Geplaatst op: 16-05-2023
Auteur: Bas de Groot

Vakantie in eigen land ook in 2023 ongekend populair

Vakantie in eigen land ook in 2023 ongekend populair

De afgelopen jaren is er een groeiende populariteit te zien van vakanties in eigen land. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan, in plaats van naar het buitenland te reizen. Dit is mede te danken aan de vele voordelen die vakantie in eigen land met zich meebrengt, zoals financiële voordelen, gemak en comfort, toenemende waardering voor de eigen omgeving en cultuur en duurzaamheid. 


Uiteraard heeft ook het begin van 2019 een belangrijke rol gespeeld, waarin we natuurlijk noodgedwongen in eigen land moesten blijven. Met de steeds langere en ook warmere zomers, is het dus ook niet zo heel gek dat we steeds vaker kiezen voor de prachtige stranden van onder andere Scheveningen, Noordwijk en ook Zeeland.


De reden waarom vakantie in eigen land populair is

Eén van de belangrijkste redenen waarom vakantie in eigen land populair blijft, zijn de financiële voordelen. Een vakantie in eigen land is vaak goedkoper dan een vakantie naar het buitenland, vooral als het gaat om reiskosten. Bovendien kunnen mensen ervoor kiezen om te verblijven in goedkopere accommodaties, zoals campings of bed and breakfasts. Ook zijn er vaak genoeg mogelijkheden voor goedkope uitjes en activiteiten in eigen land. Toch is het wel belangrijk om je reisverzekering na te kijken, ook in eigen land kun je hier namelijk een beroep op moeten doen. Gelukkig is online reisverzekering vergelijken vandaag de dag vrij eenvoudig, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je tijdens je vakantie zelf voor eventuele kosten moet opdraaien wanneer je koffer kwijt raakt of er iets anders vervelends gebeurt.


Populaire bestemmingen in eigen land

Nederland heeft veel populaire toeristische bestemmingen en trekpleisters. Denk aan de bruisende steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, waar veel te zien en te doen is, zoals musea, theaters, winkels en restaurants. Ook zijn de kustgebieden, zoals Scheveningen en Zandvoort, erg populair, vooral in de zomermaanden. Andere bekende bezienswaardigheden zijn onder andere de Keukenhof, de Efteling en de Zaanse Schans. Kortom, genoeg te beleven dus. Wel is het aan te raden om in het hoogseizoen tijdig te vertrekken en indien nodig, ook alvast je tickets te bemachtigen. Zo voorkom je dat je in een lange rij moet staan of zelfs helemaal geen toegang meer hebt.

 

Handige tips

Dat vakantie in eigen land ongekend populair is geworden en ook is gebleven, blijkt wel uit de cijfers. Om er dan ook voor te zorgen dat je onbezorgd kunt genieten van je verblijf, hebben we nog een aantal handige tips voor je. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de planning op orde hebt en je verzekeringen hebt geregeld. Ook in eigen land kan er natuurlijk iets gebeuren. Zorg er daarom voor dat je je reis- en annuleringsverzekering vooraf online via Pricewise vergelijkt, zodat je verzekerd bent van de juiste dekking. Zorg ook dat je alvast de belangrijkste uitstapjes plant, zodat jullie hier tijdens je verblijf niet over na hoeven te denken. Uiteraard hoef je geen planning van dag tot dag te maken, maar een dagje naar het strand is wel handig om vooraf even in de agenda te zetten.

Trefwoorden: vakantie, eigen land, Nederland

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...