Geplaatst op: 30-05-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer

Binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch is gerenoveerd

Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer

Zwembadwater zuiveren in een zeecontainer: dat klinkt futuristisch, maar het is nu werkelijkheid. De opmerkelijke primeur is voor het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van EuroParcs. Dit is het eerste zwembad van de vakantieparkenspecialist waarbij de waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer is geplaatst. De container staat naast het zwembadgebouw. Dankzij deze innovatie bespaart EuroParcs energie op de zuivering van het zwembadwater.

Het binnenzwembad en het kinderbad op EuroParcs De Biesbosch zijn recent gerenoveerd. Daarbij moest ook een nieuwe waterzuiveringsinstallatie worden geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat de renovatie voor het hoogseizoen voltooid zou zijn, ging de het bedrijf een samenwerking aan met ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en Backers Zwembaden & Wellness. "De installatie voor het zuiveren van zwembadwater bevindt zich over het algemeen in dezelfde ruimte als het zwembad”, zegt René Ruiter, namens Antea Group. "In dit geval was dit niet mogelijk en daarom hebben we iets nieuws bedacht: een zeecontainer met daarin de complete technische installatie. Het is bijzonder dat de samenwerking tussen opdrachtgever, installateur en adviseur heeft geleid tot dit nieuwe concept.”

 

Energiebesparing

Backers Zwembaden & Wellness was verantwoordelijk voor de installatie van de waterbehandelingsinstallatie in de container. Met een vrachtwagen is de container vervoerd naar EuroParcs De Biesbosch, waarna deze met een kraan op zijn plek werd getild. Er is een sleuf gegraven om de leidingen te trekken van het zwembad naar de container. "Dit is een geheel nieuwe manier van werken”, zegt Richard Backers van Backers Zwembaden & Wellness. "De installatie is voorzien van de laatste technieken, waardoor er minder handmatige metingen gedaan hoeven te worden en er energie wordt bespaard in vergelijking met de oude installatie.”

 

De zeecontainer is aan de buitenkant bekleed met houten panelen, zodat het opgaat in de omgeving van EuroParcs De Biesbosch. Volgens Edwin Duijvekam, manager faciliteiten bij EuroParcs, kan de installatie eenvoudig verplaatst worden als het nodig is. "Het is een volledig modulaire technische installatie, zodat dit systeem eenvoudig gebruikt kan worden op andere parken. Een groot voordeel is bovendien dat deze installatie in korte tijd gerealiseerd is, waardoor het zwembad op EuroParcs De Biesbosch slechts korte tijd gesloten is geweest. Zo hebben bezoekers van het park nauwelijks iets gemerkt van de verbouwing en kunnen zij deze zomer genieten van het nieuwe zwembad.”

 

Trefwoorden: Waterzuiveringsinstallatie, zeecontainer

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...