Geplaatst op: 05-06-2023
Auteur: Redactie

Vakantiewoningen van je park laten opknappen

Vakantiewoningen van je park laten opknappen

Als eigenaar van een vakantiepark weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je vakantiewoningen goed te laten onderhouden. Dat betekent eens in de zoveel tijd een steiger om de woning, zodat het vervolgens opnieuw in de verf kan worden gezet. Toch ben je er met alleen de buitenkant nog niet, ook de binnenkant krijgt natuurlijk flink wat te verduren. 


Waar de meeste mensen thuis extra zuinig zijn op hun spullen, zie je vaak dat dit in een vakantiewoning allemaal net even anders is. Niet alleen is het opknappen belangrijk voor een langere levensduur, maar natuurlijk ook voor de uitstraling van het park. Een vakantiepark waarbij de huisjes in slechte staat zijn, is commercieel gezien natuurlijk een stuk minder, dan wanneer alles strak in de lak staat.


Je verhoogt de aantrekkingskracht

Onderhoud is een essentieel onderdeel op het moment dat je een vakantiepark in beheer hebt. Dit geldt overigens ook voor een auto, fiets en natuurlijk in grotere mate je woning. Door de boel goed te onderhouden, ziet het er niet alleen netter uit, maar gaat het ook langer mee. In het geval van een vakantiepark, kun je je voorstellen dat het voor je bezoekers een stuk aantrekkelijker is om naar een park te gaan waar alle faciliteiten keurig op orde zijn, dan wanneer het verf van de kozijnen bladerd, de bedden kraken en ook de rest van de binnenkant van de vakantiehuisjes niet om over naar huis te schrijven is.


Langere levensduur

Uiteraard heeft goed onderhoud nog zoveel meer voordelen. Naast het optische voordeel, zorgt het ook voor een langere levensduur van de inboedel. Stel dat je een tapijt hebt liggen, dan is het logisch dat dit tapijt na verloop van tijd smoezelig wordt. Nu kun je natuurlijk wel keurig na iedere checkout de schoonmaakploeg er naartoe sturen, maar eens in de zoveel tijd een professionele tapijtreiniger inschakelen is natuurlijk een veel beter idee. Overigens is dit ook aan te raden met de bank. Ook een bank heeft natuurlijk het nodige te lijden in deze woningen. Vooral een stoffen bank zal doorgaans eerder vies worden, dan wanneer het om leer gaat. Zorg er dus voor dat je ook aan de binnenkant van de huisjes denkt, zodat het er niet alleen schoon en fris is, maar ook vele malen langer meegaat.

 

Zorg voor een technische dienst

Een park met tientallen huisjes, kan natuurlijk niet zonder een vast onderhoudsteam. Nu kun je zelf nog wel een keer verschillende ladders beklimmen voor het vervangen van een lamp, maar voor de grotere werkzaamheden is een TD een absolute must. Dat betekent niet dat je een team van 5 mensen moet hebben, maar één of twee vaste krachten is zeker geen overbodige luxe. Naast het feit dat calamiteiten sneller kunnen worden opgelost, kunnen ze ook gedurende de rest van de tijd het volledige park onderhouden. Van het maaien van het gras tot het checken van de PH-waarde van het zwembad. Reden genoeg dus om hier serieus over na te denken. Vooral als ondernemer, wil je je tijd natuurlijk het liefst besteden aan hetgeen waar je goed in bent en niet aan het oplossen van technische problemen.


Trefwoorden: vakantiehuis, steiger, ladder, renovatie

CELTH

Trendrapport

||| Nieuws |||

11/12/23
Liebe Leute en Lowres Creative Studio winnen aankleding Amsterdam 750 slinger
Zo'n 70 creatieve Amsterdamse bureaus pitchten hun idee voor de feestelijke aankleding van de stad tijdens het jubileumjaar 750, waarbij de '750-slinger' van Liebe Leute en Lowres Creative Studio als winnaar werd gekozen.
11/12/23
Exclusief voor leden
Beleid Utrecht recreatie: groen groeit mee
Brede welvaart en bestaanszekerheid is voor iedereen het uitgangspunt. De focus ligt op betaalbare woningen, een gezonde leefomgeving, toekomstbestendige werkgelegenheid en een hoge kwaliteit van leven. Recreatie is aangesloten bij ‘gezonde leefomgeving.’ Probleem, Utrecht kan dat niet doen zonder het Rijk.
08/12/23
Exclusief voor leden
Forse groei in vakantieboekingen
Nederlanders hebben heel veel zin in vakantie. De boekingen lopen flink voor op vorig jaar. Dat blijkt uit zowel de ANVR-GfK boekingscijfers als ook een rondgang van de Telegraaf langs touroperators. Daaruit blijkt een flinke belangstelling voor intercontinentale kerstvakanties.
07/12/23
Exclusief voor leden
Horeca ondertekent convenant preventie gehoorschade
Het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek is op 6 december ondertekend door de betrokken partners, waaronder nieuwe toetreders Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT).
07/12/23
Aantal campers blijft maar groeien, tekort aan camperplaatsen
Het aantal in Nederland geregistreerde campers blijft maar groeien. Tussen september 2022 en augustus 2023 groeide dat aantal van 176.000 naar 187.466. Dat levert wel een tekort aan camperplaatsen op.
07/12/23
Exclusief voor leden
De meest leerzame uitjes en musea van Nederland
Safaripark Beekse Bergen en het Herinneringscentrum Westerbork zijn de meest leerzame uitjes en musea van Nederland. Op leerzame aspecten concurreren dierentuinen in toenemende mate met musea.
07/12/23
Light Safari met duizenden verlichte dieren en planten
Gisteren is in Safaripark Beekse Bergen de Light Safari geopend. Dat is een twee kilometer lange wandelroute langs levensgrote lichtgevende dieren. Het is voor het eerst dat het Safaripark een dergelijk grootschalig winterevenement organiseert.
06/12/23
Exclusief voor leden
Vergunningen voor Vakantiepark Prinsenmeer van Oostappen ingetrokken en geweigerd
B&W van de Brabantse gemeente Asten hebben besloten om de lopende vergunningen van Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel in te trekken en de aangevraagde vergunning voor het exploiteren van een vakantiepark te weigeren. Aanleiding is een Bibob-onderzoek.

||| Agenda |||

12/12/23
12/12/23 t/m 12-12-23: Openhuis Playdôme Roosendaal
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 december bij Playdôme in Roosendaal een Openhuis met een in...
10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
08/02/24
08/02/24 t/m 08-02-24: Event Summit
Op 8 februari is in de Jaarbeurs weer EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor ...