Geplaatst op: 07-06-2023
Auteur: Marc Gerlings

ANWB breidt serie Allermooiste uit met wandelroutes

ANWB breidt serie Allermooiste uit met wandelroutes

Vanaf vandaag is het nieuwe ANWB-boek "De allermooiste wandelroutes van Nederland” beschikbaar. Naast de mooiste ANWB-routes bevat de gids ook nieuwe routes die speciaal voor deze uitgave werden uitgezet en voornamelijk over onverharde paden lopen. 


"De allermooiste wandelroutes van Nederland” is de nieuwste titel in de succesvolle 'allermooiste-serie'. Eerder verschenen al de allermooiste dorpen, fietsroutes, kastelen en vestingsteden.

 

Liefhebbers van wandelen op gras, zand en bospaden kunnen hun hart ophalen met "De allermooiste routes van Nederland”. De aantrekkelijke hardcover-uitgave bevat naast de routes ook interessante verhalen over de omgeving, historische achtergronden, feitjes over de natuur en mooie foto’s. Daarnaast staan er QR-codes in die verwijzen naar de online-routes of naar de Eropuit-app. Ook is een los routeboekje toegevoegd waarin de route plus een gedetailleerde kaart zijn opgenomen. Dit is gemakkelijk mee te nemen tijdens een wandeling. 

 

Trefwoorden: wandelen, boek, ANWB

CELTH
 


||| Nieuws |||

12/07/24
Spoorpark in Amsterdam officieel geopend
De Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de toepasselijke naam Spoorpark. Meer recreatiegroen was nodig door nieuwe woningbouw.
10/07/24
Op Texel fiets je over water
In het gebied Schettersweid op het Waddeneiland Texel is een nieuw drie meter breed fietspad aangelegd dat deels over het water van het natuurgebied gaat.
09/07/24
Rli: Overheid stuur ook op kwaliteit leefomgeving
Burgers meten hun welvaart af aan meer dan hun materiële welzijn. Het gaat hen ook om factoren als gezondheid, veiligheid, de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving of de kwaliteit van het onderwijs, meldt adviesorgaan van de overheid Rli.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.
05/07/24
Ook na coronajaren blijven we wandelen
In 2023 liepen Nederlanders in totaal 6,9 miljard kilometer buitenshuis. Dat is 5 procent minder dan in 2022, maar bijna een derde meer dan in pre-coronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
02/07/24
EuroParcs start bouw vakantiepark Enkhuizer Strand
De bouw van EuroParcs Enkhuizer Strand is gestart. Op het park komen 154 vakantiehuizen. Een bijzonder project voor EuroParcs omdat het project ook de ontwikkeling van openbaar toegankelijke dagrecreatieve voorzieningen omvat.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
01/07/24
95 jaar museumgeschiedenis met sluiting Beeld & Geluid Den Haag
Na een feestelijke slotmiddag en de onthulling van een bijzondere plaquette ter ere van de rijke ges...