Geplaatst op: 30-05-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer

Binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch is gerenoveerd

Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer

Zwembadwater zuiveren in een zeecontainer: dat klinkt futuristisch, maar het is nu werkelijkheid. De opmerkelijke primeur is voor het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van EuroParcs. Dit is het eerste zwembad van de vakantieparkenspecialist waarbij de waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer is geplaatst. De container staat naast het zwembadgebouw. Dankzij deze innovatie bespaart EuroParcs energie op de zuivering van het zwembadwater.

Het binnenzwembad en het kinderbad op EuroParcs De Biesbosch zijn recent gerenoveerd. Daarbij moest ook een nieuwe waterzuiveringsinstallatie worden geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat de renovatie voor het hoogseizoen voltooid zou zijn, ging de het bedrijf een samenwerking aan met ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en Backers Zwembaden & Wellness. "De installatie voor het zuiveren van zwembadwater bevindt zich over het algemeen in dezelfde ruimte als het zwembad”, zegt René Ruiter, namens Antea Group. "In dit geval was dit niet mogelijk en daarom hebben we iets nieuws bedacht: een zeecontainer met daarin de complete technische installatie. Het is bijzonder dat de samenwerking tussen opdrachtgever, installateur en adviseur heeft geleid tot dit nieuwe concept.”

 

Energiebesparing

Backers Zwembaden & Wellness was verantwoordelijk voor de installatie van de waterbehandelingsinstallatie in de container. Met een vrachtwagen is de container vervoerd naar EuroParcs De Biesbosch, waarna deze met een kraan op zijn plek werd getild. Er is een sleuf gegraven om de leidingen te trekken van het zwembad naar de container. "Dit is een geheel nieuwe manier van werken”, zegt Richard Backers van Backers Zwembaden & Wellness. "De installatie is voorzien van de laatste technieken, waardoor er minder handmatige metingen gedaan hoeven te worden en er energie wordt bespaard in vergelijking met de oude installatie.”

 

De zeecontainer is aan de buitenkant bekleed met houten panelen, zodat het opgaat in de omgeving van EuroParcs De Biesbosch. Volgens Edwin Duijvekam, manager faciliteiten bij EuroParcs, kan de installatie eenvoudig verplaatst worden als het nodig is. "Het is een volledig modulaire technische installatie, zodat dit systeem eenvoudig gebruikt kan worden op andere parken. Een groot voordeel is bovendien dat deze installatie in korte tijd gerealiseerd is, waardoor het zwembad op EuroParcs De Biesbosch slechts korte tijd gesloten is geweest. Zo hebben bezoekers van het park nauwelijks iets gemerkt van de verbouwing en kunnen zij deze zomer genieten van het nieuwe zwembad.”

 

Trefwoorden: Waterzuiveringsinstallatie, zeecontainer

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

26/09/23
Exclusief voor leden
Fors meer Nederlanders naar buitenland in herfstvakantie
Uit boekingscijfers van Sunweb Group, de aanbieder die actief is met merken Sunweb en Eliza was here, blijkt dat het aantal boekingen naar het zonnige buitenland in die periode flink is gestegen. Ondertussen verkopen ook de reizen voor de winterperiode 2023/2024 al beter.
25/09/23
Opnieuw forse groei toerisme in Nederland
Het inkomend verblijfsbezoek trekt verder aan. Dit jaar brengen naar verwachting ruim 20 miljoen internationale gasten een bezoek aan Nederland. Dat is een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat blijft met bijna 29 miljoen stabiel.
21/09/23
Exclusief voor leden
Kloosterveste investeert 1 miljoen euro in hotel De Zon
Het voormalige hotel De Zon in het kleine Friese dorp Oosterwolde wordt in oude luister hersteld en krijgt binnenkort zijn oude functie terug.
20/09/23
Exclusief voor leden
TUI Airline vermindert verbruik brandstof met machine learning
TUI Airline zet de SITA OptiClimb® in bij de vijf van haar luchtvaartmaatschappijen als onderdeel van de duurzaamheidsagenda van de groep om de uitstoot van luchtvaartmaatschappijen te verminderen. De bredere inzet van SITA's technologie volgt op het succes van de gedeeltelijke inzet in 2022. Hierdoor kan tot 200 kg brandstof en 600 kg CO2 per vliegtuig per dag worden bespaard.
20/09/23
Exclusief voor leden
Apollo breidt snel uit met winteraanbod naar de zon
Nu breidt de touroperator zijn aanbod uit en lanceert een breed winterprogramma met 11 verschillende bestemmingen in vier landen.
18/09/23
Exclusief voor leden
Schiphol bouwt grootste autoverhuurlocatie van Nederland
Op Schiphol is gestart met de bouw van een nieuwe autoverhuurlocatie. Het Car Rental Service Center wordt de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland en biedt plaats aan circa 2500 auto's.
15/09/23
Peter Drenth bestuurslid stuurgroep Vitale Vakantieparken
Peter Drenth heeft als gedeputeerde van de provincie Gelderland het programma Vitale Vakantieparken in zijn portefeuille en is daarmee ook het nieuwe lid van de stuurgroep VVP. Op 7 september ondernam hij een werkbezoek om kennis te maken met het programma.
13/09/23
Roompot recycelt 3,5 miljoen kilo glas
Roompot is op weg om zijn doel te halen om 50% minder restafval te hebben in 2030. Zo werd heel wat afval in 2022 vermeden en kon Roompot onder meer 3.500.000 kg glas en 730.000 kg papier van de parken laten recyclen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.