprijzen. Op de Dag van de Schoonmaker maakt EuroParcs bekend de regeling, die afloopt op 1 juli aanstaande, voort te zetten tot 1 november 2023.

 

EuroParcs is voor de verlenging van de regeling wederom tot een akkoord gekomen met de schoonmaakpartners, waaronder CSU, Novon, Fonville en Care Dienstengroep. "Het is voor ons van groot belang goede afspraken te maken”, zegt Ieman Hoogenboom, Director Operations bij EuroParcs. "De brandstofprijzen zijn dit jaar weliswaar gedaald, maar nog steeds vrij hoog. Onze schoonmakers dragen voor een groot deel bij aan de vakantiebeleving van onze gasten. Zeker met het oog op de drukke vakantieperiode die eraan komt, zijn goede werkomstandigheden voor schoonmakers van groot belang. Een goede reiskostenvergoeding draagt hieraan bij. Daarom hebben we als een van de weinige in de branche besloten de huidige afspraken te verlengen.”

 

Eigen initiatief

In 2022 vroeg vakbond CNV Vakmensen aandacht voor de gevolgen van de hoge brandstofprijzen voor personeel dat met eigen vervoer naar een werklocatie moet komen. Dit betreft onder meer de medewerkers van schoonmaakbedrijven op vakantieparken, die vaak gelegen zijn in buitengebieden. Veel schoonmakers worden in hun netto-inkomen geraakt, omdat de vergoedingsregeling in de cao niet toereikend is voor de medewerkers. EuroParcs herkende de problematiek en ging op eigen initiatief het gesprek aan met zijn schoonmaakpartners. Dat resulteerde in een verbeterde reiskostenregeling die geldt voor alle EuroParcs-vakantieparken in Nederland.

De regeling die EuroParcs met zijn schoonmaakpartners heeft afgesproken houdt in dat de reiskostenvergoeding al ingaat na 5 kilometer enkele reis. In de huidige cao-reiskostenregeling gaat de kilometervergoeding pas in na 30 kilometer enkele reis. De regeling die per 1 juli wordt verlengd, stopt in principe op 1 november als een nieuwe ‘schoonmaakdeal’ ingaat en er een loonsverhoging vanuit de CAO komt.

Trefwoorden: Reiskostenvergoeding, schoonmaak

CELTH
 
||| Nieuws |||

12/02/24
Zes nieuwe ambassadeurs voor Pride Amsterdam
De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. Samen met de bekendmaking van de zes nieuwe Pride Ambassadeurs vormt dit de start van de voorbereidingen voor Pride Amsterdam 2024.
09/02/24
Exclusief voor leden
Grote verschillen tussen favoriete vrijetijdsactiviteiten binnen Nederland
Een leuke invulling van de vrije tijd wordt voor Nederlanders steeds belangrijker. Goed nieuws voor de sector dat nog beter wordt door het feit dat Nederlanders dit jaar meer geld te besteden hebben. Er zijn qua vrijetijdsvoorkeuren wel verschillen tussen de landsdelen. Dat blijkt uit de nieuwste Stand van de Leisure van ABN AMRO.
06/02/24
WILDLANDS en ATLAS samen beste evenementenlocatie 2023
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en het ATLAS Theater zijn uitgeroepen tot Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2023 door Meetings Awards. Deze award is een publieksprijs voor evenementenlocaties en organisaties in Nederland.
05/02/24
Breda verwacht minstens 20.000 bezoekers voor haar nieuwe Explore Breda Store
Nieuwe VVV-winkel in Breda. Het vormt samen met het online platform explorebreda.com de off- een online-gids om de Bredase tradities en innovaties te ontdekken en te beleven.
25/01/24
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE bundelen krachten voor innovatieve onbemande park shops
Molecaten campings en vakantieparken en OMISE tillen het gemak van de vakantiegangers naar een hoger niveau. Er worden vier nieuwe onbemande Shops met zelfscankassa's gerealiseerd.
25/01/24
Catharinakapel in Oud-Lemiers nu altijd ‘open’
Via een QR code op je smartphone kun je op ieder moment van de dag een kijkje nemen in de Sint-Catharinakapel in Oud-Lemiers in de Nederlandse en de Duitse taal.
25/01/24
Nieuwe artistiek leider voor Varend Corso
Op donderdag 25 januari vindt de jaarlijkse aftrap voor deelnemers van de 25e editie van het Varend Corso Westland plaats. In aanloop naar deze bijeenkomst maakt het Corsobestuur alvast haar nieuwe artistiek leider bekend, Juanita van Dooremaal.
17/01/24
Rode Kruis zoekt extra vrijwilligers voor evenementen
Het Rode Kruis zoekt 1.250 nieuwe vrijwilligers in heel Nederland, specifiek om eerste hulp te verlenen. De hulporganisatie zoekt hulpverleners voor evenementen zoals festivals Pinkpop en de Zwarte Cross, en sportevenementen als de marathon van Rotterdam en de Nijmeegse 4Daagse.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...