Geplaatst op: 11-05-2023
Auteur: Peter Bekkering
NRIT

easyjet-passagiers vroege vluchten kunnen ruimbagage avond tevoren afgeven op Schiphol

easyjet-passagiers vroege vluchten kunnen ruimbagage avond tevoren afgeven op Schiphol

Passagiers van easyJet-vluchten die voor 8 uur ’s ochtends vertrekken vanaf Schiphol kunnen voortaan hun ruimbagage de avond van tevoren tussen 19.00 en 20.30 gratis afgeven bij de incheckbalie. easyJet herintroduceert hiermee de ‘twilight bag drop’ die voor corona ook al gold op een aantal luchthavens.

De herintroductie vond eerder plaats bij London Gatwick, Bristol, Manchester en Berlijn sinds juli 2022 en bij Edinburgh sinds maart 2023. Bij Schiphol gaat het om 22% van de vluchten van easyJet.

EasyJet biedt de service in de eerste plaats aan als test tot 11 juni. Als dit naar wens verloopt zal het ook aansluitend worden aangeboden tijdens het zomerseizoen, dat afloopt op 28 oktober. easyJet wil de twilight bag drop ook gaan uitbreiden naar andere luchthavens.

De twilight bag drop zorgt er volgens easyJet voor dat reizigers op de ochtend van hun reis tijd kunnen besparen en vlot door security kunnen gaan zodat ze ontspannen bij de gate aankomen.

Trefwoorden: luchtvaart, luchtvaartmaatschappijen

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
Exclusief voor leden
Toeslag voor werknemers Schiphol blijft
Vakbonden FNV en CNV hebben afspraken gemaakt over behoud van de medewerkerstoeslag op Schiphol. Die geldt onder meer voor beveiligers, schoonmakers en begeleiders van mensen met beperkte mobiliteit. En er is een doorbraak op ‘leefbaar loon’.
03/10/23
Exclusief voor leden
Rebranding Saudia in teken digitale transformatie
Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saudi-Arabië, onthulde haar nieuwe merkidentiteit. Deze nieuwe identiteit is in lijn met een breder strategisch digitaal transformatieplan gericht op het versterken van de ondersteuning van de luchtvaartmaatschappij voor de nationale ambitie Vision 2030.
02/10/23
Fietsvakantie in eigen land steeds populairder
Fietsvakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voornaamste reden is dat veel mensen inzien dat ons eigen land tal van mooie plekken heeft, die je op de fiets natuurlijk goed kunt verkennen. Daarbij komt ook dat sinds de opkomst van de e-bike, het fietsen nog meer in trek is dan dat dit daarvoor het geval was.
02/10/23
40% minder ruimte voor prive jets op Schiphol
Er is minder ruimte voor privévliegtuigen op Schiphol vanaf 31 maart 2024. Dat staat in Schiphols capaciteitsdeclaratie, het officiële document met daarin de beschikbare capaciteit voor het zomerseizoen 2024.
29/09/23
Hurtigruten meert voor het eerst aan in Scheveningen
De Noorderlichtexpedities van rederij Hurtigruten gaan dit weekend van start. De MS Maud vertrekt binnenkort vanuit Londen om koers te zetten naar het noorden van Scandinavië en zal onderweg voor het eerst op 1 oktober ook aanmeren in de haven van Seaport The Hague-Scheveningen.
28/09/23
Exclusief voor leden
Sterke groei van intercontinentale reizen
Consumenten boeken weer volop intercontinentale reizen. Dat blijkt uit de ANVR-GfK boekingsstatistiek van augustus waarvoor ruim 40.000 Nederlanders zijn ondervraagd. Overall is er ten opzichte van augustus 2022 een groei van 13% in aantallen boekingen.
28/09/23
Travel Challenge levert banen op
Reiswerk, het arbeidsmarktfonds van de reisbranche, organiseerde in juni de Travel Challenge - een 5-daagse event van de reisbranche. Op het prachtige Fuerteventura kwamen 64 studenten, samen met experts van vooraanstaande reisbedrijven en het onderwijs, bijeen om innovatieve duurzame concepten te ontwikkelen voor bestaande kavels.
27/09/23
Better Places: Gezonde bedrijfsvoering en duurzaam opereren gaan hand in hand
Duurzame reisorganisatie Better Places lukt het om haar impact op het klimaat te verkleinen en tegelijkertijd een gezond bedrijf te zijn. Dat is veruit de belangrijkste conclusie uit haar eerste impact rapport Better Places bewijst daarmee dat je succesvol kunt zijn door anders te gaan reizen en minder (ver) te vliegen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.