Geplaatst op: 05-06-2023
Auteur: Redactie

Vakantiewoningen van je park laten opknappen

Vakantiewoningen van je park laten opknappen

Als eigenaar van een vakantiepark weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je vakantiewoningen goed te laten onderhouden. Dat betekent eens in de zoveel tijd een steiger om de woning, zodat het vervolgens opnieuw in de verf kan worden gezet. Toch ben je er met alleen de buitenkant nog niet, ook de binnenkant krijgt natuurlijk flink wat te verduren. 


Waar de meeste mensen thuis extra zuinig zijn op hun spullen, zie je vaak dat dit in een vakantiewoning allemaal net even anders is. Niet alleen is het opknappen belangrijk voor een langere levensduur, maar natuurlijk ook voor de uitstraling van het park. Een vakantiepark waarbij de huisjes in slechte staat zijn, is commercieel gezien natuurlijk een stuk minder, dan wanneer alles strak in de lak staat.


Je verhoogt de aantrekkingskracht

Onderhoud is een essentieel onderdeel op het moment dat je een vakantiepark in beheer hebt. Dit geldt overigens ook voor een auto, fiets en natuurlijk in grotere mate je woning. Door de boel goed te onderhouden, ziet het er niet alleen netter uit, maar gaat het ook langer mee. In het geval van een vakantiepark, kun je je voorstellen dat het voor je bezoekers een stuk aantrekkelijker is om naar een park te gaan waar alle faciliteiten keurig op orde zijn, dan wanneer het verf van de kozijnen bladerd, de bedden kraken en ook de rest van de binnenkant van de vakantiehuisjes niet om over naar huis te schrijven is.


Langere levensduur

Uiteraard heeft goed onderhoud nog zoveel meer voordelen. Naast het optische voordeel, zorgt het ook voor een langere levensduur van de inboedel. Stel dat je een tapijt hebt liggen, dan is het logisch dat dit tapijt na verloop van tijd smoezelig wordt. Nu kun je natuurlijk wel keurig na iedere checkout de schoonmaakploeg er naartoe sturen, maar eens in de zoveel tijd een professionele tapijtreiniger inschakelen is natuurlijk een veel beter idee. Overigens is dit ook aan te raden met de bank. Ook een bank heeft natuurlijk het nodige te lijden in deze woningen. Vooral een stoffen bank zal doorgaans eerder vies worden, dan wanneer het om leer gaat. Zorg er dus voor dat je ook aan de binnenkant van de huisjes denkt, zodat het er niet alleen schoon en fris is, maar ook vele malen langer meegaat.

 

Zorg voor een technische dienst

Een park met tientallen huisjes, kan natuurlijk niet zonder een vast onderhoudsteam. Nu kun je zelf nog wel een keer verschillende ladders beklimmen voor het vervangen van een lamp, maar voor de grotere werkzaamheden is een TD een absolute must. Dat betekent niet dat je een team van 5 mensen moet hebben, maar één of twee vaste krachten is zeker geen overbodige luxe. Naast het feit dat calamiteiten sneller kunnen worden opgelost, kunnen ze ook gedurende de rest van de tijd het volledige park onderhouden. Van het maaien van het gras tot het checken van de PH-waarde van het zwembad. Reden genoeg dus om hier serieus over na te denken. Vooral als ondernemer, wil je je tijd natuurlijk het liefst besteden aan hetgeen waar je goed in bent en niet aan het oplossen van technische problemen.


Trefwoorden: vakantiehuis, steiger, ladder, renovatie

CELTH
 


||| Nieuws |||

12/07/24
Hellendoorn vernieuwt langste rapid river van Nederland
De langste ‘rapid river’ van Nederland (480 meter) is niet alleen één van de populairste attracties van Avonturenpark Hellendoorn kreeg een opknapbeurt.
12/07/24
Exclusief voor leden
7 ton voor extra brandveiligheid in Gelderse natuur
Provincie Gelderland stelt €700.000 extra beschikbaar om de aanpak van natuurbrandveiligheid sneller te verbeteren. Dat ia ook nodig om risicovolle locatie zoals vakantieparken te beschermen.
12/07/24
Spoorpark in Amsterdam officieel geopend
De Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de toepasselijke naam Spoorpark. Meer recreatiegroen was nodig door nieuwe woningbouw.
11/07/24
Travel Challenge scoort hoog in samenspel studenten en reisbedrijven
De recente Travel Challenge van Reiswerk scoort gemiddeld een 8,7 bij deelnemende bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen. Reiswerk dat het door die hoge score meteen gemotiveerd is om de Travel Challenge voor 2025 op te zetten.
11/07/24
Efteling Danse Macabre opent op 31 oktober
De Efteling heeft de naam van de nieuwe grote attractie bekend gemaakt. Het wordt: Danse Macabre. Deze attractie vervangt het oude spookslot en open op 31 oktober. Deze spectaculaire attractie is een combinatie van een zogenaamde thrill ride en immersieve showtechniek, die nog nergens ter wereld bestaat.
11/07/24
Exclusief voor leden
Robert Simons “Horeca is hét visitekaartje van Rotterdam
Met de vaststelling van de nieuwe horecagebiedsplannen zet Rotterdam een stap richting een nog bruisendere stad. Op 2 juli jl. heeft het college van B&W de nieuwe horecagebiedsplannen voor Centrum, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Noord en de Centraal Aangestuurde Gebieden vastgesteld.
11/07/24
HISWA-RECRON start petitie tegen BTW-verhoging
HISWA-RECON is een petitie gestart om het nieuwe kabinet te bewegen de aanstaande btw-verhoging op de verblijfsrecreatie terug te draaien. Die petitie is inmiddels al 1.200 keer ondertekend. Er staat voor ondernemers in de verblijfsrecreatie heel wat op het spel. Uit onderzoek blijkt dat een als gevolg van de btw-verhoging verwachtte prijsstijging kan leiden tot een 10% lagere bezetting.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...