Geplaatst op: 02-05-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Lancering Handboek voor Startende Reisorganisaties

Lancering Handboek voor Startende Reisorganisaties

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) heeft deze week het eerste Handboek voor startende reisorganisaties gepubliceerd. Het is via de website van VvKR te koop. 


Het handboek geeft onder andere uitleg over het opstellen van een ondernemingsplan, reisrecht, administratie, inkoop en verkoop reisbranche, duurzaamheid, lidmaatschap VvKR. Het heeft als doel startende reisondernemers te helpen met informatie zodat deze weloverwogen en goed geïnformeerd aan de slag kunnen gaan als reisondernemer.


Communicatie en voorlichting

"Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, aldus Marleen Nijdam, Secretaris van de vereniging en initiatiefnemer van dit handboek. "In feite waren we voor de coronapandemie al gestart met de eerste opzet, maar we hebben het toen noodgedwongen moeten laten liggen. Al vroeg in 2022 merkten we opnieuw een toename aan partijen die overwegen een reisorganisatie te starten of reizen te willen organiseren.”


Europese wetgeving

Deze partijen weten VvKR steeds beter te vinden. VvKR wil hen handvaten bieden om zich goed in te lezen over het organiseren van kleinschalige reizen.  "We merken echter dat de kennis over de Europese wetgeving bij veel mensen onbekend is. Daarnaast besteden we aandacht aan ondernemerschap en duurzaam inkopen en reizen. Met het handboek proberen we efficiënt antwoorden te geven op de vele vragen die we ontvangen, zodat men weloverwogen aan de slag kan gaan met het organiseren van reizen”, vervolgt Nijdam.


Kleinschalig toerisme

 "VvKR werd ruim 12 jaar geleden opgericht om op te komen voor de belangen van kleinschalige reisorganisaties. Onze leden organiseren hun reizen op een andere manier dan de grote en middelgrote reisorganisaties.” legt Nijdam verder uit. "Kleinschaligheid verwijst naar geen massatoerisme, weg van de gebaande paden, naar ondernemen met impact en aandacht voor mens en milieu. In feite heb ik het handboek geschreven die ik zelf zo graag had gehad toen ikzelf begon als kleinschalige reisorganisatie.”

Trefwoorden: Handboek, startende reisorganisaties, kleinschalige

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

27/09/23
Podium- en evenementensector op een kantelpunt
De podium- en evenementensector staat op een kantelpunt op het gebied van duurzaamheid, personeel, innovaties, inclusie, techniek en maatschappelijke impact.
21/09/23
Exclusief voor leden
Zorgen om lager sportgedrag tijdens Nationale Sportweek
Meestal is de Nationale Sportweek het feest voor gemeenten om de sportinitiatieven te vieren maar nu zijn er zorgen over de terugval in het sportgedrag van de Nederlanders. Het lijkt een lastig te keren trend.
15/09/23
Waterschap De Dommel wil niet opdraaien voor zuiveren festivaldrugs
Het is een bekend probleem: na een festival blijven er vaak resten van drugs achter in het afvalwater. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en de waterkwaliteit. Waterschap De Dommel wil af van de festivaldrugs.
12/09/23
Exclusief voor leden
Haags evenement voelt invloed blokkade A12 door Extinction Rebellion
“Kwalijk”, noemt directeur van de Tong Tong Fair Siem Boon de houding van Extinction Rebellion (XR) die de A12 blokkeerde om te demonstreren voor klimaatverbetering. 40 tot 50% minder bezoekers kwamen naar het evenement in Indische sfeer.
07/09/23
Kasteel De Haar mooiste publieke gebouw
Van alle monumenten en andere publiekstoegankelijke gebouwen vindt de Nederlander Kasteel de Haar het mooist. Het kasteel bij Utrecht wint het hiermee van Kunstmuseum Den Haag en Paleis Het Loo in Apeldoorn.
04/09/23
Succesvolle 38e editie van Hiswa te Water
Wederom 30.000 bezoekers op de kades en steigers en ruim 430 boten in het water in de Bataviahaven Lelystad.
01/09/23
Waddencafé over agrotoerisme
Het Waddenfonds, de Waddenacademie en de Landschapstriënnale organiseren in september vier Waddencafés voor en door jongeren in Leeuwarden, Holwerd, Warffum en Den Helder. Het eerste Waddencafé over landbouw en agrotoerisme is op 7 september in Leeuwarden.
01/09/23
Voorproefje Culinaire Wadden Weken met 22 nieuwe foodroutes
Dit weekend is de lancering van een nieuwe reeks inspiratiekaarten en culinaire foodroutes in het Waddengebied. De locaties op de routes worden gerund door duurzame ondernemers met aandacht voor het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

||| Agenda |||

12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...